AnonymBruker Skrevet 7 timer siden #1 Del Skrevet 7 timer siden Vi skal arrangere jul for første gang. hva skal vi servere? Vi blir 7 voksne personer. vi liker verken ribbe eller pinnekjøtt. Men vi sliter å komme med ideer på mat som er relativt enkelt å lage, men samtidig gir en festfølelse. Vi vil også ha masse tilbehør! Hva kan det være? Alle tips mottas med stor takk! Anonymkode: 38d55...aff 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet 6 timer siden #2 Del Skrevet 6 timer siden (endret) Vi skal ha kalvestek med ovnsbakte grønnsaker og god saus til. Til sju personer må dere nok kjøpe to stk, skulle jeg tro, om noen vil ha en runde to med mat. Kalvesteken bruner du godt i panna først, og så pakker du den inn i alu.folie, og legger den i stekeovnen på lav varme i mange timer. Da blir den saftig og god og mør! Så etter at den er brunet, lager den seg selv i ovnen. Jeg elsker storfekjøtt, men kan ikke like fett svinekjøtt som det renner fett av og er fete render med hvitt fett... så jeg liker ikke ribbe noe særlig, nei. Ikke pinnekjøtt heller, for jeg liker ikke fårekjøtt overhodet. Besk fårekjøttsmak og altfor salt med pinnekjøtt. PS! Erfaringsmessig blir mye av de "ikke-julete" kjøtt-typene fortrengt i diskene til fordel for julemat nå i ukene før jul. Kan være du ikke finner kalvestek av den grunn. Da kan du spørre de ansatte i ferskvaredisken om de kan bestille inn for deg det du trenger. Mulig de kan få tak i det likevel. Vi kjøpte vår kalvestek i god tid før jul. mens det ennå var å finne i diskene, og la den i fryseren. Endret 6 timer siden av Million Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 5 timer siden #3 Del Skrevet 5 timer siden Vi spiser kalkun på julaften. Helstekt kalkun er festlig å sette på bordet. Tilbehør kan være (og man trenger ikke lage alt på en gang selvsagt) fløtegratinerte poteter, hasselbackpoteter, søtpotetmos, rosenkål stekt med bacon, honningbakt gulrot og pastinakk, løk/salviestuffing, aspargesbønner stekt i hvitløkssmør, bakt blomkål, blomkål- og brokkoligrateng, saus laget av stekesjyen, tranebærsaus, rødkål, sellerirotpuré, waldorfsalat.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
visp Skrevet 4 timer siden #4 Del Skrevet 4 timer siden Hadde jeg fått velge, hadde jeg laget kveite. Men ribba er tydeligvis hellig:) Den grandiosagreia over her...... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #5 Del Skrevet 3 timer siden Oksestek var ikke en uvanlig rett til jul før, så kanskje det? Der er det jo masse godt tilbehør å ha til også. Anonymkode: 11286...11a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #6 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (3 timer siden): Vi skal arrangere jul for første gang. hva skal vi servere? Vi blir 7 voksne personer. vi liker verken ribbe eller pinnekjøtt. Men vi sliter å komme med ideer på mat som er relativt enkelt å lage, men samtidig gir en festfølelse. Vi vil også ha masse tilbehør! Hva kan det være? Alle tips mottas med stor takk! Anonymkode: 38d55...aff Kalkun Anonymkode: 147d5...3f0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #7 Del Skrevet 3 timer siden Jeg er vokst opp med reinstek på julaften. Den tradisjonen har jeg tart med meg. Reinstek med poteter, grønnsaker og soppsaus. Marinerer steika med hvitløk og pepper. Veldig godt😀 Anonymkode: 9e4e6...ae8 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mommyaka Skrevet 3 timer siden #8 Del Skrevet 3 timer siden Her blir svensk jul og litt norsk:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2 timer siden #9 Del Skrevet 2 timer siden Liker ingen av de 7 voksne verken ribbe eller pinnekjøtt? Eller er det dere som skal servere middag som ikke liker det? Anonymkode: 31e93...15a 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2 timer siden #10 Del Skrevet 2 timer siden Vi har hatt kalkun i mange år. Vi lagde stuffing, og så blandet vi smør med ferske krydder og la inn mellom skinnet og brystkjøttet. Det gav god smak, Klassisk britiske roasted potatoes og ulike grønnsakene. Anonymkode: c092c...4a8 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2 timer siden #11 Del Skrevet 2 timer siden Ville valgt kalkunfilet eller kveite Anonymkode: e141e...4d9 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brukernavn84 Skrevet 2 timer siden #12 Del Skrevet 2 timer siden (endret) Ytrefilet. Bruk maks temperatur til å lage steikeskorpe på alle sider I stekepannen, og så slenger du hele biffen i ovnen i åtte minutter på 180 grader. Beregn gjerne 300 gram per person, det er bare jul en gang i året. Endret 2 timer siden av Brukernavn84 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2 timer siden #13 Del Skrevet 2 timer siden Andebryst med rødkål til. Anonymkode: dcd2b...106 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2 timer siden #14 Del Skrevet 2 timer siden Svensk skinkestek f.eks. kokes først, og gratineres i ovnen. Kveite er godt. Lammelår. Kalkun. Men er alle 7 sære i matveien, så blir det kanskje vanskelig å finne noe alle liker. Kanskje dete burde gå for koldtbord 🙂 Anonymkode: 8845e...863 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 2 timer siden #15 Del Skrevet 2 timer siden AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Andebryst med rødkål til. Anonymkode: dcd2b...106 Hel and på dansk vis. Det er julemat, det. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
_popcorn_ Skrevet 2 timer siden #16 Del Skrevet 2 timer siden Ryddet for tulleinnlegg og latterliggjøring. _popcorn_, adm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1 time siden #17 Del Skrevet 1 time siden Lammelår og fløtegratinerte poteter. Mye kan gjøres dagen før, og maten laget seg selv. Anonymkode: abe8b...0ef 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1 time siden #18 Del Skrevet 1 time siden Sursteik (Google oppskrift hvis du ikke vet hvordan du lager det). Nå fikk jeg lyst til å la ribba bli liggende i fryseren og gå for sursteik av okse i stedet. Anonymkode: fe7fa...010 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stor pike Skrevet 1 time siden #19 Del Skrevet 1 time siden Kalkun, lutefisk, torsk (juletorsk, god tradisjon fra gammelt av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sb88 Skrevet 1 time siden #20 Del Skrevet 1 time siden Vi har and med rødvinssaus fløtegratinerte poteter gulrot og aspargesbønner på julaften 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå