Gå til innhold

Seig biff


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kjøpte biff, prøvde å steke halvparten (det var en pakke med to). Den ble veldig seig, nesten uspiselig... :forvirret:

Hva skal jeg gjøre for å få resten spiselig?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

lage en marinade. Syre gjør kjøttet mørt :)

Skrevet

Du skal bruke veldig sterk varme, steke dem raskt på begge sider så det blir skikkelig stekeskorpe. Deretter drar du pannen av varmen, og lar biffene surre i et par minutter på hver side. Garantert ikke seig biff! :)

Skrevet

Og ikke salte før etter at kjøttet har fått stekehinne; det trekker væske ut fra kjøttet og gjør det tørt.

Skrevet

Billig kjøtt må marineres for harde livet for å ikke bli seigt.. Kvalitetskjøtt lar seg steke uten videre problemer.

Ville kuttet den i biter og brukt i gryterett

Skrevet
Du skal bruke veldig sterk varme, steke dem raskt på begge sider så det blir skikkelig stekeskorpe. Deretter drar du pannen av varmen, og lar biffene surre i et par minutter på hver side. Garantert ikke seig biff! :)

Men det er jo akkurat slik jeg gjorde det. Og likevel ble det seigt. Var noe som het hverdagsbiff, så det er sikkert ikke så god kvalitiet på kjøttet. Men det bør jo likevel være mulig å få resten spiselig...

Skrevet

Hverdagsbiff er ikke biff, men mer egnet som grytekjøtt, som må kokes eller marineres. Juks og bedrag :frustrert:

Skrevet
Men det er jo akkurat slik jeg gjorde det. Og likevel ble det seigt. Var noe som het hverdagsbiff, så det er sikkert ikke så god kvalitiet på kjøttet. Men det bør jo likevel være mulig å få resten spiselig...

Et godt tips, selv den beste biffen fra Gilde er milevis fra det man får fra slakteren. Synes du biff er noe heeelt annet på restaurant, så skyldes det kvaliteten på kjøttet.

Skrevet
Hverdagsbiff er ikke biff, men mer egnet som grytekjøtt, som må kokes eller marineres. Juks og bedrag :frustrert:

På lik linje med familiedeig kanskje? Grøss og gru

Skrevet
Hverdagsbiff er ikke biff, men mer egnet som grytekjøtt, som må kokes eller marineres. Juks og bedrag :frustrert:

Da tar jeg det med tilbake til butikken da. Om det ikke lar seg gjøre å bruke det som biff kan man heller ikke selge det som biff.

Skrevet
På lik linje med familiedeig kanskje? Grøss og gru

Laget av familie? :grøss:

Skrevet (endret)
Laget av familie? :grøss:

:ler: En gammel slektning av ku/hest/diverse.

Endret av Violetta
Skrevet
Laget av familie? :grøss:

:grine2:

Akkurat dette tenker jeg også hver gang jeg ser familiedeig på tilbud.

For et produktnavn!

Skrevet

En biff kan være så mye rart, men de beste stykkene som egner seg til steking av biffstykker er jo de beste( og desverre dyreste) stykknings delene som indre- og ytre filet og kam. Marinade er etter min erfaring kun godt nok til å smaksette kjøttet, ikke til å mørne det i noen større grad.Ellers er det bare å steke i vei, sånn som beskrevet over. viktig å la kjøttet hvile etterpå.

Gjest Gjest
Skrevet

Mannen min har funnet trikset og ber bestandig om midtstykket av indrefileten når vi skal ha biff til middag. Alltid mørt og godt.

(Dette gjelder på de gørre kjedebutikkene som Ica osv) Ellers synes jeg ikke biffen er det man evt skal spare inn på. Tilbehør derimot trenger ikke koste mer enn en tier.

Gjest Gjest
Skrevet

Jeg legger alltid litt kiwi sammen med kjøttet kvelden før jeg skal bruke det. Det mørner kjøttet utrolig bra.

Gjest Gjest
Skrevet

hva med å banke den litt, skal ikke det hjelpe?

legg biffen mellom to lag plastfolie og dunke litt med et kjevle.

Gjest Gjest
Skrevet

har hørt (men ikke prøvd selv) at når biffen er stekt så kan det hjelpe å sette den litt i mikroen. men vet ikke om det blir bra.

Gjest Gjesta
Skrevet
Mannen min har funnet trikset og ber bestandig om midtstykket av indrefileten når vi skal ha biff til middag. Alltid mørt og godt.

(Dette gjelder på de gørre kjedebutikkene som Ica osv) Ellers synes jeg ikke biffen er det man evt skal spare inn på. Tilbehør derimot trenger ikke koste mer enn en tier.

Ber du om midtstykke på Rimi? Ligger ikke alt ferdig pakket i disken da, slik som her?

Gikk tilbake til butikken, fikk tilbake pengene for kjøttet og beskjed om at de skulle ta det opp med Gilde. Slik skulle det ikke være.

Flott service! :)

Skrevet

Når jeg steker biff gjør jeg alltid motsatt av det man skal gjøre jeg. :ler:

Jeg lar den først få en rask steking på hver side. Så skrur jeg ned varmen, har i en del smør, løk og champignon (og kanskje bittelitt vann), krydrer biffene godt og lar dette stå en evighet i panna under lokk. Blir alltid mørt og godt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...