AnonymBruker Skrevet 20. oktober #21 Del Skrevet 20. oktober Nei da der svært dårlig for miljøet å kaste fullt brukbare ting bare for å kjøpe noe likedan i et annet materiale. Anonymkode: c8c02...43d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
senior Skrevet 20. oktober #22 Del Skrevet 20. oktober Mordi123 skrev (1 time siden): Hvilke panner har dere kjøpt da ? Vi har rykket tilbake til start. Har funnet frem de gamle støpejernspannene i gjen. Med riktig behandling er de nærmest perfekte og evigvarende. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #23 Del Skrevet 20. oktober Nei, men har aldri hatt skjærefjøler av plast. Alt i tre her. Bruker mye pinsett av stål. Slikkepott bruker jeg ganske ofte, og vil fortsette med det. Jeg kaster meg aldri over hysteribølger - har levd for lenge til å forstå når det kommer en slik. Ultraprossesert mat er også en slik bølge. Joda - det er selvsagt NOE i det - men det betyr ikke at man ikke kan tenke selv. Anonymkode: dd7c3...a07 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #24 Del Skrevet 20. oktober Nei og dagens kjøkkenutstyr kommer stort sett uten PFAS så det er ingen grunn til å frykte teflon lenger. Folk burde være mye mer bekymret for hvor mye bpa de får i seg fra brusbokser og hermetikk. Anonymkode: 0f2b1...0c6 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jajakvinne12 Skrevet 20. oktober #25 Del Skrevet 20. oktober AnonymBruker skrev (2 timer siden): Nei men jeg kjøper ikke nytt i plast. Anonymkode: 58265...1bb Samme her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jajakvinne12 Skrevet 20. oktober #26 Del Skrevet 20. oktober Nei kaster ikke bare for å bytte ut. Men barna har matbokser og flasker i stål, mens jeg da bruker matboksene i plast. Jeg er så gammel det liksom er for sent, men de er fortsaty ferske mennesker. Synes rustfritt stål matbokser er veldig dyrt, derfor tar vi oss ikke råd til å kjøpe haugevis i slengen. Har én til hvert barn pluss noen små bokser. Drikkeflasker har barna 3 hver. Jeg har én. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sparkling_Pink Skrevet 20. oktober #27 Del Skrevet 20. oktober Jeg begynte så smått å bytte ut materialer for 15 år siden. Matbokser i plast, skjærefjøler, teflon, plastklær. Men har ikke kastet fungerende og uslitte kjøkkenredskaper, de er reserve. Trefjøl, tresleiver, stål, emalje eller jerngryter, glass eller stål beholdere er det jeg har i dag. Regnkåpa er det som jeg har funnet vanskeligst å erstatte. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mordi123 Skrevet 20. oktober #28 Del Skrevet 20. oktober senior skrev (34 minutter siden): Vi har rykket tilbake til start. Har funnet frem de gamle støpejernspannene i gjen. Med riktig behandling er de nærmest perfekte og evigvarende. Jeg sliter ut teflonpannene fort siden jeg ikke steker i olje eller smør, men mener å huske man må bruke en del av det i støpejern? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #29 Del Skrevet 20. oktober Rosa Dartle skrev (2 timer siden): Vi har byttet ut alt av teflonpanner når vi måtte bytte ut disse. Har stort sett byttet ut de fleste stekeredskaper til tre og stål, men et godt redskap for steking av egg og pannekaker har jeg ikke funnet. Jeg har kjøpt stekespade av silikon på christianias. Silikon i matkvalitet er fritt for BPA, BPS og ftalater Anonymkode: 38532...fdf 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #30 Del Skrevet 20. oktober Dere som er bekymret for mikroplast; kjøper dere ting fra Temu? Jeg er ihvertfall minst like bekymret for alle de uregulerte farlig høye dosene av alle mulige giftstoffer i ting derifra som jeg er for mikroplast. Jeg tror det er blitt umulig å unngå å få i seg farlige stoffer enten man vil eller ei. Jeg kan jo ikke kontrollere hva andre bruker til å lage mat med feks når jeg spiser hos andre 🤷♀️ Anonymkode: 0f969...a46 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cleangal Skrevet 20. oktober #31 Del Skrevet 20. oktober Bytter ikke ut noe før det er nødvendig, men tenker meg om før jeg kjøper noe nytt. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #32 Del Skrevet 20. oktober Det meste vi kjøper av mat er jo plastinnpakket, og det er vel mikroplast i alt vi dpiser... så jeg ser ikke helt hvordan det skal hjelpe å kaste kjøkkenutstyr Anonymkode: 5c1e8...5a4 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosa Dartle Skrevet 20. oktober #33 Del Skrevet 20. oktober Mordi123 skrev (27 minutter siden): Jeg sliter ut teflonpannene fort siden jeg ikke steker i olje eller smør, men mener å huske man må bruke en del av det i støpejern? Du kan også sjekke ut stålpannene til deBuyer. Synes ikke vi trenger så mye i dem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
senior Skrevet 20. oktober #34 Del Skrevet 20. oktober (endret) Mordi123 skrev (1 time siden): Jeg sliter ut teflonpannene fort siden jeg ikke steker i olje eller smør, men mener å huske man må bruke en del av det i støpejern? Ja. Jeg steker helst i smør, men også olje av og til. Jeg ser ikke problemet med å bruke litt olje eller smør. Det er nødvendig i en jernpanne. Vi trenger litt fett, blant annet for å få i oss fettløslige vitaminer. Dersom du teller kalorier blir det svært lite dersom du bruker minst mulig ved steking. Når det gjelder oljer er det viktig å ikke bruke for sterk varme så oljen transformeres. Det er også viktig for at maten ikke skal brenne seg fast. Du venter med maten til fettet er passe varmt (når en vanndråpe freser i panna). Etter bruk skyller du panna i varmt vann, tørker av med kjøkkenpapir og impregnerer den med litt matolje. Panna skal ikke i vaskemaskinene elle vaskes med såpe. Endret 20. oktober av senior 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #35 Del Skrevet 20. oktober Vi drikker jo vann rett fra springen her, så er ganske store mengder plast i hva vi drikker. Og tilsvarende er det nå mye plast i mye av det vi spiser. Det er visstnok også plast i luften vi puster inn. Tror ikke det lille som kommer fra boller og slik gjør så mye til eller fra. Anonymkode: 1ef23...336 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #36 Del Skrevet 20. oktober AnonymBruker skrev (5 timer siden): tenker på fokuset det er på at vi får i oss mikroplast.... Anonymkode: d54a9...008 Nå må folk roe ned, og ikke få panikk. Plastgjenstander til mat er ikke farlige, før de blir slitte. Først da begynner de å lekke plast., Eller om du bruker type stålvisp i kasserolle med sort belegg. Skal vi begynne å kaste alle plastprodukter som se for deg dynga med plastavfall både av kjøkken ting, kjøkkenmaskiner, vaskemaskiner, kjøleskap og biler. Bruk hodet og sunn fornuft, det holder for de fleste. For dem det ikke holder for, ja, de får flytte under en stein. Anonymkode: 811cc...f04 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #37 Del Skrevet 20. oktober senior skrev (1 time siden): Ja. Jeg steker helst i smør, men også olje av og til. Jeg ser ikke problemet med å bruke litt olje eller smør. Det er nødvendig i en jernpanne. Vi trenger litt fett, blant annet for å få i oss fettløslige vitaminer. Dersom du teller kalorier blir det svært lite dersom du bruker minst mulig ved steking. Når det gjelder oljer er det viktig å ikke bruke for sterk varme så oljen transformeres. Det er også viktig for at maten ikke skal brenne seg fast. Du venter med maten til fettet er passe varmt (når en vanndråpe freser i panna). Etter bruk skyller du panna i varmt vann, tørker av med kjøkkenpapir og impregnerer den med litt matolje. Panna skal ikke i vaskemaskinene elle vaskes med såpe. Ser du derimot på kolesterol, så er ikke smør noe du skal bruke. De fettløselige vitaminene og smør har ingen sammenheng. Anonymkode: 811cc...f04 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #38 Del Skrevet 20. oktober Slapp helt av, ingen har overlevd livet...mye hysteri. Tenk på de som er 90år gamle i dag, hvordan har de levd tror dere? Både plastfjøler og plastredskaper på kjøkkenet... Anonymkode: 04b54...97b 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #39 Del Skrevet 20. oktober AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Ser du derimot på kolesterol, så er ikke smør noe du skal bruke. Anonymkode: 811cc...f04 Smør er en god og sunn fettkilde Kolestrol har ikke noe betydning. Anonymkode: 04b54...97b 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #40 Del Skrevet 20. oktober Jeg har noen oppbevaringsbokser jeg er veldig fornøyd med, ingen tanker om å bytte dem ut. Oppvaskkosten byttes ut jevnlig, og det blir ikke plast hver gang. Bruker stålboller og redskaper i stål eller tre, så lite plast. Anonymkode: 7fb15...885 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå