Perine Skrevet i går, 09:44 #1 Del Skrevet i går, 09:44 (endret) Det går mot slutten av november, og butikkene er fulle av julemat. Facebook og blogger oversvømmes av innlegg om julebakst, sylte og alt som hører til i denne årstiden. Julevibbene har også tatt seg en tur innom mitt kjøkken i dag, for jeg skal lage meg en sylte. Det er kanskje flere her som lager noe julete mat? Jeg tar utgangspunkt i en enkel oppskrift fra matprat , for jeg husket ikke blandingen av gelatin og krydder . Men foreløpig har jeg bare lagt kjøttet i en stor gryte og fylt på vann. Det er faktisk ingen regler for hva slags kjøtt man skal lage sylte av. Mine foreldre og besteforeldre brukte grisehode, og av og til hadde de en høne i blandingen. De brukte det som var billigst. Jeg kan huske de store, runde syltene og syltepressene hjemmefra. Nå er det mange som har sennep og sylteagurk til sylteflesket, men hjemme brukte vi mest å ta noen dråper med eddik på. I min gryte har jeg to lettsaltede svineknoker på rundt en kilo hver. Det er også en 400 grams pakke med salt flesk i skiver og en pakke med lutefiskbacon i terninger. Jeg dropper saltet i krydderblandingen. Jeg skal legge ut et bilde av resultatet i denne posten, hvis den blir seende noenlunde presentabel ut. Noen timer og masse søl og rot senere på dagen, står sylta under press i kjøleskapet. En brødform dekket med plast og fylt kjøtt og krydder, dekket med plast, så en brødform til på toppen for å presse kjøttet. Noen runder med gaffatape rundt begge formene for å holde det hele på plass Neste dag: Kjempefornøyd med resultatet 😋😍 Sylta ble nydelig, passe salt og godt krydret. Garantert ikke siste gangen jeg bruker lettsaltede svineknoker til dette. Endret 6 timer siden av Perine 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LiseTV Skrevet 21 timer siden #2 Del Skrevet 21 timer siden Bruker kun hodet, det er best og er en tradisjon på bygdene. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perine Skrevet 6 timer siden Forfatter #3 Del Skrevet 6 timer siden LiseTV skrev (14 timer siden): Bruker kun hodet, det er best og er en tradisjon på bygdene. Det er tradisjon her også, jeg er oppvokst med hodesylte, og vi hadde gris selv. men grisehoder er ikke noe man finner i vanlige butikker lenger, så mange bruker andre deler av grisen til dette, vanligst er det å bruke en ribbe. selv er jeg alltid litt nysgjerrig på å prøve flere varianter og metoder på ting. noen ganger går det veldig bra, slik som her,og andre ganger går det i dunken😀 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LiseTV Skrevet 6 timer siden #4 Del Skrevet 6 timer siden Perine skrev (12 minutter siden): Det er tradisjon her også, jeg er oppvokst med hodesylte, og vi hadde gris selv. men grisehoder er ikke noe man finner i vanlige butikker lenger, så mange bruker andre deler av grisen til dette, vanligst er det å bruke en ribbe. selv er jeg alltid litt nysgjerrig på å prøve flere varianter og metoder på ting. noen ganger går det veldig bra, slik som her,og andre ganger går det i dunken😀 Ikke noe problem å finne hoder på butikker, prøv en stor matbutikk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perine Skrevet 6 timer siden Forfatter #5 Del Skrevet 6 timer siden (endret) LiseTV skrev (10 minutter siden): Ikke noe problem å finne hoder på butikker, prøv en stor matbutikk. Ikke akkurat hyllevare heller, og ikke noe man bare gjør på sparket. kun for spesielt interesserte. (1) Har du lyst til å lage julemat av grisehode,... - Norsk tradisjonsmat | Facebook Endret 5 timer siden av Perine 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå