Eføy Skrevet 27. februar 2006 #1 Skrevet 27. februar 2006 Til jul skulle jeg lage riskrem. Pisket kremen, den virket fast og fin, men etter noen timer så er den bare søle. Blir litt vann oppi kremen. I går skulle jeg lage fastelavnsboller, og det samme skjedde med kremen etter noen timer. Hva er det jeg gjør galt? Jeg har da laget krem i mange år før, uten at det der har skjedd. Pisker jeg den for lenge? For lite?
Gjest Gjesta Skrevet 27. februar 2006 #2 Skrevet 27. februar 2006 Du har pisket den litt for lenge. Det du kan gjøre er å ha oppi fire fem saltkorn, hvis den skal stå en stund før du bruker den. Men da må du ikke glemme å ha oppi to tre ss med sukker også. Pisk heller kremen litt for lite enn litt for mye
Eføy Skrevet 27. februar 2006 Forfatter #3 Skrevet 27. februar 2006 Hm, ja kanskje jeg rett og slett pisker den for lenge. Får prøve å piske litt kortere neste gang. Salt har jeg aldri hørt om at jeg kan tilsette. Hva gjør saltet? Er jo temmelig flaut at jeg ikke lenger klare å piske krem en gang
Gjest Liten Tapir Skrevet 27. februar 2006 #4 Skrevet 27. februar 2006 Dersom du har det for varmt når du pisker krem, blir den også sånn. Pass på å ta fløten rett ut av kjøleskapet, og legg gjerne bollen i fryseren noen minutter før du setter i gang. Da holder kremen seg bedre.
jordbær Skrevet 27. februar 2006 #5 Skrevet 27. februar 2006 Mm.. Og noen ganger er fløten umulig å få til krem, har jeg hørt! (Men det skulle visst bare være på varme sommerdager, eller noe slikt)
Gjest Fruktfat Skrevet 27. februar 2006 #6 Skrevet 27. februar 2006 Mm.. Og noen ganger er fløten umulig å få til krem, har jeg hørt! (Men det skulle visst bare være på varme sommerdager, eller noe slikt) ← når det er torden vær
Gjest gjesta Skrevet 27. februar 2006 #7 Skrevet 27. februar 2006 Når det er hundedager (slutten av juli til slutten av august) også.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå