Gå til innhold

Kokt juleskinke? Den er helt ferdig og trenger bare å blir skjært opp, eller?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Er ikke vant til å kjøpe og lage slikt så var litt usikker på fremgangsmåten. :P

Hvis noen har en god oppskrift så ta den godt i mot her. 

Anonymkode: b22a2...7fd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi har bare pleid å varme den i aluminiumsfolie i ovnen, gjerne skjært i skiver. Kan også serveres kald som den er. 
Om du vil gjøre noe ekstra så er en god glasur av f.eks honning og appelsin godt på toppen. Har ingen konkret oppskrift, for vi likt den mest naturell, men andre her har sikkert oppskrifter, og det er masse når du googler også. 
Lenge siden jeg har spist det nå, men veldig godt med juleskinke 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chat GPT har en rekke forslag;

Den kan serveres både varm og kald. Honning og sennepglasur ser veldig godt ut, pensle inn skinken, 200 grader i 20 minutter. Potetgrateng eller fløtegratinerte poteter, rosenkål med bacon, rødkål, er godt tilbehør. 

Ellers er det veldig godt som en del av kaldt julebord, server med sennepssaus og sylteagurker. 

Rester er veldig godt på julesandwich, med bete og grov sennep. Eller i en pastasalat. 

Anonymkode: 1f1b9...762

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser de brukerene ovenfor har svart på det meste, men den passer også godt med waldorfsalat.

Anonymkode: d297e...670

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi og varmer den litt i ovenen hvis vi ska ha til middag. 

Til å servere til legse,loff, osv kald

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (20 timer siden):

Ser de brukerene ovenfor har svart på det meste, men den passer også godt med waldorfsalat.

Anonymkode: d297e...670

Å... Det er skikkelig godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hadde juleskinke til middag i går. Hadde først grønnsaker i ovnen (kålrot, sellerirot, pepperrot, masse løk og hvitløk, rosenkål. Og så skar vi skinka opp og la øverst de siste tjue minuttene, samt noen poteter (som var kokt opp tidligere på dagen).

Se fremgangsmåte her, f.eks. vi droppet panering og saus for å gjøre det enkelt. Brukte litt soyasaus. Og skinka vi brukte var den på 1,2 kg fra Gilde. Ferdig kokt.

https://www.matprat.no/oppskrifter/rask/juleskinke-med-ovnsbakte-rotgronnsaker/

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...