Kakao Skrevet 26. februar 2006 #1 Skrevet 26. februar 2006 Jeg kjøpte en fastelavensbolle i dag, og den var fylt med vaniljekrem. Men er det ikke vanlig pisket krem som er vanlig? Evt. en blanding? Det var veldig mektig med tung vaniljekrem. Ble stappings etter en eneste bolle. Sikker ti år siden forrige fastelavensbolle, så derfor jeg ikke husker.
Gjest Gjesta Skrevet 26. februar 2006 #2 Skrevet 26. februar 2006 Jeg er vant til vanlig krem... Men jeg fikk ikke i dag, for jeg kan ikke bake boller og jeg gadd ikke dra hjem til mamma heller
Leanne Skrevet 26. februar 2006 #3 Skrevet 26. februar 2006 Ja takk begge deler Jeg pleier å fylle bollene med vaniljekrem, bringebærsyltetøy og pisket krem jeg.. Kun det beste er godt nok på slike dager! Er trossalt kun fastelavens en gang i året..
Latee Skrevet 26. februar 2006 #4 Skrevet 26. februar 2006 Vi bruker begge deler! 3 boller har jeg spist idag!
Malama Skrevet 26. februar 2006 #5 Skrevet 26. februar 2006 (endret) Hos oss er det i alle fall vanlig, søt krem, ikke noe annet. (jo, melis oppå da!) Kjempegodt, og suuuupermettende, og en liten anelse kvalmende Endret 26. februar 2006 av Malama
-Fisken- Skrevet 26. februar 2006 #6 Skrevet 26. februar 2006 Tror det er vanlig krem som er "vanligst", men jeg bruker eggekrem, vaniljekrem eller mandelmasse, liker ikke vanlig krem.
Gjest Tyr Skrevet 26. februar 2006 #7 Skrevet 26. februar 2006 Jeg er vant til vanlig krem... Men jeg fikk ikke i dag, for jeg kan ikke bake boller og jeg gadd ikke dra hjem til mamma heller ← Kan ikke eller vil ikke ? Jeg bruker vanlig krem på bollene.
Gjest Gjesta Skrevet 26. februar 2006 #8 Skrevet 26. februar 2006 Jeg klarer ikke gjærdeig... Jeg klarer egnetlig svært lite på kjøkkenet, i dag kokte jeg potetene først, og SÅ begynte jeg på suas og grønnsker
Gjest 1111 Skrevet 26. februar 2006 #9 Skrevet 26. februar 2006 Jeg er vant til å dele bollene, ha på pisket, søt krem og strø over med melis på toppen av den andre delen av bollen. Godt, men kvalmende. Best liker jeg gjærbakst med eggekrem innbakt allerede, men det er ikke fastelavn for meg.
Gjest gjest1 Skrevet 26. februar 2006 #10 Skrevet 26. februar 2006 Ja takk begge deler Jeg pleier å fylle bollene med vaniljekrem, bringebærsyltetøy og pisket krem jeg.. Kun det beste er godt nok på slike dager! Er trossalt kun fastelavens en gang i året.. ← Samme her. Evt. krem, vaniljekrem, bringebærsyltetøy og nugatti. Det var veldig populært i barnehagen i år. Nå skal det sies at de samme barna også kan finne på å spise brunost med kaviar....
-Fisken- Skrevet 26. februar 2006 #11 Skrevet 26. februar 2006 Best liker jeg gjærbakst med eggekrem innbakt allerede, men det er ikke fastelavn for meg. ← Åja, det er godt det!
Kakao Skrevet 26. februar 2006 Forfatter #12 Skrevet 26. februar 2006 Takk for svar. Ser det er mye forskjellig. Kanskje jeg lager selv til neste år. Skal prøve på både vaniljekrem og krem oppå.
Gjest Anerikke Skrevet 26. februar 2006 #14 Skrevet 26. februar 2006 Jeg har, etter at jeg ble voksen, skjønt at jeg er litt begrepsforvirra! Det vi alltid spiste til fastelaven, og som jeg jo trodde var fastelavensboller, er jo egentlig berlinerboller!!! Men de hører like fullt med!
Gjest gjest1 Skrevet 26. februar 2006 #15 Skrevet 26. februar 2006 Jeg er vant til å dele bollene, ha på pisket, søt krem og strø over med melis på toppen av den andre delen av bollen. Godt, men kvalmende. Best liker jeg gjærbakst med eggekrem innbakt allerede, men det er ikke fastelavn for meg. ← Helt enig, omtrent som jeg ville sagt det selv
Gjest Gjest Skrevet 27. februar 2006 #16 Skrevet 27. februar 2006 har alltid sett på berlinerboller som fastelavensboller, vi har aldri hatt tradisjon for fastelaven, så jeg vet faktisk ikke om jeg har smakt ekte fastelavensboller engang. nå er det flere år siden jeg spiste berlinerboller og.
Gjest Gjesta Skrevet 27. februar 2006 #17 Skrevet 27. februar 2006 Vi lager fastelavnsboller hvert eneste år, passelig store hveteboller, delt i to, fyllt med pisket kremfløte tilsatt en dæsj sukker, og melis-strø oppå Vaniljekrem har jeg aldri hørt om i disse, men det er sikkert godt
Bekkeblom Skrevet 27. februar 2006 #18 Skrevet 27. februar 2006 Også her i Bergen er det vanlig med fastelavensboller med krem med bringebær- (evn. jordbær-) syltetøy. De er rare, disse vestlendingene
Gjest gjesta Skrevet 27. februar 2006 #19 Skrevet 27. februar 2006 Også her i Bergen er det vanlig med fastelavensboller med krem med bringebær- (evn. jordbær-) syltetøy. De er rare, disse vestlendingene ← JA! Sånn skal det være.
Gjest Gjesta Skrevet 27. februar 2006 #20 Skrevet 27. februar 2006 Vi har alltid laget fastelavnsboller, og det skal være vanlige hveteboller delt i to, fylt med pisket krem (søtet med litt sukker/vaniljesukker) og så stør vi melis på toppen. Vaniljekrem i midten har jeg aldri smakt. Forøvrig er også Berlinerboller fast innslag til fastelavn
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå