lady90 Skrevet lørdag kl 09:40 #1 Del Skrevet lørdag kl 09:40 Skal spise pizza rundt kl 1930 ikveld men er ikke hjemme mellom 15 og 18. Skal sette både en glutenfri og en vanlig deig. Normalt pleier jeg å lage deigen i 17-1730 tida, nå rekker jeg ikke før 1815 og da rekker den ikke å heve ferdig. Kan jeg på noen måte sette deigen rundt 14? opplever at deigen faller sammen om den får stå for lenge, iallefall med søt gjærbakst. Kan jeg bruke mindre gjør, kaldere vann e.l? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 09:56 #2 Del Skrevet lørdag kl 09:56 Kaldt vann og bare bittelitt gjær, så kan den stå i evigheter. Anonymkode: 73538...e28 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lady90 Skrevet lørdag kl 09:59 Forfatter #3 Del Skrevet lørdag kl 09:59 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Kaldt vann og bare bittelitt gjær, så kan den stå i evigheter. Anonymkode: 73538...e28 Men rekker den å heve ferdig da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Akebrett Skrevet lørdag kl 10:04 #4 Del Skrevet lørdag kl 10:04 (endret) Den glutenfrie vet jeg ikke.. Men den vanlige lager jeg alltid mange timer før, vanlig måte bare, lag den bare i en større bolle, siden du ikke kan ‘’slå den ned’’ Hvor mye gjær bruker du i den vanlige deigen? Tørr eller fersk gjær? Hvis du bruker fersk gjær, kan du ta gjæren og 1ts med sukker i en kopp, og vente til gjæren er ‘’smeltet’’, før du har den i deigen.. Det synes jeg fremskynder hevingen hvert fall, vet ikke om det stemmer, men jeg føler hvertfall det😅 og bruker du varm væske? Litt ute av kontekst, men denne oppskriften på pizzadeig er UTSØKT!!!! Setter den på kvelden før🫡 https://oppskrift.klikk.no/det-beste-brodet-du-kan-bake/4534 Endret lørdag kl 10:11 av Akebrett Glemte linken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lady90 Skrevet lørdag kl 10:21 Forfatter #5 Del Skrevet lørdag kl 10:21 Akebrett skrev (15 minutter siden): Den glutenfrie vet jeg ikke.. Men den vanlige lager jeg alltid mange timer før, vanlig måte bare, lag den bare i en større bolle, siden du ikke kan ‘’slå den ned’’ Hvor mye gjær bruker du i den vanlige deigen? Tørr eller fersk gjær? Hvis du bruker fersk gjær, kan du ta gjæren og 1ts med sukker i en kopp, og vente til gjæren er ‘’smeltet’’, før du har den i deigen.. Det synes jeg fremskynder hevingen hvert fall, vet ikke om det stemmer, men jeg føler hvertfall det😅 og bruker du varm væske? Litt ute av kontekst, men denne oppskriften på pizzadeig er UTSØKT!!!! Setter den på kvelden før🫡 https://oppskrift.klikk.no/det-beste-brodet-du-kan-bake/4534 Hei. Har en veldig bra oppskrift fra før 😀 men bruker 50 gram tørrgjær i. Hvor mye skal jeg da bruke nå om den skal heve i 4-5 timer? Og skal jeg bruke samme temperatur på vannet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 12:47 #6 Del Skrevet lørdag kl 12:47 lady90 skrev (3 timer siden): Skal spise pizza rundt kl 1930 ikveld men er ikke hjemme mellom 15 og 18. Skal sette både en glutenfri og en vanlig deig. Normalt pleier jeg å lage deigen i 17-1730 tida, nå rekker jeg ikke før 1815 og da rekker den ikke å heve ferdig. Kan jeg på noen måte sette deigen rundt 14? opplever at deigen faller sammen om den får stå for lenge, iallefall med søt gjærbakst. Kan jeg bruke mindre gjør, kaldere vann e.l? Da får gjestene vente til pizzaen er ferdig. Anonymkode: aa5b1...5a7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sniff76 Skrevet lørdag kl 12:55 #7 Del Skrevet lørdag kl 12:55 Jeg har ikke fått dreisen på langtidsheving (hever altfor fort tross liten mengde gjær og kald væske). Hvis du ikke har erfaring selv og dere skal ha gjester i kveld, hadde jeg nok ikke prøvd dette for første gang. Jeg hadde nok satt alt helt klart på benken, målt og veid opp det som trengs, slik at du kan lage deigen med en gang du kommer hjem. Bruk god temperatur på vannet slik at det hever fort. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 09:21 #8 Del Skrevet i går, 09:21 lady90 skrev (23 timer siden): Skal spise pizza rundt kl 1930 ikveld men er ikke hjemme mellom 15 og 18. Skal sette både en glutenfri og en vanlig deig. Normalt pleier jeg å lage deigen i 17-1730 tida, nå rekker jeg ikke før 1815 og da rekker den ikke å heve ferdig. Kan jeg på noen måte sette deigen rundt 14? opplever at deigen faller sammen om den får stå for lenge, iallefall med søt gjærbakst. Kan jeg bruke mindre gjør, kaldere vann e.l? du kan følge denne oppskriften, på kortidshevet pizza - denne krever kun 8 timers hevetid Da rekker du det fint. https://pizzamani.no/oppskrift-pa-en-super-og-korttidshevet-pizza/ Anonymkode: 643b0...50a 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lady90 Skrevet i går, 09:23 Forfatter #9 Del Skrevet i går, 09:23 Det ordna seg. Tok mindre gjør og litt kaldere vann, så gikk det fint 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NiceOrNothing Skrevet i går, 09:26 #10 Del Skrevet i går, 09:26 lady90 skrev (23 timer siden): Skal spise pizza rundt kl 1930 ikveld men er ikke hjemme mellom 15 og 18. Skal sette både en glutenfri og en vanlig deig. Normalt pleier jeg å lage deigen i 17-1730 tida, nå rekker jeg ikke før 1815 og da rekker den ikke å heve ferdig. Kan jeg på noen måte sette deigen rundt 14? opplever at deigen faller sammen om den får stå for lenge, iallefall med søt gjærbakst. Kan jeg bruke mindre gjør, kaldere vann e.l? Lag med kald veske og halv gjærmengde . Da tar den dobbel så lang tid å heve, minst . Pluss smaker bedre☺️ . Gjør det alltid . Gjerne over natt i kjøleskap og . Ta ut 1-2 timer før utbaking . Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 09:29 #11 Del Skrevet i går, 09:29 Jeg satt en bolledeig fredag kveld med 1 ts tørrgjær til 900 gram mel, satte den i uteboden over natten (det var sånn 4 grader ute). Bakte ut lørdag formiddag og bollene ble meget bra! Gjør gjerne det samme med pizzadeigen, men selv på vanlig heving bruker ikke jeg en hel pose gjær. Jeg er ingen bakeekspert, men har ikke fått klager 😇 Anonymkode: fa273...837 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå