Hopp Skrevet 1. desember 2024 #1 Del Skrevet 1. desember 2024 Eg pleier Ă„ bruke disse pose-ris'ene (TORO Middagsris med villris boil in bag). Hvordan klarer eg Ă„ unngĂ„ at dette ser ut som eller er som vassgraut nĂ„r eg skal spise risen ? Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2024 #2 Del Skrevet 1. desember 2024 Ikke ha risposen i vannet fĂžr vannet koker og ta den ut nĂžyaktig nĂ„r den skal ut. Ikke kok den for lenge Anonymkode: 65a5c...311 1 Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2024 #3 Del Skrevet 1. desember 2024 Ikke bruk boil in bag. Bruk riskoker. 1 del ris, 1,5 del vann. NĂ„r den er ferdig kokt damper du den under lokk (slĂ„ av varme-elementet) i 5-10 minutter, deretter 5 minutter med lokket pĂ„ glĂžtt. Ikke rĂžr i risen. Da fĂ„r du perfekt ris. Skyller du den mĂ„ du veie risen fĂžr og etter skylling og justere vannmengden etter hva den skylte risen veier. SkjĂžnner ikke hvorfor folk kjĂžer BIB-ris. For det fĂžrste er det 8 ganger dyrere, risen blir vassgrĂžt, i tilllegg til at all plasten ikke bidrar til mindre plast i havet. Anonymkode: d913e...de9 Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2024 #4 Del Skrevet 1. desember 2024 Hopp skrev (1 time siden): Eg pleier Ă„ bruke disse pose-ris'ene (TORO Middagsris med villris boil in bag). Hvordan klarer eg Ă„ unngĂ„ at dette ser ut som eller er som vassgraut nĂ„r eg skal spise risen ? FĂ„r bare vellykket ris, nĂ„r den kokes i mikroen. Anonymkode: 0982d...073 Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Daisy-love Skrevet 1. desember 2024 #5 Del Skrevet 1. desember 2024 NĂ„r du har kokt risen i posen, sĂ„ heller du av alt vannet, ogsĂ„ legger du hele posen oppi gryten igjen for Ă„ bli litt «stekt». Den skal selvsagt ikke steke, men vannet fordamper da, og du fĂ„r en fastere ris igjen i posen. Klippes sĂ„ opp og brukes som vanlig. Det har fungert veldig bra pĂ„ pĂ„ bĂ„de Jasmin og fullkornsris, sĂ„ tipper det vil hjelpe pĂ„ middagstid ogsĂ„. Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2024 #6 Del Skrevet 2. desember 2024 synes disse rispakkene smaker papp. Holder meg til skikkelig ris som fx jasminris i store pakninger. Billigere og 1000 ganger bedre. ja det er lengre koketid men det er det verdtđ Anonymkode: 64fbe...272 1 Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Brunhilde Skrevet 2. desember 2024 #7 Del Skrevet 2. desember 2024 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): synes disse rispakkene smaker papp. Holder meg til skikkelig ris som fx jasminris i store pakninger. Billigere og 1000 ganger bedre. ja det er lengre koketid men det er det verdtđ Anonymkode: 64fbe...272 Boilinbag har vel ikke kortere koketid? Men du slipper Ă„ mĂ„le opp noe sĂŠrlig. Jeg foretrekker ogsĂ„ Ă„ koke ris, men jeg velger basmati over jasminris. Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet 3. desember 2024 #8 Del Skrevet 3. desember 2024 Boil-in-bag er mye mer styrete enn Ă„ koke skikkelig ris pĂ„ gamlemĂ„ten. Man slipper Ă„ styre med Ă„ fĂ„ varm, vĂ„t ris ut av en kokvarm plastpose, og risen blir mye bedre i smak og konsistens. Jeg bruker basmatiris fra sekk og "knoketrikset" nĂ„r jeg skal koke ris: https://www.thekitchn.com/cooking-rice-do-you-use-the-first-knuckle-method-176988 LĂŠrte det av en jente fra Madagaskar som jeg bodde i studentkollektiv med i Paris for hundre Ă„r siden. Det bestĂ„r i at man fyller vann i gryten man har mĂ„lt risen opp i til vannivĂ„et nĂ„r fĂžrste ledd pĂ„ pekefingeren nĂ„r fingertuppen er plassert mot toppen av rislaget. Jeg skyller alltid risen godt fĂžrst for Ă„ fĂ„ ut stivelse - det gir luftigere ris og bedre smak. SĂ„ salter man litt, legger pĂ„ lokk, skrur ned til laveste temperatur, og NB: lar risen koke til alt vann er absorbert med lokket helt tett pĂ„ gjennom hele kokeprosessen. Det med lokket pĂ„ er nesten det viktigste av alt. Og sĂ„, nesten like viktig: Ta gryten av varmen, og la den stĂ„ og sette seg litt, stadig med lokket PĂ , i minst 5 minutter, gjerne mer. Da tĂžrker risen ytterligere, og fĂ„r bedre konsistens. Fluff gjerne forsiktig opp med en gaffel fĂžr servering. Anonymkode: 4b43b...c9a 2 Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet 3. desember 2024 #9 Del Skrevet 3. desember 2024 Riskoker. Perfekt ris hver gang. Anonymkode: b53ed...74b Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet 3. desember 2024 #10 Del Skrevet 3. desember 2024 Synes det gĂ„r helt fint Ă„ koke ris i vanlig kasserolle, sĂ„ lenge en er nĂžye med oppmĂ„ling og koke/trekketid. Boil-in-bag er bare knotete. Lett Ă„ koke ja, men forferdelig Ă„ Ă„pne. I tillegg kan man ikke bestemme porsjonene og MYE dyrere for «ingenting». Riskoker har jeg ikke prĂžvd, men all den tid jeg er fornĂžyd med Ă„ bruke vanlig kasserolle, sĂ„ har jeg ikke noe behov for det. Anonymkode: 6e97c...79d Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
exictence Skrevet 3. desember 2024 #11 Del Skrevet 3. desember 2024 Ikke bruk boil in bag. Bruk riskoker. 1 del ris, 1,5 del vann. NĂ„r den er ferdig kokt damper du den under lokk (slĂ„ av varme-elementet) i 5-10 minutter. SĂ„nn ville jeg kokt ris. Men hvis du bruker de posene du sier, sĂ„ ville jeg ogsĂ„ latt de ligge 5-10 min etter at du har tĂžmt av kokevannet. Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
flaneur1 Skrevet 3. desember 2024 #12 Del Skrevet 3. desember 2024 du trenger ikke mĂ„le noe som helst nĂ„r du lager ris. her er min metode: vask risen nĂžye med vann, til vannet du vasker den i renner mest mulig klart. la sĂ„ risen ligge i varmt vann i minst 10 minutter, gjerne noen timer skyll atter godt legg risen i kjele, og fyll pĂ„ vann slik at det dekker rikelig over risen. (ca. en tommelfinger over) kok i 5-9 minutter, tar aldri tiden, men sjekker jevnlig. den skal taes av varmen og siles (!) nĂ„r den er litt underkokt. viktig at mest mulig vann / damp forsvinner legg smĂžr til smelting / kanskje litt olivenolje og gjerne litt gurkemeie eller safran i kjelen, mens risen ligger i sil putt risen tilbake i kjelen â og salt den godt ! (smak til) legg lokk over risen, gjerne med en ren kopphĂ„ndduk av lin / bomull imellom kjele og lokk la trekke pĂ„ lav varme i 15-60 minutter, avhengig av hvor mye kokt risen var fĂžr trekking dette gir noe som ligner pĂ„ persisk tahdig pĂ„ bunnen ! Ordentlig deilig, og lettere Ă„ fordĂžye med vasking og blĂžtlegging fĂžrst.  Bonne Chance ! Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2024 #13 Del Skrevet 5. desember 2024 Hopp skrev (PĂ„ 1.12.2024 den 13.03): Eg pleier Ă„ bruke disse pose-ris'ene (TORO Middagsris med villris boil in bag). Hvordan klarer eg Ă„ unngĂ„ at dette ser ut som eller er som vassgraut nĂ„r eg skal spise risen ? Jeg bruker ogsĂ„ boil in bag ris, og fĂ„r 99.99% av tiden helt grei ris. Jeg legger risen i kokende vann og gir den ett minutt kortere koketid enn det som stĂ„r pĂ„ emballasjen. Jeg bruker nedtellingstidtaker pĂ„ telefonen for at koketiden skal bli nĂžyaktig. Jeg heller av vannet umiddelbart nĂ„r alarmen gĂ„r, henger 'hempen' pĂ„ posen pĂ„ en gaffel og snur rundt sĂ„ jeg fĂ„r 'vridd opp' risen litt og blir kvitt litt ekstra vann. Det viktigste er dog Ă„ ha litt kortere koketid enn det som stĂ„r pĂ„ pakken - risen blir alltid overkokt nĂ„r jeg fĂžlger anvisningen. Anonymkode: 3bbe6...44c Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2024 #14 Del Skrevet 5. desember 2024 flaneur1 skrev (PĂ„ 3.12.2024 den 19.12): du trenger ikke mĂ„le noe som helst nĂ„r du lager ris. her er min metode:   SĂ„ du bare heller ris i kjelen rett fra pakken til det ser ut som det er nok? Det virker veldig unĂžyaktig og er sĂ„ledes et svĂŠrt dĂ„rlig rĂ„d. Det er veldig enkelt Ă„ koke ris og det tar fĂ„ sekunder Ă„ mĂ„le opp sĂ„ man vet det er nok ris. 1 dl ris per pers og 1,5 deler vann i forhold til ris. SĂ„ til fire personer bruker man 4 dl ris og 6 dl vann. Litt salt og fĂžlg ellers koketiden pĂ„ pakken. Anonymkode: 8ead9...ae0 Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for Ă„ kommentere
Du mÄ vÊre et medlem for Ä kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt Ă„ melde seg inn for Ă„ starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nÄ