AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #1 Del Skrevet 26. november 2024 Har fått egen familie siste året, så i år skal vi arrangere julaften hjemme for første gang. Svigers kommer til middag. Blir 5 stk, ektemann har en datter på 12 fra før. Jeg har aldri laget julemiddag før. Skal ha ribbe medisterkaker, julepølse, rødkål og poteter . Er det vanlig å bestille ribbe hos ferskvare avdeling, i såfall hvor lenge før jul? Hvor mye beregnes pr person? Jobber sent den 23.12, så hadde håpet å kunne gjøre mye ferdig på forhånd. Anonymkode: 5e1e6...88c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #2 Del Skrevet 26. november 2024 En anbefales ofte 500 gram per person. Jeg ville valgt ei ribbe på rundt 2,5- 3 kg (vi liker ribberester), fra frysedisken. Tar den opp til tining 21. des, gnir den med salt og pepper 22., og steker på julaften. Anonymkode: 6f182...0aa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #3 Del Skrevet 26. november 2024 Ribbe er ikke så vanskelig. Jeg ville uansett kjørt en testmiddag tidligere for å redusere stresset på julaften. Jeg syns ofte sausen er stress, og blir faktisk veldig stressa av å ha svigers til middag. Anonymkode: b2508...131 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #4 Del Skrevet 26. november 2024 Hvis du ikke skal ha hjemmelagde pølser og medisterkaker, så er ribbemiddag lite jobb. Kjøp en fin ribbe i butikken. Google gjerne hvilken som er best i test i år. De pleier å ha lang dato. Langtidsstek ribba (google oppskrift). Ha medisterkaker og pølser i ildfast form, og sett i ovnen 15 min før servering. Skal du ha ferdigkjøpt surkål/rødkål, så skal jo den bare varmes i en kjele. For meg er det viktig med god saus lagd fra bunn med god kraft. Om du bare skal ha ribbesjy, så slipper du å lage saus. Så kan du jo velge en dessert som kan lages dagen før. Lykke til 🙂 Anonymkode: a5268...aa0 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #5 Del Skrevet 26. november 2024 Du har laget maten før, bare ikke på julaften? Om ikke er det nok smart å prøve seg på ribbe før selve dagen. Jeg kjøper svin fra gård (Reko), eller slakter. Bestiller medisterfarse og julepølse i samme pakke. Til 5 personer ville jeg kjøpt 3 - 3.5 kilo, da vi liker å ha ribberester til julebrunsj og juletapas. Og så har du glemt surkål? Samt hvilken saus du skal lage? Vi pleier å gjøre det slik at jeg er ansvarlig for all matlaging og at bordet ser fint ut. Mannen har ansvar for dessert, drikkevarer, og at det ryddes og vaskes. Jeg pleier å kutte opp rødkål, surkål, og skrelle poteter, tidlig formiddag, slik at det bare er å skru på grytene når det nærmer seg middag. Alt dette tåler å stå på lav temperatur litt, så timer det slik at det er ferdig før ribba. Husk at ribba bør tempreres i ca 20 minutter, her bommer mange, og kutter for tidlig. Anonymkode: a4a7f...285 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #6 Del Skrevet 26. november 2024 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Ribbe er ikke så vanskelig. Jeg ville uansett kjørt en testmiddag tidligere for å redusere stresset på julaften. Jeg syns ofte sausen er stress, og blir faktisk veldig stressa av å ha svigers til middag. Anonymkode: b2508...131 Saus til ribbe er veldig enkelt. Og lages jo mens ribba hviles. Hvilken variant lager du? Anonymkode: a4a7f...285 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #7 Del Skrevet 26. november 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Saus til ribbe er veldig enkelt. Og lages jo mens ribba hviles. Hvilken variant lager du? Anonymkode: a4a7f...285 Ikke meg du svarte, men jeg lager bruning og koker saus på god kraft fra en skinkestek. Tar litt tid, så jeg lager alltid sausen ferdig dagen før 🙂 Anonymkode: a5268...aa0 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #8 Del Skrevet 26. november 2024 Medisterkakene kan dere lage nå og fryse ned. Anonymkode: 62785...4f6 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #9 Del Skrevet 26. november 2024 AnonymBruker skrev (20 minutter siden): Ikke meg du svarte, men jeg lager bruning og koker saus på god kraft fra en skinkestek. Tar litt tid, så jeg lager alltid sausen ferdig dagen før 🙂 Anonymkode: a5268...aa0 Jeg bruker sky fra ribben + sky fra en skinkestek vi har stekt tidligere på høsten. Tar av litt ren sky da enkelte foretrekker det, lager en skysaus med smør+mel+ekstra kraft+sennep+soya+tyttebær. Og en variant med fløte. Lar kraften koke