AnonymBruker Skrevet 2. november 2024 #1 Skrevet 2. november 2024 Vi er to jenter som må leve på ca 3000kr i måneden med matbudsjett. Vi spiser ikke ekstremt mye og spiser ikke kjøtt eller kylling, men vi bruker utrolig mye penger på mat og må ta grep. Dermed er jeg ute etter noe råd på hvordan få det til å gå rundt Anonymkode: 3550e...a52
Summeer Skrevet 2. november 2024 #2 Skrevet 2. november 2024 Middagsplan. Lag store porsjoner så du enten har lunsj/middag over flere dager eller frys ned porsjonet. Bruk opp alle rester. Planlegg sånn at det som ikke brukes av en råvare en middag kan brukes også i den neste. Spis i sesong. Blomkål er superbillig på slutten av sommeren, dyrere utover høsten. Men da er rotgrønnsaker i sesong og billig. Kjøp tørre linser og bønner og bløtlegg. Det krever også planlegging, så det er det som er roten til å spise billig 🙂
AnonymBruker Skrevet 2. november 2024 #3 Skrevet 2. november 2024 Det største tipset er å alltid sjekke kilospris. Jeg kjøpte egg i dag på Rema, og som regel er jo merket Prima det billigste alternativet, men det var ikke de eggene som var billigst per kilo. Billige råvarer kommer dere langt med; kjøp større kvanta av tørre råvarer som sorte og hvite bønner, kikerter, ris, bulgur, linser og pasta. Bruk særlig bønner, linser og kikerter som erstatning for kjøtt eller for å spe ut kjøtt. Snus litt rundt på tiktok etter vegetaroppskrifter med bønner, linser og kikerter, veldig mye godt!:) PS, ristede kikerter er kjempegodt som billig snacks! Spis opp det dere kjøper og ikke kast mat. Lag en middagsmeny hver uke med utgangspunkt i hva dere har i hus, og hva som kanskje kan kjøpes på tilbud. Rester kan bli mer middag eller lunsj. Dropp/reduser juice, brus, iskaffe og denslags, drikk vann. Er det kjedelig ha oppi sitron, ananas, agurk osv. for smak. Reduser også ting som potetgull, kjeks, snop osv. Unngå halv/helfabrikata. Bak gjerne selv, både brød, hamburgerbrød, tortilla, nan osv., lag hamburgerpatties, fiskegrategn, kjøttkaker osv. selv, ikke ferdigkjøpt. Frys heller f.eks. fiskegrategn i sånne aluminiumsformer for å ha noe lettvint. Det kan du også gjøre med pizza. Sjekk ut mealprepping?:) Anonymkode: 0e80c...1d1
AnonymBruker Skrevet 3. november 2024 #4 Skrevet 3. november 2024 Kjøp inn knekkebrød og pålegg som makrell,leverpostei på boks eller gulost for en måned Kjøp frossen kylling,fisk,kjøttdeig, hvis dere er unge så kan det være vanskelig å planlegge, bedre å ha frossen mat enn ferske råvarer som må kastes fordi planene plutselig ble endret Prøv å handle basis varene ovenfor en gang i måneden, for å unngå små daglige impulskjøp Anonymkode: 19829...61e
AnonymBruker Skrevet 3. november 2024 #5 Skrevet 3. november 2024 Sesongbasert, jeg har blant annet gratenger og suppebaser for hele vinteren i fryseren, fra rotgrønnsaker kjøpt til lav pris. Unngå alt av pålegg og påleggssalater. Kiloprisen er skyhøy. Man får rimelige stykningsdeler av kjøtt, særlig svin og kalkun, som kan lages opp til lunsjkjøtt. Man trenger ikke annen drikke enn vann. Bønner og linser er rimelig og mettende mat. Hent mye inspirasjon fra det indiske- og meksikanske kjøkkenet, for variasjon og smak. Har medlemsappene og Ikano. Går gjennom tilbudsavvisene hver søndag. Lager lister over hva vi har, som må brukes opp, og planlegger ukesmeny ut i fra det. Samt innkjøp. Trenger vi en hjertesalat til en tacokveld, så vet jeg det kommer to i pakken, og planlegger da cæsarsalat senere i uka, eller lunsjsalat to dager. Lager alt av majones, sauser, dipper med mer, selv. Lager grytebrød, og baker knekkebrød, og lager granola. Anonymkode: f970c...916
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå