Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi skal arrangere jul for første gang.

hva skal vi servere? Vi blir 7 voksne personer. 
vi liker verken ribbe eller pinnekjøtt. Men vi sliter å komme med ideer på mat som er relativt enkelt å lage, men samtidig gir en festfølelse.

Vi vil også ha masse tilbehør! Hva kan det være?

Alle tips mottas med stor takk! 

Anonymkode: 38d55...aff

  • Hjerte 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Vi skal ha kalvestek med ovnsbakte grønnsaker og god saus til. Til sju personer må dere nok kjøpe to stk, skulle jeg tro, om noen vil ha en runde to med mat. Kalvesteken bruner du godt i panna først, og så pakker du den inn i alu.folie, og legger den i stekeovnen på lav varme i mange timer. Da blir den saftig og god og mør! Så etter at den er brunet, lager den seg selv i ovnen.

Jeg elsker storfekjøtt, men kan ikke like fett svinekjøtt som det renner fett av og er fete render med hvitt fett... så jeg liker ikke ribbe noe særlig, nei. Ikke pinnekjøtt heller, for jeg liker ikke fårekjøtt overhodet. Besk fårekjøttsmak og altfor salt med pinnekjøtt.

PS! Erfaringsmessig blir mye av de "ikke-julete" kjøtt-typene fortrengt i diskene til fordel for julemat nå i ukene før jul. Kan være du ikke finner kalvestek av den grunn. Da kan du spørre de ansatte i ferskvaredisken om de kan bestille inn for deg det du trenger. Mulig de kan få tak i det likevel. Vi kjøpte vår kalvestek i god tid før jul. mens det ennå var å finne i diskene, og la den i fryseren.

Endret av Million
  • Nyttig 1
Skrevet

Vi spiser kalkun på julaften. Helstekt kalkun er festlig å sette på bordet. Tilbehør kan være (og man trenger ikke lage alt på en gang selvsagt) fløtegratinerte poteter, hasselbackpoteter, søtpotetmos, rosenkål stekt med bacon, honningbakt gulrot og pastinakk, løk/salviestuffing, aspargesbønner stekt i hvitløkssmør, bakt blomkål, blomkål- og brokkoligrateng, saus laget av stekesjyen, tranebærsaus, rødkål, sellerirotpuré, waldorfsalat.... 

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Skrevet

Hadde jeg fått velge, hadde jeg laget kveite. Men ribba er tydeligvis hellig:) Den grandiosagreia over her......:hoho:

  • Nyttig 1
Skrevet

Oksestek var ikke en uvanlig rett til jul før, så kanskje det? Der er det jo masse godt tilbehør å ha til også.

Anonymkode: 11286...11a

  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Vi skal arrangere jul for første gang.

hva skal vi servere? Vi blir 7 voksne personer. 
vi liker verken ribbe eller pinnekjøtt. Men vi sliter å komme med ideer på mat som er relativt enkelt å lage, men samtidig gir en festfølelse.

Vi vil også ha masse tilbehør! Hva kan det være?

Alle tips mottas med stor takk! 

Anonymkode: 38d55...aff

Kalkun

Anonymkode: 147d5...3f0

Skrevet

Jeg er vokst opp med reinstek på julaften. Den tradisjonen har jeg tart med meg. Reinstek med poteter, grønnsaker og soppsaus. Marinerer steika med hvitløk og pepper. Veldig godt😀

Anonymkode: 9e4e6...ae8

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Skrevet

Her blir svensk jul og litt  norsk:)

Skrevet

Liker ingen av de 7 voksne verken ribbe eller pinnekjøtt? Eller er det dere som skal servere middag som ikke liker det? 
 

Anonymkode: 31e93...15a

  • Liker 8
Skrevet

Vi har hatt kalkun i mange år. Vi lagde stuffing, og så blandet vi smør med ferske krydder og la inn mellom skinnet og brystkjøttet. Det gav god smak, 

 

Klassisk britiske roasted potatoes og ulike grønnsakene. 

Anonymkode: c092c...4a8

  • Liker 1
Skrevet

Ville valgt kalkunfilet eller kveite

Anonymkode: e141e...4d9

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Ytrefilet. Bruk maks temperatur til å lage steikeskorpe på alle sider I stekepannen, og så slenger du hele biffen i ovnen i åtte minutter på 180 grader. Beregn gjerne 300 gram per person, det er bare jul en gang i året. 

Endret av Brukernavn84
Skrevet

Andebryst med rødkål til.

Anonymkode: dcd2b...106

  • Liker 2
Skrevet

Svensk skinkestek f.eks. kokes først, og gratineres i ovnen. Kveite er godt. Lammelår. Kalkun.

Men er alle 7 sære i matveien, så blir det kanskje vanskelig å finne noe alle liker. Kanskje dete burde gå for koldtbord 🙂

Anonymkode: 8845e...863

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Andebryst med rødkål til.

Anonymkode: dcd2b...106

Hel and på dansk vis. Det er julemat, det. 

  • Liker 1
Skrevet

Ryddet for tulleinnlegg og latterliggjøring. 

_popcorn_, adm

Skrevet

Lammelår og fløtegratinerte poteter. Mye kan gjøres dagen før, og maten laget seg selv. 

Anonymkode: abe8b...0ef

  • Liker 4
Skrevet

Sursteik (Google oppskrift hvis du ikke vet hvordan du lager det).

Nå fikk jeg lyst til å la ribba bli liggende i fryseren og gå for sursteik av okse i stedet.

Anonymkode: fe7fa...010

  • Liker 1
Skrevet

Kalkun, lutefisk, torsk (juletorsk, god tradisjon fra gammelt av. 

Skrevet

Vi har and med rødvinssaus fløtegratinerte poteter gulrot og aspargesbønner på julaften 

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...