AnonymBruker Skrevet mandag kl 08:41 #1 Del Skrevet mandag kl 08:41 Har en på 5 år. Helt fra han var baby har han vært veeldig sensitiv når det gjelder både utseende på mat, konsistens , smak og lukt. Så han klarer ikke å spise mat som er bløt, f.eks supper/potetmos, gryteretter, generelt myk mat, også kokte grønnsaker som er myke. Han kan også reagere på farge 😅 Han spiser jo noen typer fisk, taco, pizza, pølser, pastaskruer. (Såklart litt annet og) Men det er mye nekt på annen mat. Jeg tvinger ikke i han noe, men ønsker gjerne han kan smake på det:) Er det noen andre som har barn som er sensitive? Hva spiser dem? Anonymkode: a35aa...8be Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 09:22 #2 Del Skrevet mandag kl 09:22 Vi har ett barn som er veldig kresen/sensitiv. Mye likt som deres. Hun spiser heller ikke suppe, potetmos mm. Ting kan ikke blandes. Spiser helst fiskekaker, kjøttkaker, pølser. Det blir dessverre mye bearbeidet mat. Vi har heller ikke presset på. Øver på nye ting med jevne mellomrom. Synes det går litt bedre nå. Nå er hun 9 år- men fortsatt vanskelig med mat. Dette gjelder også godteri, kaker, is mm. Det er ikke så mye ulike ting hun liker. (Her presser vi selvsagt ikke på- men det viser at det ikke bare er vanlig mat- men også andre ting) Anonymkode: 66ad7...272 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 09:29 #3 Del Skrevet mandag kl 09:29 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Vi har ett barn som er veldig kresen/sensitiv. Mye likt som deres. Hun spiser heller ikke suppe, potetmos mm. Ting kan ikke blandes. Spiser helst fiskekaker, kjøttkaker, pølser. Det blir dessverre mye bearbeidet mat. Vi har heller ikke presset på. Øver på nye ting med jevne mellomrom. Synes det går litt bedre nå. Nå er hun 9 år- men fortsatt vanskelig med mat. Dette gjelder også godteri, kaker, is mm. Det er ikke så mye ulike ting hun liker. (Her presser vi selvsagt ikke på- men det viser at det ikke bare er vanlig mat- men også andre ting) Anonymkode: 66ad7...272 Tusen takk for svar, da har vi det veldig likt. Min spiser heller ikke noe særlig kake i bursdager/selskaper. Er vel noe med den myke konsistensen😊 er ikke så lett. Han har en bror på 8 år som alltid har vært helt motsatt, elsker alt av mat som finnes, så der er jeg veldig takknemlig 😅 men vi er jo alle forskjellige og liker forskjellig 😊 er bra det går litt bedre for dere😄, får håpe det går bittelitt fremover her også etterhvert 😊 Anonymkode: a35aa...8be 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 09:33 #4 Del Skrevet mandag kl 09:33 Da vår eldste var 2 år gratulerte vi oss selv som foreldre som hadde hatt fokus på variert kosthold og han spiste alt. Også ble han 3 år og dro oss ned på jorda igjen. Kresenhet går i bølger. Jeg ser på mine nieser som var superkresne at de har blitt helt ok som tenåringer. Hvis familien spiser variert (ikke kun pizza og pannekaker), så vil nok de fleste barn innrette seg etterhvert. Anonymkode: 20b48...694 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 11:35 #5 Del Skrevet mandag kl 11:35 Min 12 åring er kresen og har noen snodige ideer om hva som er mat og ikke. Ofte (som oftest) vet han ikke selv hvorfor noen ting faller bort fra ja listen. Jeg ser at ting avhenger av konsistens, hvor kjent maten er, at ting ikke skal blandes og så videre og tar hensyn til det. Men Vi har en stående avtale som er ufravikelig: han skal smake på alt. Det kan være en mini-smak (særlig om det er nytt eller fremmed) OG det er lov å spytte ut i søpla om det er helt forferdelig. Jeg sier diskré, men det kan diskuteres hvor diskré en 12 åring gutt er 🙄. Det er IKKE lov å si "liker ikke", men det er lov å si at en kjenner seg skeptisk eller usikker. Det er lov å ha følelser rundt maten, men han må ikke få lov til å "male seg selv inn i et hjørne". Ny mat passerer ofte under radaren om jeg kamuflerer det noe. Eks: jeg laget hjort her for noen uker siden. Helt fremmed for oss alle, og jeg var usikker på responsen. Han fikk en liten bit på tallerken sammen med forskjellige mengder "ja mat" og en ertestørrelse søtpotetstappe (for det vet jeg at han ikke liker). Når han spurte "hva er dette" svarte jeg "det er kjøtt". Svaret akseptert, guttungen spiste godt, likte det og da han var ferdig spurte jeg om han ville vite hva slags kjøtt det var. Først da sa jeg at det heter hjort, i håp om at han husker til neste gang at han liker hjort. Søtpotet likte han ikke, proklamerte dette høyt, men nikket da jeg svarte: "det vet jeg, derfor fikk du bare en ert av det. Viktig å smake, det kan hende du blir overrasket en dag og plutselig liker du det. Eller ikke. Derfor var det så liten mengde og så er du ferdig med det. Han sier også at han ikke liker løk, hvitløk og fisk. Helt idiotisk for er det noe vi spiser mye av så er det akkurat dette, men han ser det ikke oppi maten (hvitløk og løk) så da er det greit. Fisken liker han når han får det serverte "å ja, dette ja". Livet med en pirkete unge er krevende, men så lenge som en kjemper for å holde døren åpen for nye smaker og muligheter tror jeg mye er vunnet. Det er når mulighetene er innskrenket til "kun noen få godtatt ting" at det er et stort problem. Forebygging er alfa og omega! Anonymkode: f4159...f1b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 12:27 #6 Del Skrevet mandag kl 12:27 Barnet mitt var veldig selektiv , endte med knapp, så livet ble mye lettere selvfølgelig ikke optimalt , men deilig å slippe den evige kampen.. nå er hun 9 år og har fremdeles knapp.. Anonymkode: 6b9af...024 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 13:21 #7 Del Skrevet mandag kl 13:21 Har en som sliter med konsistenser, i tillegg til at ny mat er litt skummelt. Er i hovedsak konsistensen på kjøtt som er vanskeligst, men fisk i filet-form også. Spiser ellers godt med grønnsaker, pasta og ris. Har nå blitt varm på kjøttkaker og kjøttboller. Det som har vært til best hjelp på kjøtt-fronten er spaghetti med kjøttsaus. Vi startet med å stavmikse sausen sammen med kjøttet, og så har vi gradvis latt kjøttbitene være større og større. Nå er vi nesten der at vi ikke stavmikser kjøttet lengre. Ny mat leker vi gjerne med. Vi tar på den, lukter, smaker med tuppen av tunga, klemmer... Har vi gått for fort fram, starter vi på nytt. Anonymkode: 8aa5a...bc8 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 14:25 #8 Del Skrevet mandag kl 14:25 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Har en på 5 år. Helt fra han var baby har han vært veeldig sensitiv når det gjelder både utseende på mat, konsistens , smak og lukt. Så han klarer ikke å spise mat som er bløt, f.eks supper/potetmos, gryteretter, generelt myk mat, også kokte grønnsaker som er myke. Han kan også reagere på farge 😅 Han spiser jo noen typer fisk, taco, pizza, pølser, pastaskruer. (Såklart litt annet og) Men det er mye nekt på annen mat. Jeg tvinger ikke i han noe, men ønsker gjerne han kan smake på det:) Er det noen andre som har barn som er sensitive? Hva spiser dem? Anonymkode: a35aa...8be Høres mest ut som en som bare vil ha usunn mat. Hva skjer om dere stopper med pølser, pasta og pizza en periode? Anonymkode: 062b8...381 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Furstina Skrevet mandag kl 14:47 #9 Del Skrevet mandag kl 14:47 Jag undrar också varför osunn processad mat går ner. Mat som nuggets, pölser och pizza, nugatti osv. Är det förutsägbarheten i dem i form av smak och utseende? Eller salt/fett/sött koncentrationen? Jag tror (men jag har ju inte haft matsensitve barn), att om man lagar samma sak till dem som för vuxna, äter varierat, tillbjuder alternativen så kommer barnen smaka på det. Sonen klarade inte att äta lax i flera år. Han bräckte sig och det låste sig. Det började redan med barnmaten. Det tog 17 år tror jag och sen började han acceptera den smaken. Ofta lagade jag annan fisk som alternativ till honom när vi åt laks. I förra veckan sa han (är 20 nu), att jag äter det ju men kommer aldrig beställa själv eller laga själv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 14:54 #10 Del Skrevet mandag kl 14:54 Har en 15 åring som trener veldig mye og som er veldig kresen. I går serverte vi pasta med hjemmelaget pastasaus (squash, løk, paprika, selleri, gulrot, tomat most til saus) og litt kjøttdeig i, men når det ikke var med kjøpekjøttboller og plain saus, så spiste hun svært liten. Vil generelt ikke ha sauser, men rent kjøtt og stekte poteter og grønnsaker salatblader, gulrot og kokt brokkoli. Vi kjører Hello Fresh for tiden for jeg nekter å lage så kjipe retter som hun vil ha, så hun får heller lage seg litt etterpå med rent kjøtt eller noe med litt ekstra proteinpulver og egg. Pga hennes kresenhet har aldri matlaging vært spesielt gøy. Anonymkode: d0d81...a8f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå