Gå til innhold

Kalori forskjell på retter hvor man bytter ut ingredienser (feks lasagne og lasagne med squasjplater)?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kan være alt fra dressinger med mindre kalorier, brød/knekkebrød, ulike middager osv.

Anonymkode: 175a9...d5e

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ønsker du forslag på hvordan du kan lage en del mat mindre kaloritett? Er litt usikker på hva du tenker på, men om det er det, så har jeg noen tips. 

Revet gulrot og/eller squash i havregrøten sper den ut. Havrefiber eller kruskakli gjør det samme. Vet noen tar revet blomkål i havregrøten også, men det har jeg ikke prøvd selv. 

Spe ut risen med en blanding av ris og revet blomkål. Du kan også bruke brokkoli.

Dressing med 1-2 ts med pesto til 100g naturell yoghurt kombinert med nykvernet pepper og du har en veldig god dressing, og saus til diverse, med smak av pesto, men med mye mindre kalorier. Kan også ha i litt syre (sitron/lime), sennep, og næringsgjær. 

«Ostesaus» basert på kokt gulrot og potet med næringsgjær, med eller uten hvite bønner (jeg lager uten, men med mais i). 

Salatblader eller hodekålblader som wraps eller «tacolefse». Hjertesalat er ofte ypperlig til dette, men også litt myk hodekål (og sommerkål på sommeren). 

Fettredusert peanøttmel som du blander med vann blir mindre kaloritett enn fullfetet/vanlig peanøttsmør. 
 

 

Skrevet

Pasta og kalorier er litt spesielt, siden det er ulikt kaloriinnhold i fersk og tørr pasta, og kalorier per gram vil endre seg når den er ferdig tilberedt. For enkelhetens del kan en si at du trolig vil spare rundt 1 kalori per gram pasta som du bytter ut med squash. 

Men enda viktigere enn kaloriene er de andre næringsstoffene. Pasta gir deg protein, mens squashen gir deg kostfiber, folat, kalium og vitamin C. 

På den andre siden vil pasta gi deg en vesentlig bedre metthetsfølelse enn squashen. Vil den dårlige metthetsfølelsen fra squash føre til at du spiser mer av middagen eller ty til dessert/mellommåltid vil det ha lite hensikt å kun tenke kalorier på enkeltingredienser. 

Ha mer av grønnsaker på tallerkenen og mindre av pasta, så vil du garantert kutte kaloriinntaket kraftig. Det er så enkelt. 

Anonymkode: f8888...7fb

Skrevet

100g kokt pasta er ca 150 kcal. 100g rå squash er ca 20 kcal. Bytter du det vektmessig likt, så er det jo en reduksjon på ca 1,3 kcal per gram. Spiser du er porsjon 400 g ferdiglaget lasagne, så sparer du 520 kcal på å velge squash. 

Anonymkode: 9fcb0...d79

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Pasta og kalorier er litt spesielt, siden det er ulikt kaloriinnhold i fersk og tørr pasta, og kalorier per gram vil endre seg når den er ferdig tilberedt. For enkelhetens del kan en si at du trolig vil spare rundt 1 kalori per gram pasta som du bytter ut med squash. 

Men enda viktigere enn kaloriene er de andre næringsstoffene. Pasta gir deg protein, mens squashen gir deg kostfiber, folat, kalium og vitamin C. 

På den andre siden vil pasta gi deg en vesentlig bedre metthetsfølelse enn squashen. Vil den dårlige metthetsfølelsen fra squash føre til at du spiser mer av middagen eller ty til dessert/mellommåltid vil det ha lite hensikt å kun tenke kalorier på enkeltingredienser. 

Ha mer av grønnsaker på tallerkenen og mindre av pasta, så vil du garantert kutte kaloriinntaket kraftig. Det er så enkelt. 

Anonymkode: f8888...7fb

Protein i pasta? Karbo mener du vel?

Anonymkode: 05a78...5ed

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...