AnonymBruker Skrevet 13. november #1 Del Skrevet 13. november Grunnen til jeg spør er fordi jeg lurer på hvorfor europeerne dro helt til Sørøst-Asia for å kjøpe krydder. Virker mer praktisk å bare gro det i land som Egypt som har svært varmt klima og som var kjent for være et godt landbruksland. Anonymkode: 12e5d...30e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mezzosoprena Skrevet 13. november #2 Del Skrevet 13. november AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Grunnen til jeg spør er fordi jeg lurer på hvorfor europeerne dro helt til Sørøst-Asia for å kjøpe krydder. Virker mer praktisk å bare gro det i land som Egypt som har svært varmt klima og som var kjent for være et godt landbruksland. Anonymkode: 12e5d...30e Jeg tror ikke at de satt i Europa og tenkte "Nei, nå reiser vi jammen meg til Sørøst-Asia for å kjøpe krydder". Jeg tror nok krydderet var bonusen etter at de kom seg så langt som til Sørøst-Asia 🙂 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. november #3 Del Skrevet 13. november Mezzosoprena skrev (7 minutter siden): Jeg tror ikke at de satt i Europa og tenkte "Nei, nå reiser vi jammen meg til Sørøst-Asia for å kjøpe krydder". Jeg tror nok krydderet var bonusen etter at de kom seg så langt som til Sørøst-Asia 🙂 Nemlig Anonymkode: 981fe...931 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. november #4 Del Skrevet 13. november Og hvorfor Egypt? Kan vel gro det i Bulgaria eller Portugal Anonymkode: 981fe...931 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. november #5 Del Skrevet 13. november Det heter å dyrke på norsk, ikke å gro noe. Anonymkode: faee1...52b 6 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leifr Skrevet 14. november #6 Del Skrevet 14. november Mezzosoprena skrev (11 timer siden): Jeg tror ikke at de satt i Europa og tenkte "Nei, nå reiser vi jammen meg til Sørøst-Asia for å kjøpe krydder". Jeg tror nok krydderet var bonusen etter at de kom seg så langt som til Sørøst-Asia 🙂 Jo. Tørkede krydderplanter er ekstremt verdifulle og relativt enkle å transportere. Det hadde vært en livlig handel i slike varer fra Asia via Midtøsten til Europa. Denne veien ble stengt for europeiske handelshus etter at tyrkerne tok over de siste restene av det østlige Romerriket på 1400-tallet. Dvs. man kunne vel sikkert fortsatt få tak i krydder, men tyrkerne tok fortjenesten. Dette var den viktigste motivasjonen for spanske og portugisiske ekspedisjoner: å finne alternative ruter til India og Kina. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leifr Skrevet 14. november #7 Del Skrevet 14. november AnonymBruker skrev (11 timer siden): Grunnen til jeg spør er fordi jeg lurer på hvorfor europeerne dro helt til Sørøst-Asia for å kjøpe krydder. Virker mer praktisk å bare gro det i land som Egypt som har svært varmt klima og som var kjent for være et godt landbruksland. Anonymkode: 12e5d...30e Forskjellige planter krever forskjellig klima og vekstmiljø. Temperatur er bare ett av de relevante parametrene. Jordsmonn, vann, antall dager og timer med sollys, andre arter som finnes lokalt... noen planter kan relativt lett dyrkes og trives andre steder enn hvor de finnes naturlig, andre er vanskeligere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. november #8 Del Skrevet 14. november Takk for svar. TS Anonymkode: 12e5d...30e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lunda Skrevet 3 timer siden #9 Del Skrevet 3 timer siden Hva slags krydder? Krydder er alt fra Salt, Blader, røtter, jordstengler, nøtter, løk, bark, frukt, fruktskall og flere andre ting. Et krydder som kommer fra Egypt er dukkah. https://snl.no/dukka Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå