Thomasine Skrevet 26. februar 2006 #1 Skrevet 26. februar 2006 Da er fastelavens-bollene fortært...nam... I år ble de laget med vannbakels i stedenfor hveteboller. Hvetebollene er så mye tyngre og ligger så mye lengre i magen... Så, har noen vannbakels til overs. Kan de fryses? Hva annet kan jeg bruke dem til? Da det ikke er noe sukker i vannbakelsene ser jeg for meg at de fint kan brukes f.eks. til forretter med annet fyll. Noen som har tips? Egne erfaringer?
Gjest 1111 Skrevet 26. februar 2006 #2 Skrevet 26. februar 2006 Vannbakels er best ferske så jeg ser ikke for meg at det er noe særlig å fryse dem, men du kan jo alltids prøve.
Cata Skrevet 26. februar 2006 #3 Skrevet 26. februar 2006 Joda, det går fint å fryse vannbakkels - så lenge de er uten fyll, selvsagt. Det har jeg gjort en gang og de ble på ingen måte verre enn de opprinnelig var (men jeg må jo innrømme at det ikke var verdens mest vellykkede bakst sånn i utgangspunktet.)
Gjest piaf Skrevet 26. februar 2006 #4 Skrevet 26. februar 2006 Vannbakkels er ypperlige til frysing, og tiner fort, så de er greie om en skulle få uventede gjester. Kan fint fylles med salt fyll og brukes til forrett eller smårett, feks laksefyll. Og ellers alt mulig som man ville fylt butterdeigsfirkanter med, vil jeg tro. Ellers kan man i Frankrike få kjøpt vannbakkels med sjokolade- eller kaffekrem (éclairs og religieuses - kjempegodt ).
Thomasine Skrevet 26. februar 2006 Forfatter #5 Skrevet 26. februar 2006 Vannbakelsene er selvfølgelig uten fyll. Skal forsøke fryse, tenker jeg... Laksefyll hørtes godt ut. Tar i mot flere forslag med takk!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå