Gå til innhold

Er den nye normalen i samfunnet å gi blaffen i gamle foreldre, med mindre de kan utnyttes som barnevakt, hushjelp eller gir deg penger?


Stacy__

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (54 minutter siden):

 

Det heter fellesutgifter . Hva mener du pleier og være inkludert i fellesutgiftene da? Nei, jeg er ikke heldig, det er helt vanlig .  
foreldrene leier ut bolig i et borettslag? I Oslo ? Fellesutgiftene er 4900 kr og er ikke inkludert tv og internett ? Hva kommer husleia på for leietakerne da, og hvor i Oslo er dette? Og leietakerne må betale for tv og internett? Hva går fellesutgiftene til, er det helt nytt med mye gjeld da? Får si foreldrene dine investerer 😅 smarte enn ts. 
nei, hun lever ikke utelukked på sparepenger, men.., mener du 5- 7000 i året eller i måneden? Hvis det er måneden er jo ts blakk om 20 om prisene ikke endres, noe de gjør. Så om hun er blakk om 10 år eller 20 år kommer an på inflasjonen . Og derfor er det veldig dumt og ikke gjøre noe annet med pengene, de mister verdi. Altså, pasienttaxi får du tilbud om. Det må hun jo ha takket nei til ? Nei, det er ikke alle som er like flinke til og benytte seg av tilbud , men det er også litt latskap. Hun kan jo spørre seg hvordan folk på leiemarkedet uten 2 millioner som er så syke som henne klarer seg? Da sier det seg at hun har gått glipp av noe? Selv om hun ikke vil dele med barna gjør hun seg selv en bjørnetjeneste ved og leve så unødvendig dyrt. 
 

du trenger ikke lese mellom linjene, jeg har skrevet rett ut at jeg har et anstrengt forhold til mor, men godt til far. Mor overkjører far mye da. Men jeg hjelper pappa med mye, også å få hjelp etter at han fikk slag, men det meste av hjelpen blir tilbudt så det er og logge inn og fylle ut  . Så datteren til ts burde egentlig hjelpe henne, hvis de stoler på hverandre, men hvis ts klarer og logge inn på kg klarer hun det selv. Jeg kjøper ikke et sekund at hun ble sendt hjem fra sykehus med nyoperet kne uten at legen spurte om hun trengte pasientreise. Både jeg og foreldre har vært mye på sykehus i oslo det siste året. Det ble veldig mye snakk om penger her, men det kom jo fram andre ting også i den andre tråden, så nei jeg tror ikke forholdet fikses med penger. Som sagt, jeg ville ha gitt mine barn forskudd på arv , eller kommer til og gjøre det når den dagen kommer, men vi har jo et godt forhold i utgangspunktet, så det er jo ikke noe og kjøpe, bare ønske om å hjelpe. 
når det gjelder og leve godt sier jeg ja takk til alt du nevner. Alt dette er i livet mitt, med lån som ufør i Oslo. Men nå bruker jeg lavpriskalenderen og benytter meg av den hjelpen jeg kan få. Til og med varmt bad kan en få dekket , men jeg vet ikke om ts sin sykdom kan det, mulig om det hadde vært dokumentert som bra for kneet. Ts er definitivt av sorten som ønsker og unne seg litt, heller ganske mye vil jeg si. Det er tross alt hennes penger. Jeg er av sorten som unner meg litt og barna mine litt. Ts kan bruke opp pengene sine, og la sønnen være i fred. Kanskje han skulle flyttet ut av Oslo som deg, om han har mulighet med jobb så kan han få mer bolig for pengene og avstand fra mor. Om ikke det blir vanskelig med barnet som kanskje er under et opplegg eller i spesiell barnehage, det kan jo være grunner der.  
en ting jeg lurer på.. du skriver at ts blir minstepensjonist, hun har altså hatt liten inntekt , men allikevel opparbeidet seg formue.  Er det far som har tjent pengene hun bruker? Eller arvet hun mye selv? Det kan jo være noe med økonomien som trigger sønnen. 

Anonymkode: 2c73c...a7d

Leiligheten mine foreldre leier ut kjøpte de for 25 år siden. Huset de bor i er kjøpt på begynnelsen av 1990- tallet. De har økt veldig mye i verdi, så ja de har vært veldig heldige med den investeringene sine  :) 
 

Leiligheten er bygd på 1970-tallet og det er en selveierleilighet. Jeg kjenner dessverre ikke til alle detaljene i nøyaktig HVA fellesutgiftene går til, men det skal dekke trappevask, vedlikehold av fellesareal, garasje internett, fellesvaskeri og kabel-TV. Men vet med sikkerhet at det IKKE inkluderer fellesoppvarming. I tillegg til dette har boligsameiet byttet ut ytterdører, pusset opp fasader og gjort andre nødvendige oppgraderinger de siste 4-5 årene. Som fører til en økning i fellesutgiftene. Hvis du søker på 3-roms som ligger ute for salg i Oslo så ser du at 4900kr og MER  i husleie ikke er veldig uvanlig. 

Hvordan vet du med sikkerhet at TS IKKE fikk pasientreise hjem fra sykehuset?? Hun skriver bare tok drosje hjem, pasientreise er også drosje. Og hva har egentlig det å si for sønnens del? Han kjørte henne likevel ikke hjem. 
 

Hvor skriver jeg at TS blir minstepensjonist? Kan du referere? 
 

Hvorfor er du så opphengt i hva TS bruker sine penger på? Selv hvis hun «sløser» bort alt på 20 år, så har hun da levd godt til hun er 79 år gammel, hun er 59 nå. Dessuten sløser hun vekk sine egne penger. Pensjonen hennes er der uansett.  Tema for tråden hennes er uansett forholdet hennes til sønnen, ikke hva hun velger å bruke pengene SINE på.
 

Hvorfor skal sønnen bli trigget av måten TS bruker SINE penger på? Føler han at hun skylder ham noe? I såfall bør han jobbe litt med det. Det er ikke sunt eller særlig sjarmerende å bli trigget av måten noen bruker SINE penger på. TS har heldigvis en datter som unner henne alt godt, bryr seg om henne  og ikke trigges av måten hun bruker pengene sine på. Det er nå bra :) 

Føler at enkelte har bestemt seg for at TS er ett dårlig menneske som bare sløser og tenker på seg selv. Noen blir trigget av pengene hennes og at hun har en gjeldfri leilighet. Det kan godt hende at sønnen også gjør det. Det kan også hende at sønnen føler han har «krav på» en del av de 2 millionene TS sitter på, eller til og med er redd for at de blir brukt opp sånn at det ikke er noe arv igjen på han. 
 

Jeg mener at arv er det som er igjen etter at en person er død. For meg er det en uting å snakke om arv før en person er død. Forskudd på arv er ikke noe man bør be om, men tenker det er greit å ta imot hvis man blir tilbudt det av foreldre. Det å gå å «vente på» arv er også veldig kynisk og kvalmt. 
 

Jeg er ferdig med å diskutere dette her med deg. Føler at du har bestemt deg for hva du mener om denne saken og det er helt greit å ha ulike meninger. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg tenker sønnen har gravd seg ned i egen medlidenhet med en samboer som virker tiltaksløs. Han vil at andre skal fikse problemene (500 000kr) deres og er overveldet og bitter. 

TS trenger nok å få litt mer perspektiv på relasjonen deres, spesielt fra noen som kjenner sønnen bedre. Og derfra få litt hjelp med å finne ut hva hun kan bidra med og å håpe sønnen kommer seg på bena etterhvert. 

Anonymkode: 518f3...e98

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Man får sitte/ ligge og drikke kaffe og juice til man ikke er « fortumlet « etter ingrep med narkose eller lokalbedøvelse før man bestiller pasientreise også. 
« da er det godt å bli hentet og kjørt hjem og gjerne få hjelp til handling underveis « - av sønn ts allerede innrømmer er utslitt ? - ja sikkert « godt» med litt oppmerksomhet  og drama. Selvom min sønn ikke har like mye og stri  med som ts sin, klarte jeg både og få varer levert på døren og ta pasientreise hjem etter og ha ventet til jeg ikke var « fortumlet « ( de sender ikke hjem fortumlet, i værste fall må du bli over natten )  . Nei, det hadde vært « godt « og legge masse unødvendig bry på andre travle mennesker , det hadde vært vondt. Om det er godt eller vondt og være dramaqueen sier bare noe om hvor hjelpesløs og egoistisk det er mulig og være. 

