Gå til innhold

Reduserer man karbohydrater ved å fryse brød?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Ok jeg veit hvordan det høres ut, men jeg har hørt dette flere steder (finner ikke noe når jeg googler) at dersom du koker og så fryser ris så vil karbohydratene nesten halveres og at dette gjelder pasta og brød også? 

Anonymkode: f2bb8...440

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Åh herregud. 

NOK Internett for idag. 

Anonymkode: 70a3b...710

Ikke stress deg selv med å klikke inn på sånne tråder om du ikke tåler det 😄

Anonymkode: f2bb8...440

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

freezing your rice then reheat it! Research has shown that reheating frozen rice can reduce carb and calorie absorption by up to 50%. This is due to the formation of resistant starch, a type of carbohydrate that resists digestion in the small intestine and reaches the large intestine mostly intact.

Ok klipt fra nett, men stemmer ikke dette da?

Anonymkode: f2bb8...440

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Does freezing reduce carbs?
 
 
‍Also prepare, freeze and reheat meals makes you ingest fewer carbs. This process of freezing and reheating changes the molecular structure of the carbs (starch) in such a way that the starch is being transformed into a resistant form your body cannot absorb.

Anonymkode: f2bb8...440

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Blir ikke mindre karbo, men det blir mindre blodsukkerstigning. Har jeg lært. Dette gjelder også kokt potet. Trengs ikke å fryse, kun kjøle. 

Så kok potet, kjøl ned og varm opp igjen. 

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Åh herregud. 

NOK Internett for idag. 

Anonymkode: 70a3b...710

 

Hva mener du? Det er kjent stoff at å fryse mat med høyt innhold av korbo bidrar mindre økning i blodsukkeret når det senere tines og spises.. 

Opplever selv også mindre plager i magen (IBS).  

Endret av LeneXCII
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Avkjøling (til under 25grader) er som oftest nok når det kommer til resistent stivelse i potet,ris og pasta.

Når det gjelder brød er min erfaring at ristet (og avkjølt) brød, uavhengig av om det har vært frossent, gir meg lavere blodsukkerstigning enn uristet ferskt brød. 

Anonymkode: f8fa6...fc0

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...