ned 10-15 minutter, og så tar det 5 minutter å gjøre det klart. I løpet av tiden ribba har hvilt. Anonymkode: a4a7f...285 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #10 Del Skrevet 26. november 2024 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Du har laget maten før, bare ikke på julaften? Om ikke er det nok smart å prøve seg på ribbe før selve dagen. Jeg kjøper svin fra gård (Reko), eller slakter. Bestiller medisterfarse og julepølse i samme pakke. Til 5 personer ville jeg kjøpt 3 - 3.5 kilo, da vi liker å ha ribberester til julebrunsj og juletapas. Og så har du glemt surkål? Samt hvilken saus du skal lage? Vi pleier å gjøre det slik at jeg er ansvarlig for all matlaging og at bordet ser fint ut. Mannen har ansvar for dessert, drikkevarer, og at det ryddes og vaskes. Jeg pleier å kutte opp rødkål, surkål, og skrelle poteter, tidlig formiddag, slik at det bare er å skru på grytene når det nærmer seg middag. Alt dette tåler å stå på lav temperatur litt, så timer det slik at det er ferdig før ribba. Husk at ribba bør tempreres i ca 20 minutter, her bommer mange, og kutter for tidlig. Anonymkode: a4a7f...285 Skal kun ha rødkål, jeg er oppvokst med det. Bruker ikke saus, kun ribbesky. Har tenkt å lage medisterkaker selv(tror fortsatt jeg har en kveld ledig i desember). Lager rødkål fra bunnen av slik mamma alltid gjør. Har aldri stekt ribbe før, dette blir første gangen. Spiser kun ribbe på julaften -det er magien i maten den dagen. Anonymkode: 5e1e6...88c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #11 Del Skrevet 26. november 2024 Lurt å ha prøvd det en gang før - du trenger likevel ikke servere det som ribbe hvis du vil beholde magien, men du kan feks bruke det i asiatiske retter (søk opp retter som bruker pork belly, ramen med ribbe er for ekseel nydelig). Det er så mange måter å steke ribbe på, jeg sverger til oppskriften fra matprat, veldig enkel å gjennomføre, og gir saftig ribbe og sprø svor så lenge man følger litt med og bruker grillelememt ved behov Anonymkode: 35292...165 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #12 Del Skrevet 26. november 2024 Jeg hadde absolutt laget det en gang på forhånd, «magien» blir ikke ødelagt av den grunn. Vi hadde ribbe på Nyttårsaften for første gang, og da testa vi en gang tidligere i desember. Gjorde at vi hadde lave skuldre når vi plutselig skulle lage til et helt selskap. Anonymkode: 8d106...910 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #13 Del Skrevet 26. november 2024 AnonymBruker skrev (18 minutter siden): Skal kun ha rødkål, jeg er oppvokst med det. Bruker ikke saus, kun ribbesky. Har tenkt å lage medisterkaker selv(tror fortsatt jeg har en kveld ledig i desember). Lager rødkål fra bunnen av slik mamma alltid gjør. Har aldri stekt ribbe før, dette blir første gangen. Spiser kun ribbe på julaften -det er magien i maten den dagen. Anonymkode: 5e1e6...88c Du kan lage opp, og bruke kjøttet på annen måte. Jeg lager ekstra når prisen er lav for å ha til; asiatiske bao buns, ribbe-burger, asiatisk ribbe-wok, med mer. Jeg tror ikke jeg hadde likt å lage det for første gang julaften, særlig om sprø svor er viktig. Anonymkode: a4a7f...285 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2024 #14 Del Skrevet 26. november 2024 Ribbe er enkelt å lage, så det kommer til å gå fint. Bruker selv metoden fra matprat, får bra ribbe hvert eneste år. Hender jeg setter på grillen de siste minuttene, da må en ikke vike fra ovnen. Mens ribba hviler varmes medisterkaker og julepølser i ovnen, sausen lages og grønnsakene kokes. Kjøper ribbe fra slakter her, men fryser den ned. Tas opp 21. desember for tining i kjøleskapet, deretter saltes og pepres den 22. desember. Du kan like fint kjøpe en fra frysedisken. Dessert kan lages dagen før. Du kan også skrelle poteter ol dagen før, la det bare stå kjølig i vann over natten. Anonymkode: b609c...4c9 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. november 2024 #15 Del Skrevet 27. november 2024 AnonymBruker skrev (På 26.11.2024 den 6.41): Svigers kommer til middag. ektemann har en datter på 12 fra før. Jobber sent den 23.12, så hadde håpet å kunne gjøre mye ferdig på forhånd. Anonymkode: 5e1e6...88c Mannen og hun på 12 ordner med ribben og poteter, og dekker bordet. Svigers kan ta med seg dessert eller drikke. Du kan lage rødkålen din et par dager i forveien. Anonymkode: 29510...087 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå