AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #1 Skrevet 2. desember 2024 Vi skal arrangere jul for første gang. hva skal vi servere? Vi blir 7 voksne personer. vi liker verken ribbe eller pinnekjøtt. Men vi sliter å komme med ideer på mat som er relativt enkelt å lage, men samtidig gir en festfølelse. Vi vil også ha masse tilbehør! Hva kan det være? Alle tips mottas med stor takk! Anonymkode: 38d55...aff 1
Million Skrevet 2. desember 2024 #2 Skrevet 2. desember 2024 (endret) Vi skal ha kalvestek med ovnsbakte grønnsaker og god saus til. Til sju personer må dere nok kjøpe to stk, skulle jeg tro, om noen vil ha en runde to med mat. Kalvesteken bruner du godt i panna først, og så pakker du den inn i alu.folie, og legger den i stekeovnen på lav varme i mange timer. Da blir den saftig og god og mør! Så etter at den er brunet, lager den seg selv i ovnen. Jeg elsker storfekjøtt, men kan ikke like fett svinekjøtt som det renner fett av og er fete render med hvitt fett... så jeg liker ikke ribbe noe særlig, nei. Ikke pinnekjøtt heller, for jeg liker ikke fårekjøtt overhodet. Besk fårekjøttsmak og altfor salt med pinnekjøtt. PS! Erfaringsmessig blir mye av de "ikke-julete" kjøtt-typene fortrengt i diskene til fordel for julemat nå i ukene før jul. Kan være du ikke finner kalvestek av den grunn. Da kan du spørre de ansatte i ferskvaredisken om de kan bestille inn for deg det du trenger. Mulig de kan få tak i det likevel. Vi kjøpte vår kalvestek i god tid før jul. mens det ennå var å finne i diskene, og la den i fryseren. Endret 2. desember 2024 av Million 1
Arkana Skrevet 2. desember 2024 #3 Skrevet 2. desember 2024 Vi spiser kalkun på julaften. Helstekt kalkun er festlig å sette på bordet. Tilbehør kan være (og man trenger ikke lage alt på en gang selvsagt) fløtegratinerte poteter, hasselbackpoteter, søtpotetmos, rosenkål stekt med bacon, honningbakt gulrot og pastinakk, løk/salviestuffing, aspargesbønner stekt i hvitløkssmør, bakt blomkål, blomkål- og brokkoligrateng, saus laget av stekesjyen, tranebærsaus, rødkål, sellerirotpuré, waldorfsalat.... 2 1
visp Skrevet 2. desember 2024 #4 Skrevet 2. desember 2024 Hadde jeg fått velge, hadde jeg laget kveite. Men ribba er tydeligvis hellig:) Den grandiosagreia over her...... 1
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #5 Skrevet 2. desember 2024 Oksestek var ikke en uvanlig rett til jul før, så kanskje det? Der er det jo masse godt tilbehør å ha til også. Anonymkode: 11286...11a 1
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #6 Skrevet 2. desember 2024 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Vi skal arrangere jul for første gang. hva skal vi servere? Vi blir 7 voksne personer. vi liker verken ribbe eller pinnekjøtt. Men vi sliter å komme med ideer på mat som er relativt enkelt å lage, men samtidig gir en festfølelse. Vi vil også ha masse tilbehør! Hva kan det være? Alle tips mottas med stor takk! Anonymkode: 38d55...aff Kalkun Anonymkode: 147d5...3f0
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #7 Skrevet 2. desember 2024 Jeg er vokst opp med reinstek på julaften. Den tradisjonen har jeg tart med meg. Reinstek med poteter, grønnsaker og soppsaus. Marinerer steika med hvitløk og pepper. Veldig godt😀 Anonymkode: 9e4e6...ae8 3 1
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #9 Skrevet 2. desember 2024 Liker ingen av de 7 voksne verken ribbe eller pinnekjøtt? Eller er det dere som skal servere middag som ikke liker det? Anonymkode: 31e93...15a 8
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #10 Skrevet 2. desember 2024 Vi har hatt kalkun i mange år. Vi lagde stuffing, og så blandet vi smør med ferske krydder og la inn mellom skinnet og brystkjøttet. Det gav god smak, Klassisk britiske roasted potatoes og ulike grønnsakene. Anonymkode: c092c...4a8 1
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #11 Skrevet 2. desember 2024 Ville valgt kalkunfilet eller kveite Anonymkode: e141e...4d9 1
Brukernavn84 Skrevet 2. desember 2024 #12 Skrevet 2. desember 2024 (endret) Ytrefilet. Bruk maks temperatur til å lage steikeskorpe på alle sider I stekepannen, og så slenger du hele biffen i ovnen i åtte minutter på 180 grader. Beregn gjerne 300 gram per person, det er bare jul en gang i året. Endret 2. desember 2024 av Brukernavn84
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #13 Skrevet 2. desember 2024 Andebryst med rødkål til. Anonymkode: dcd2b...106 2
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #14 Skrevet 2. desember 2024 Svensk skinkestek f.eks. kokes først, og gratineres i ovnen. Kveite er godt. Lammelår. Kalkun. Men er alle 7 sære i matveien, så blir det kanskje vanskelig å finne noe alle liker. Kanskje dete burde gå for koldtbord 🙂 Anonymkode: 8845e...863 2
Brunhilde Skrevet 2. desember 2024 #15 Skrevet 2. desember 2024 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Andebryst med rødkål til. Anonymkode: dcd2b...106 Hel and på dansk vis. Det er julemat, det. 1
_popcorn_ Skrevet 2. desember 2024 #16 Skrevet 2. desember 2024 Ryddet for tulleinnlegg og latterliggjøring. _popcorn_, adm
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #17 Skrevet 2. desember 2024 Lammelår og fløtegratinerte poteter. Mye kan gjøres dagen før, og maten laget seg selv. Anonymkode: abe8b...0ef 4
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #18 Skrevet 2. desember 2024 Sursteik (Google oppskrift hvis du ikke vet hvordan du lager det). Nå fikk jeg lyst til å la ribba bli liggende i fryseren og gå for sursteik av okse i stedet. Anonymkode: fe7fa...010 1
Stor pike Skrevet 2. desember 2024 #19 Skrevet 2. desember 2024 Kalkun, lutefisk, torsk (juletorsk, god tradisjon fra gammelt av.
Sb88 Skrevet 2. desember 2024 #20 Skrevet 2. desember 2024 Vi har and med rødvinssaus fløtegratinerte poteter gulrot og aspargesbønner på julaften 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå