AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #1 Del Skrevet 2. desember 2024 Etter å ha lett på nett uten å ha funnet det jeg leter etter prøver jeg her. Jeg lærte for veldig mange år siden å lage pinnekjøtt i stekeovn. Hun som lærte meg var vestlending, og pinnekjøttet ble utrolig godt. Jeg har ikke lagd det mer enn den ene gangen og husker ikke helt hvordan det skulle gjøres. Hun som lærte meg er ikke blant oss lengre så kan ikke spørre der. Det jeg husker er, etter vanning, legg pinnekjøttet i langpanne, sett på ovnen, sett kjøttet i ovnen, la det stå noen minutter i ovnen, fyll opp med vann, stå til kjøttet slipper benet, ca 3 timer. Det er uten folie over. Noen der ute som kjenner denne fremgangsmåten? Jeg lurer veldig på hvor mange grader ovnen skal stå på? Og hvor høyt skal vannet være på kjøttet? Trenger ikke forslag til andre måter å lage pinnekjøtt. Ønsker kun svare eller tanker rundt spørsmålene Anonymkode: 7b289...54f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #2 Del Skrevet 2. desember 2024 Du vil ikke ha andre svar, men jeg vet at Tupperware har hatt en påskrift der de bruker Ultra Pro til fåreribbe i ovnen. Mulig temperaturen kan være den samme der som ved din fremgangsmåte? Anonymkode: 4f335...530 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #3 Del Skrevet 2. desember 2024 Metoden du beskriver er jo nesten det samme som å koke det i vann som er en annen metode. Min metode er å dampe det i kjele med rist. Så legge det i en langpanne (uten vann) med overvarme eller grill på 200 gr. ca 5-10 min. Da for du en stekeskorpe som også får frem en mye bedre smak enn å kun dampe det. Mvh Vestlending;) Anonymkode: bafe4...030 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2024 #4 Del Skrevet 4. desember 2024 Alt vannet vil jo fordampe....kan ikke skjønne at det skal stå i stekeovnen uten lokk over? Anonymkode: a457e...0dd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2024 #5 Del Skrevet 4. desember 2024 AnonymBruker skrev (På 2.12.2024 den 13.38): Du vil ikke ha andre svar, men jeg vet at Tupperware har hatt en påskrift der de bruker Ultra Pro til fåreribbe i ovnen. Mulig temperaturen kan være den samme der som ved din fremgangsmåte? Anonymkode: 4f335...530 Takk for tips Anonymkode: 7b289...54f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2024 #6 Del Skrevet 4. desember 2024 AnonymBruker skrev (På 2.12.2024 den 17.33): Metoden du beskriver er jo nesten det samme som å koke det i vann som er en annen metode. Min metode er å dampe det i kjele med rist. Så legge det i en langpanne (uten vann) med overvarme eller grill på 200 gr. ca 5-10 min. Da for du en stekeskorpe som også får frem en mye bedre smak enn å kun dampe det. Mvh Vestlending;) Anonymkode: bafe4...030 Ja det blir jo som å koke det bare det er i stekeovnen. Takk for tips vedr annen fremgangsmåte Anonymkode: 7b289...54f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2024 #7 Del Skrevet 4. desember 2024 AnonymBruker skrev (38 minutter siden): Alt vannet vil jo fordampe....kan ikke skjønne at det skal stå i stekeovnen uten lokk over? Anonymkode: a457e...0dd Man etterfyller vann Anonymkode: 7b289...54f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Idunn Skrevet 4. desember 2024 #8 Del Skrevet 4. desember 2024 Jeg bruker å ha det i stekepose inni ovnen, har vann i stekeposen. Funke kjempe bra! Lav temp over flere timer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
colasolo Skrevet 4. desember 2024 #9 Del Skrevet 4. desember 2024 Jeg gjør det alltid på den måten. Har oppskriften fra kokebok: Legg det utvannede, oppskårne kjøttet tett i langpannen i ett lag. Slå på usaltet vann til det står så vidt over kjøttet. La kjøttet dampe ved 140 grader til det er mørt, ca. 3 timer. Når det blir kokt på denne måten blir kjøttet saftig. Det meste av vannet fordamper, det blir god kraft, og kjøttet blir lett brunet. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå