Gå til innhold

Sette pizzadeig til heving tidlig?


lady90

Anbefalte innlegg

Skal spise pizza rundt kl 1930 ikveld men er ikke hjemme mellom 15 og 18. Skal sette både en glutenfri og en vanlig deig. Normalt pleier jeg å lage deigen i 17-1730 tida, nå rekker jeg ikke før 1815 og da rekker den ikke å heve ferdig. Kan jeg på noen måte sette deigen rundt 14? opplever at deigen faller sammen om den får stå for lenge, iallefall med søt gjærbakst. Kan jeg bruke mindre gjør, kaldere vann e.l? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kaldt vann og bare bittelitt gjær, så kan den stå i evigheter.

Anonymkode: 73538...e28

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Kaldt vann og bare bittelitt gjær, så kan den stå i evigheter.

Anonymkode: 73538...e28

Men rekker den å heve ferdig da? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den glutenfrie vet jeg ikke..

Men den vanlige lager jeg alltid mange timer før, vanlig måte bare, lag den bare i en større bolle, siden du ikke kan ‘’slå den ned’’

Hvor mye gjær bruker du i den vanlige deigen? Tørr eller fersk gjær?

Hvis du bruker fersk gjær, kan du ta gjæren og 1ts med sukker i en kopp, og vente til gjæren er ‘’smeltet’’, før du har den i deigen.. Det synes jeg fremskynder hevingen hvert fall, vet ikke om det stemmer, men jeg føler hvertfall det😅
og bruker du varm væske?

Litt ute av kontekst, men denne oppskriften på pizzadeig er UTSØKT!!!!

Setter den på kvelden før🫡

https://oppskrift.klikk.no/det-beste-brodet-du-kan-bake/4534

Endret av Akebrett
Glemte linken.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akebrett skrev (15 minutter siden):

Den glutenfrie vet jeg ikke..

Men den vanlige lager jeg alltid mange timer før, vanlig måte bare, lag den bare i en større bolle, siden du ikke kan ‘’slå den ned’’

Hvor mye gjær bruker du i den vanlige deigen? Tørr eller fersk gjær?

Hvis du bruker fersk gjær, kan du ta gjæren og 1ts med sukker i en kopp, og vente til gjæren er ‘’smeltet’’, før du har den i deigen.. Det synes jeg fremskynder hevingen hvert fall, vet ikke om det stemmer, men jeg føler hvertfall det😅
og bruker du varm væske?

Litt ute av kontekst, men denne oppskriften på pizzadeig er UTSØKT!!!!

Setter den på kvelden før🫡

https://oppskrift.klikk.no/det-beste-brodet-du-kan-bake/4534

Hei. Har en veldig bra oppskrift fra før 😀 men bruker 50 gram tørrgjær i. Hvor mye skal jeg da bruke nå om den skal heve i 4-5 timer? Og skal jeg bruke samme temperatur på vannet? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...