Gå til innhold

Tomatpuré på tube, holdbarhet i kjøleskap åpnet


Anbefalte innlegg

Jeg syns tomatpuré på tube virker ok å spise etter ganske lang tid i åpnet tilstand i kjøleskapet. 

Kommer ikke muggvekst og annet synlig på, som sier at dette ikke er spisbart. 

Hvor lenge kan man ha dette i kjøleskapet og spise det trygt? 

Anonymkode: 8e2e7...3a5

Fortsetter under...

Annonse

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Oj, har sikkert hatt mine i opptil ett år.

Anonymkode: f20b5...25e

Hvis du bruker så lite tomatpure, så bør du vurdere fryse ned istedenfor 😊 det er veldig lite utenom tørrvarer som tåler stå åpent i ett år.

  • Liker 2
Taluno skrev (1 minutt siden):

Hvis du bruker så lite tomatpure, så bør du vurdere fryse ned istedenfor 😊 det er veldig lite utenom tørrvarer som tåler stå åpent i ett år.

Det er kork på tuben, står ikke åpen da… har hatt mine i flere mnd i hvert fall, uten problem

Anonymkode: c165c...49b

AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

Det er kork på tuben, står ikke åpen da… har hatt mine i flere mnd i hvert fall, uten problem

Anonymkode: c165c...49b

Når du har åpnet en hermetikkboks er den åpnet, uansett om du har lokk/kork på. Poenget med "etter åpning" er at man har brutt den beskyttende barrieren, og produsent ikke garanterer for eventuell bakterievekst lengre.

Men du gjør som du vil, jeg bare sier hva produsenten oppgir som holdbarhetstiden, som vanligvis er basert på omfattende prøvetaking. Jeg fryser ned ting jeg åpner og vet at jeg neppe kommer til å bruke før lenge etter holdbarhetsdatoen er utløpt.

Holder trolig i årevis, så ikke noe problem. 

Vil du ta vare på miljøet, og spare penger, bør du gi mer eller mindre totalt blaffen i holdbarhetsdatoer på det meste bortsett fra rått kjøtt og rå fisk.

Hvis du fjerner eventuell mugg og resten lukter, ser ut, og smaker normalt, så kjør på. I hvert fall trygt så lenge det blir varmebehandlet ved koking eller steking i panne eller stekeovn.

Anonymkode: bb32e...e6b

  • Liker 1

Annonse

AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

Holder trolig i årevis, så ikke noe problem. 

Vil du ta vare på miljøet, og spare penger, bør du gi mer eller mindre totalt blaffen i holdbarhetsdatoer på det meste bortsett fra rått kjøtt og rå fisk.

Hvis du fjerner eventuell mugg og resten lukter, ser ut, og smaker normalt, så kjør på. I hvert fall trygt så lenge det blir varmebehandlet ved koking eller steking i panne eller stekeovn.

Anonymkode: bb32e...e6b

Relativt enig, men er ikke alt man kan lukte å smake på for sjekke om er bra. Samt flere ting hvor koking ikke hjelper.

Anonymkode: a99df...201

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...