AnonymBruker Skrevet 19. oktober #21 Del Skrevet 19. oktober AnonymBruker skrev (34 minutter siden): Hva gjør dere med all maten som ligger pakka inn i plast fra butikken da? Unngår det? Anonymkode: a1932...7b7 Noe, der det er mulig, unngåes. Alternativet er å fjerne plasten når maten er kommet i hus. Eggekartonger er og noen ekle greier, ingen tenker visst på de? Anonymkode: b528a...fbc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. oktober #22 Del Skrevet 19. oktober AnonymBruker skrev (1 time siden): Noe, der det er mulig, unngåes. Alternativet er å fjerne plasten når maten er kommet i hus. Eggekartonger er og noen ekle greier, ingen tenker visst på de? Anonymkode: b528a...fbc Eggekartonger er jo minste problemet da det er færreste som spiser egg med skall? Anonymkode: 280bd...02c 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #23 Del Skrevet 20. oktober Nei, jeg har ikke kastet ut plastfjølene, fordi det ikke finnes gode alternativer. Trefjøler kan ikke vaskes i oppvaskmaskin og blir en bakteriebombe når ting får trukket godt inn i treverket🤢 Anonymkode: 30e8a...6f0 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #24 Del Skrevet 20. oktober AnonymBruker skrev (På 18.10.2024 den 20.28): Har ønsket meg skjærefjøl av sukkerrør til jul https://bakerenogkokken.no/kjokkenredskaper/skjarebrett-og-brett/global-skjarebrett-av-sukkerror-53x305-cm/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=p-no-shopping-mid-NORTH_NO&shopping_id_click=1067-21916-44993&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwjsi4BhB5EiwAFAL0YDnkcCo-BmbTUCmSmFX8hED8gxvZQYFYqhmQJKm-y1of-4neGAaJqRoC_aEQAvD_BwE Anonymkode: ea43f...02d Så du vurdering gen?: «Skjærebrett av sukkerrør er fremstilt som miljøvennlig og skånsomt mot dine kniver. Skjærebrettet er av svært myk plast og mine kniver etterlater dype hakk og striper ved bruk. Etter 1 ukes bruk er det flotte sorte brettet blitt stygt og vanskelig å rengjøre. Vurdert som ubrukelig for matlaging. Dette holder ikke.» Anonymkode: 30e8a...6f0 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #25 Del Skrevet 20. oktober AnonymBruker skrev (14 timer siden): Hva gjør dere med all maten som ligger pakka inn i plast fra butikken da? Unngår det? Anonymkode: a1932...7b7 Tar av plasten før jeg spiser den Anonymkode: 480b4...fd5 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #26 Del Skrevet 20. oktober Jeg savner opplysninger om hvordan trefjøler og annen redskap i tre skal behandles ved vask, på en ren og skånsom måte. Anonymkode: cb32c...f17 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober #27 Del Skrevet 20. oktober AnonymBruker skrev (20 timer siden): Eggekartonger er jo minste problemet da det er færreste som spiser egg med skall? Anonymkode: 280bd...02c Hva mener du her? eggeskallet er porøst og ta opp det meste fra eggets omgivelser. Eggekartonger er noen ekle greier, laget av gjenbrukt papir. Kjøper en egg hos bonden el. Så lukter eggekartongene motbydelig. Anonymkode: b528a...fbc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaisamaia Skrevet 10. desember #28 Del Skrevet 10. desember Kan man skjære kjøtt, fisk osv. på trefjøler? Tenkte på jærfjøla.. hvor mange må jeg ha? Har til nå hatt 2 plastbrett brukt til alt og 1 trefjøl brukt til brød.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember #29 Del Skrevet 10. desember Kaisamaia skrev (3 timer siden): Kan man skjære kjøtt, fisk osv. på trefjøler? Tenkte på jærfjøla.. hvor mange må jeg ha? Har til nå hatt 2 plastbrett brukt til alt og 1 trefjøl brukt til brød.. Hvis man vasker den i varmt vann med såpe og lar den tørke skikkelig (altså ikke stabler ti halvfuktige fjøler oppå hverandre inni et skap), skal det ikke være noen problemer der altså. Tre har begynt å bli anbefalt som et trygt underlag for tilberedning av mat sånn på generell basis nå. Har noen plastbokser mat kan oppbevares i, men holder på å fase ut både belagte stekepanner, skjærefjøler i plast og stekespader i plast. Klærne er plastfrie for lengst. Eneste praktiske utfordringen er at jeg ikke kan spontankjøpe like mye som før, men det tenker jeg egentlig bare er bra Anonymkode: a7ad3...0e5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maskinfører Skrevet 10. desember #30 Del Skrevet 10. desember Lager egne i treverk jeg 😀 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember #31 Del Skrevet 10. desember Dere vet dere kan putte bakepapir over plastbrettet, da reduserer du risikoen.... God morgen Norge hadde jo ett enkelt, fint og informasjonsrikt innslag da hu Sara Emilie influenceren reklamerte for titan skjærebrett (som vel og merke er fake, og reinspikka dropshopping). Jeg er over 30 år gammel, og det å redde meg selv fra mikroplast er uansett ett tapt prosjekt. Dette er mange år med plast fra alle kanter. Dere som har barn, kan tenke over hva dere gjør mot barna deres. Men kampen mot mikroplast er tapt for oss som er voksene. Anonymkode: d83ec...c51 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember #32 Del Skrevet 10. desember Det nyeste nå er at trefjelene avgir ting vi ikke vet konsekvensene av. De matrestene og bakteriene som kommer ned i treet hver gang vi skjærer å skjærefjølene blir liggende og vokse og gro. Så det er heller ikke bra. Noen har ment at tre er selvrensende, men det skal nå være feil. Vi lever farlig uansett hva vi gjør og bruker. Anonymkode: b528a...fbc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå