Gå til innhold

Ovnsbakte rotgrønnsaker - bakes på varmluft eller vanlig over/undervarme?


Million

Anbefalte innlegg

Det står helt stille i hodet nå, har jeg brukt vanlig over/undervarme eller varmluft tidligere når jeg lager ovnsbakte grønnsaker? Er en stund siden sist. Har sjekket noen oppskrifter på nett, men f.eks på Matprat sin står det ikke om det skal være varmluft eller over/undervarme, og ikke på de andre stedene jeg har sjekket heller. Unntatt ett sted, der sto det varmluft. 

Hva bruker du til ovnsbaking av rotgrønnsaker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg bruker over- og undervarme, men et er nok mest en vanesak.

Tenker forresten at når det "bare" er oppgitt grader og plassering i ovnen så bruker man over- og undervarme. Det er ofte presisert hvis man skal bruke varmluft.

Endret av Brunhilde
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge deler funker. Min ovn har ikke vanlig over- og undervarme, så her går det meste på varmluft. Men jeg har lært at dersom ikke annet er oppgitt i oppskriften, så bruker man over- og undervarme.

Anonymkode: 447be...7c3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bruker over- og undervarme men det er fordi jeg alltid har noe annet i ovnen samtidig. Hadde det bare vært grønnsaker hadde det nok blitt varmluft. 

Anonymkode: 69ebb...a08

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for svar så langt! Bruker samme tråden til å spørre om noe mer :) 

Det jeg har funnet på nett er at rotgrønnsakene skal bakes i ovnen i 35-40 minutter. Da går jeg ut fra at det er over- og undervarme som brukes. Men er det noe forskjell på tid hvis/når man bruker varmluft? Blir ikke ting fortere svidd da?

 

Endret av Million
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 28.10.2024 den 16.16):

Bruker over- og undervarme men det er fordi jeg alltid har noe annet i ovnen samtidig. Hadde det bare vært grønnsaker hadde det nok blitt varmluft. 

Anonymkode: 69ebb...a08

Da har du misforstått disse to funksjonene. Har du flere ting i ovnen samtidig er det bedre å bruke varmluft fremfor over- og undervarme. 

Anonymkode: c1e90...164

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Million skrev (8 timer siden):

Takker for svar så langt! Bruker samme tråden til å spørre om noe mer :) 

Det jeg har funnet på nett er at rotgrønnsakene skal bakes i ovnen i 35-40 minutter. Da går jeg ut fra at det er over- og undervarme som brukes. Men er det noe forskjell på tid hvis/når man bruker varmluft? Blir ikke ting fortere svidd da?

 

Det vanlige er vel å senke temperaturen litt når man bruker varmluft heller enn kortere steketid. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi ovnsbaker grønnsaker (inkl rotgrønnsaker) hele tiden, og det funker bra med 180 grader varmluft. Steker til det er ferdig. Liker at det er litt tyggemotstand i grønnsakene, så steker ikke så lenge som 35-40 minutt. Bruker vel 25 minutt kanskje, men pleier aldri ta tiden. 

Anonymkode: ce454...c63

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...