Gjest Gjest Skrevet 1. mars 2006 #1 Skrevet 1. mars 2006 Jeg har blitt mer opptatt av kost hold og trening i det siste. Jeg baker brød selv med bare helkorn og grovt mel. Men mel/brød i seg selv er ikke noe særlig proteinrikt. Hva kan jeg ha i brødet for å få i meg mere proteiner??
Gjest piaf Skrevet 1. mars 2006 #5 Skrevet 1. mars 2006 Bokhvete er også svært proteinrikt, fordi det ikke egentlig er et korn, men et frø. Har også høyt innhold av kostfiber. Fordi bokhveten er glutenfri, har den imidlertid dårlige bakeegenskaper, men det går an å tilsette noe bokhvetemel i en brøddeig, eller hele bokhvetekorn. Fås kjøpt på helsekost. Soyamel kan også brukes i brøddeig, likeledes egg. Jeg lager bakepulverscones av spelt, og blander av og til med en god del bokhvetemel - i gjærfri bakst er ikke bakeegenskapene så avgjørende. Disse inneholder også egg, havregryn og solsikkefrø eller sesamfrø, og blir rene proteinbombene.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå