:-) anna Skrevet 28. februar 2006 #1 Skrevet 28. februar 2006 En venninne av meg kommer på besøk i morgen og jeg skal servere noe. Helst noe kake/dessert-aktig. Problemet er at hun er allergisk for veldig mye. Egg, sitrus og nøtter. Noen som har gode oppskrifter som er allergikertrygge?
Gjest gjest1 Skrevet 28. februar 2006 #3 Skrevet 28. februar 2006 Surmelkskake/kefirkake er uten egg så det hjelper deg et stykke påvei. Surmelkskake 1l surmelk 1l hvetemel 4 dl sukker 3-5 ss kakao 2 ss natron 150 g smeltet smør/margarin Visp til alt er godt blandet og hell i langpanne, stek på 185 grader C. i ca 45 min. Kan bytte ut surmelka og kakaoen med yoghurt og annet krydder.
Gjest Gjest Skrevet 28. februar 2006 #4 Skrevet 28. februar 2006 Kanskje finner du noe godt her? http://www.matoppskrift.no/sider/Matallergi.asp http://www.matoppskrift.no/sider/diettsok.asp http://www.startsiden.no/mat_og_drikke/opp...ergi/index.html
Arkana Skrevet 28. februar 2006 #5 Skrevet 28. februar 2006 Hva med en ostekake? Dette er en av mine favoritter. Ostekake med rips og bringebær 250 g søte kjeks 90 g smeltet smør 12 gelatinplater 500 g kremost ca 1 dl sitronsaft (kan sløyfes) 125 g sukker ca 3 dl vispet kremfløte 250 g frosne rips og bringebær 2 ss sukker, ekstra Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og press blandingen gjennom en sil. Kast frøene.. Vend inn resten av gelatinen. Legg klatter av osteblandingen i formen og fyll ut åpne felter med bringefær. Marmorer blandingen med en kniv. Sett kaldt minst 4 timer.
jordbær Skrevet 28. februar 2006 #6 Skrevet 28. februar 2006 Hvis du finner jordbær: Jordbær(jeg kan ikke lånes), banan og kiwi i en ildfastform med raspet hvit sjokolade. Varmes i ovnen til sjokoladen har smeltet og alt er gjennomvarmt. Serveres med is.. Mmm..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå