Gå til innhold

Hva servere til venninner på førjulskos


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Får venninner over til førsjulskos en fredag kveld , hva hadde dere servert? Ville dere laget varm mat, ost og kjeks eller holder det med julekaker , snacks og frukt?

Anonymkode: 58ff0...367

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kveldsmat med kokte egg, godt brød og julebrød og bra med julepålegg å velge mellom. Litt modne oster også og noe godt i glasset. Kanskje du kan bake noen rundstykker. 

Anonymkode: d6805...bbf

  • Liker 4
  • Hjerte 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Kveldsmat med kokte egg, godt brød og julebrød og bra med julepålegg å velge mellom. Litt modne oster også og noe godt i glasset. Kanskje du kan bake noen rundstykker. 

Anonymkode: d6805...bbf

Jeg hadde faktisk blitt kjempeskuffet over brød med pålegg en fredags kveld... Uansett hvor godt brødet var. 

Anonymkode: 530fb...91a

  • Liker 14
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Jeg hadde faktisk blitt kjempeskuffet over brød med pålegg en fredags kveld... Uansett hvor godt brødet var. 

Anonymkode: 530fb...91a

Hva pleier du å spise? Russisk kaviar? 

Anonymkode: 8a6d7...aa9

  • Liker 8
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må jo selv vite om du inviterer på varmmat eller kaker - og si fra til folk som kommer så de vet om de skal spise på forhånd eller ikke.

Det er med andre ord opp til deg, men kommuniser med gjestene dine.

 

Anonymkode: 9354a...4d2

  • Liker 14
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Et godt koldtbord. Nybakte brød og rundstykker. Tomatsild, sursild, røykalaks, eggerøre, fenalår, sylte, roastbiff osv. God drikke. Dekk fint spisebord. Og en liten dessert. En som er i fine glass og litt pyntet. 

Anonymkode: aaf51...85f

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (20 minutter siden):

Du må jo selv vite om du inviterer på varmmat eller kaker - og si fra til folk som kommer så de vet om de skal spise på forhånd eller ikke.

Det er med andre ord opp til deg, men kommuniser med gjestene dine.

 

Anonymkode: 9354a...4d2

Å gud bedre, bare på kg det kommer sånne svar! 

Anonymkode: 58ff0...367

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (31 minutter siden):

Hva pleier du å spise? Russisk kaviar? 

Anonymkode: 8a6d7...aa9

Fredag kveld... det kan variere. Orker vi ikke lage mat henter vi sushi. Om sommeren er pizzaovnen ofte i bruk. Jeg liker å lage ulike varianter av meksikansk mat. Har vi selskap lager jeg gjerne tapas, eller italienske småretter. Oster er også vanlig, i tillegg til de vanlige variantene varmer vi en brie med rosmarin og honning, vi har ulike typer frukt og oliven, marmelader. 

Fredag nå i desember har vi selskap neste helg, da er meze på planen - arabiske småretter. 

Kaviar forbinder jeg med brunch, med billinis. 

Anonymkode: 530fb...91a

  • Liker 3
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chailatte skrev (5 timer siden):

Juletapas med noe god vin kunne kanskje vært noe? Evt gløgg med vin som velkomstdrink feks 😊

Dette er jeg enig i og det er hva jeg pleier å lage til slike anledninger. 

Det er ikke nødvendig med veldig mange retter, så det behøver ikke å bli mye arbeid. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at alt er godt nok, annet enn Wasa knekkebrød med gulost til og ingenting annet. 

Gjør det DU har lyst til. Hvis du kjenner etter inni deg, hva kunne du tenke deg å spise og servere? 

Var det meg som inviterte nå en fredag så kunne jeg helst tenke meg å lage min nye signaturpizza, drikke litt vin/julebrus og hatt noe snacks. Samtidig hadde jeg blitt kjempeglad for å komme til julekvelds med eggerøre, julebrød, gode rundstykker, leverpostei ++. Og tapas, og ost og kjeks, eller andre middagsretter. Jeg er overbevist om at suksessen blir best hvis verten er glad og fornøyd og selv er tilfreds med det som kommer i stand, både smaksmessig og innsatsmessig. 

Anonymkode: 0f2c9...38d

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Jeg hadde faktisk blitt kjempeskuffet over brød med pålegg en fredags kveld... Uansett hvor godt brødet var. 

Anonymkode: 530fb...91a

Jeg derimot hadde blitt megaglad. 

  • Liker 8
  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på en sånn kveld i går og vi hadde ost og kjeks, julebrus, gløgg og smågodt. Var helt nydelig! 

Anonymkode: ea8f2...896

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Å gud bedre, bare på kg det kommer sånne svar! 

Anonymkode: 58ff0...367

Jeg ser ikke problemet med det svaret? For meg er det helt naturlig at det kommuniseres i forbindelse med invitasjonen hvilket nivå serveringen ligger på - ikke nødvendigvis hva menyen er, men hvorvidt det inviteres til middag, kveldsmat eller bare kaker og snacks. Greit for gjestene å vite hvor sulten man skal være...

  • Liker 6
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvis folk skal tilbringe hele fredagskvelden hos deg, må du jo gi dem mat man blir mett av, og da gjerne en middag. De kan ikke avspises med godteri og alkohol og noe kjeks og ost. Noe som metter må man jo ha i magen. Skal du ikke servere det, gi beskjed på forhånd til alle gjestene hva som faktisk serveres, så de kan velge å spise middag hjemme før de drar til deg.

Anonymkode: 0a70c...f9e

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Hvis folk skal tilbringe hele fredagskvelden hos deg, må du jo gi dem mat man blir mett av, og da gjerne en middag. De kan ikke avspises med godteri og alkohol og noe kjeks og ost. Noe som metter må man jo ha i magen. Skal du ikke servere det, gi beskjed på forhånd til alle gjestene hva som faktisk serveres, så de kan velge å spise middag hjemme før de drar til deg.

Anonymkode: 0a70c...f9e

Avspises? Hjelpes. Det er førjulskos hun har invitert til, ikke en treretters. 

Mange som er stressa denne jula, eller?

Anonymkode: a9048...bba

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spørs på antall dere er, men jeg hadde gått for en kalkunfilet eller to. Med mandelpoteter, rosenkål og en fløtesaus. Ikke veldig komplisert å lage og helt ekstremt godt.

Anonymkode: 6013f...c08

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, du kan foreksempel starte med  krydderboller og en aperitiff til forrett. Kyllinglefser eller bifflefser til hovedrett med god vin eller cider til,om du vil.  Til dessert  kan du servere  vrengt finnmarking ( kake ). Alle rettene er enkle og lage,men forretten og kaken bør lages et døgn i forveien,for de tar litt lenger tid å lage. Bare et forslag 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...