Anonymkode: 2c73c...a7d

Du fremstår som utrolig bitter og hissig. Virker som du tar det meste som blir skrevet i disse to trådene personlig og går all in for å tillegge TS i den andre tråden masse egenskaper og behov du på ingen måte har dekning for. Tror ikke det ER moren din som har skrevet den andre tråden, altså!

Anonymkode: f8e38...b37

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Besteforeldre i dag sitter på gode pensjoner og får gå Av med pensjon tidlig.. har de god helse og (som de fleste har..) god økonomi så ser jeg ingen grunn til at de ikke skulle bidra. Det er tøft for 2 fulltarbeidende foreldre , samfunnet er også blitt vesentlig tøffere for foreldre mtp alt som skal følges opp

Anonymkode: 3391d...834

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Du fremstår som utrolig bitter og hissig. Virker som du tar det meste som blir skrevet i disse to trådene personlig og går all in for å tillegge TS i den andre tråden masse egenskaper og behov du på ingen måte har dekning for. Tror ikke det ER moren din som har skrevet den andre tråden, altså!

Anonymkode: f8e38...b37

Ja, det virker som hun tolker alt det TS i den andre tråden skriver i verste mening, og til og med i legger henne masse meninger og egenskaper hun aldri har gitt utrykk for. Hun har et anstrengt forhold til sin mor og leser sikkert alt med de brillene. Derfor satte jeg en strek og meldte meg ut av diskusjonen, det blir så usaklig når hun skriver om ting som er rent oppspinn. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man høster hva man sår, så enkelt er det.

Anonymkode: 7e76b...736

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (På 13.10.2024 den 12.57):

Lile vanlig som at besteforeldre nå om dagen lever livet og skyr unna barnepass, sitter på gigaeiendommer og klager over formueskatt

Anonymkode: beb65...755

Er det dummeste jeg har hørt. Vi har 8 barne-barn, 6 av de går i barnehage. Vi ser og har besøk av alle disse 6 flere ganger i uka, en gang i uka får en eller to av de overnatte hos oss, de får is, vi leker med de, og det er mye moro! De to eldste ser vi daglig i en uke mens de er hos far, den andre uken ikke. Vårt liv er alle barna våre, vi driter i festing og ferier, og har virkelig ikke gigaeiendom. Vi er ikke alene om å ha det slik.

Anonymkode: 69693...c84

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så må jeg få legge til etter å ha sett alle trådene her at jeg er sjokkert over hvordan mange familier har det, og oppfostrer sine barn. Det kommer ikke til å bli mindre elendighet i fremtiden vertfall..

Anonymkode: 69693...c84

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stacy__ skrev (16 timer siden):

Leiligheten mine foreldre leier ut kjøpte de for 25 år siden. Huset de bor i er kjøpt på begynnelsen av 1990- tallet. De har økt veldig mye i verdi, så ja de har vært veldig heldige med den investeringene sine  :) 
 

Leiligheten er bygd på 1970-tallet og det er en selveierleilighet. Jeg kjenner dessverre ikke til alle detaljene i nøyaktig HVA fellesutgiftene går til, men det skal dekke trappevask, vedlikehold av fellesareal, garasje internett, fellesvaskeri og kabel-TV. Men vet med sikkerhet at det IKKE inkluderer fellesoppvarming. I tillegg til dette har boligsameiet byttet ut ytterdører, pusset opp fasader og gjort andre nødvendige oppgraderinger de siste 4-5 årene. Som fører til en økning i fellesutgiftene. Hvis du søker på 3-roms som ligger ute for salg i Oslo så ser du at 4900kr og MER  i husleie ikke er veldig uvanlig. 

Hvordan vet du med sikkerhet at TS IKKE fikk pasientreise hjem fra sykehuset?? Hun skriver bare tok drosje hjem, pasientreise er også drosje. Og hva har egentlig det å si for sønnens del? Han kjørte henne likevel ikke hjem. 
 

Hvor skriver jeg at TS blir minstepensjonist? Kan du referere? 
 

Hvorfor er du så opphengt i hva TS bruker sine penger på? Selv hvis hun «sløser» bort alt på 20 år, så har hun da levd godt til hun er 79 år gammel, hun er 59 nå. Dessuten sløser hun vekk sine egne penger. Pensjonen hennes er der uansett.  Tema for tråden hennes er uansett forholdet hennes til sønnen, ikke hva hun velger å bruke pengene SINE på.
 

Hvorfor skal sønnen bli trigget av måten TS bruker SINE penger på? Føler han at hun skylder ham noe? I såfall bør han jobbe litt med det. Det er ikke sunt eller særlig sjarmerende å bli trigget av måten noen bruker SINE penger på. TS har heldigvis en datter som unner henne alt godt, bryr seg om henne  og ikke trigges av måten hun bruker pengene sine på. Det er nå bra :) 

Føler at enkelte har bestemt seg for at TS er ett dårlig menneske som bare sløser og tenker på seg selv. Noen blir trigget av pengene hennes og at hun har en gjeldfri leilighet. Det kan godt hende at sønnen også gjør det. Det kan også hende at sønnen føler han har «krav på» en del av de 2 millionene TS sitter på, eller til og med er redd for at de blir brukt opp sånn at det ikke er noe arv igjen på han. 
 

Jeg mener at arv er det som er igjen etter at en person er død. For meg er det en uting å snakke om arv før en person er død. Forskudd på arv er ikke noe man bør be om, men tenker det er greit å ta imot hvis man blir tilbudt det av foreldre. Det å gå å «vente på» arv er også veldig kynisk og kvalmt. 
 

Jeg er ferdig med å diskutere dette her med deg. Føler at du har bestemt deg for hva du mener om denne saken og det er helt greit å ha ulike meninger. 

Alle som kjøpte på 90- tallet har vært heldige med investeringene sine. En mulighet unge i dag ikke får. Ok, så det er internett og kabel tv inkludert i fellesutgiftene allikevel? Nei, det er ikke veldig uvanlig at fellesutgiftene er på 4900 eller mer ( husleie på 3 roms i Oslo er selvsagt mye mer, minst et ekstra siffer ) , men det er uvanlig. Ofte i nybygg med mye fellesgjeld. Ja, hvis de har tatt opp stort lån for oppgraderinger de siste så blir det vel sånn, men det har de vel stemt for? Jeg hadde ialkefall ikke kjøpt meg en leilighet med masse fellesgjeld, det er jo dumt gjort. 
jeg vet ikke med sikkerhet at ts ikke fikk pasientreise hjem fra sykehuset , jeg synes det er rart at hun ikke fikk det. Jeg tror sytingen om taxiutgifter er tull. 
jeg sitter ikke på svaret til hvorfor sønnen eventuelt blir trigget av hva moren bruket pengene sine på. Vi vet ikke om han blir det heller. Jeg vet ikke om han føler at hun skylder han noe. 
jeg er « opphengt « i det fordi jeg ikke tror på henne. 
ja, temaet for tråden hennes var forholdet til sønnen hennes. Jeg vet ikke hvorfor du laget en paralelltråd istedenfor og delta i den tråden, der ser jeg ikke en kommentar fra deg? Jeg har svart der . Hun virker veldig kravstor. Nei, alt handler ikke om penger , men om at sønnen hennes ( som hun sier er sliten ) skal hente henne på sykehus ( etter at hun har takket nei til pasientreise?) , søsteren som vasker og lager middager, broren som handler og kjøper blomster … og pengene hun « må « ha i tilfelle ditt og datt. Hun høres veldig krevende og oppmerksomsyk  ut, og jeg tror sønnen har nok med sin familie og sitt barn med utfordringer . Jeg tror ikke ts er et dårlig menneske, jeg tror hun er bortskjemt, umoden og ser seg selv først. 
 

jeg synes ikke det er en uting og snakke om arv, men det bør være foreldrene som tar det opp. Det og gå og « vente på « arv kan bli en lang ventetid ja. Jeg ble involvert i temaet arv av min far da han ble veldig syk og vi var hos advokat for og gi meg fremtidsfulkmakt. Av mamma blir jeg involvert i « arv» hver gang jeg er uenig med henne de siste 40 årene « hvis ikke du gjør sånn og sånn gjør jeg deg arveløs «  ( eneste måten og gjøre pliktarvinger arveløs er jo og blakke seg, så jeg ønsker henne lykke til med salg av hus, hytte og ferieleilighet og at det bare er og sette i gang ) mange måter og snakke om arv på. 
 

det som « trigger « meg med pengene hennes og gjeldsfri leilighet er jo ideen om at hun må ha 2 millioner eller blir det lut og kaldt vann. Hva med alle som klarer seg fint uten gjeldsfri leilighet og 2 millioner på konto ? Det høres jo ut som det er umulig . Hadde hun i det minste innrømmet at hun sitter veldig godt i det og liker og sløse litt så hadde jeg ikke blitt « trigget «. Det er den « stakkars meg « og overdramatiseringen som trigger meg. Hun minner om moren min , og mulig det er det som trigger sønnen også. 
vi er på et diskusjonsforum og jeg har meninger ja - foreløpig har ikke du eller ts fått meg til og endre mening, etter og ha lest siste nytt fra ts er meningene mer faste nå enn i går. Du trenger selvsagt ikke svare de du er ferdig med og diskutere med. 

Anonymkode: 2c73c...a7d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Du fremstår som utrolig bitter og hissig. Virker som du tar det meste som blir skrevet i disse to trådene personlig og går all in for å tillegge TS i den andre tråden masse egenskaper og behov du på ingen måte har dekning for. Tror ikke det ER moren din som har skrevet den andre tråden, altså!

Anonymkode: f8e38...b37

Selvfølgelig er det ikke moren min som har skrevet den andre tråden . Bitter? 
Det jeg tar « personlig « må jo være påstanden om at uføre i Oslo uten nedbetalt bolig  og 2 millioner på konto ikke klarer seg med mat, strøm , flybilletter , cafe osv da. Fordi jeg vet jeg får det til. Det er jo det eneste som blir « personlig «. I svarene mine i den andre tråden har jeg fokusert veldig lite på penger, det ble jo en stor greie her. Høres mer ut som en debatt om økonomi. Der har jeg svart mer på hennes forventninger til de rundt seg ( sønn, søster, bror ) . Hun høres veldig krevende ut uten og gi noe tilbake. Skjønner ikke hvorfor søsteren hennes skal lage mat til henne og vaske hos henne. Det er mulig jeg « tilegner « ts egenskaper, men hun beskriver jo ting slik hun gjør. Og hun ber om råd? Det er jo ikke meg som har kuttet kontakten med henne, så hun får jo lese de ulike tilbakemeldingene på det hun skriver og vurdere hva hun vil tenke over eller ikke. 

Anonymkode: 2c73c...a7d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stacy__ skrev (4 timer siden):

Ja, det virker som hun tolker alt det TS i den andre tråden skriver i verste mening, og til og med i legger henne masse meninger og egenskaper hun aldri har gitt utrykk for. Hun har et anstrengt forhold til sin mor og leser sikkert alt med de brillene. Derfor satte jeg en strek og meldte meg ut av diskusjonen, det blir så usaklig når hun skriver om ting som er rent oppspinn. 

I denne tråden forsvinner ts i andre tråden litt, her kommenterer jeg mest på dine påstander om ts og ts sin situasjon. Påstander om ts sin økonomi , som ikke henger på greip. I den opprinnelige tråden har jeg forholdt meg til det ts skriver. Dette blir mer en generell debatt om økonomi for en x person. 
ja, jeg har er anstrengt forhold til min mor, så det har jeg felles med sønnen i den andre tråden. Livssituasjonen min er mer lik ts , så det er derfor jeg er uenige i dine påstander om økonomi for uføre i leilighet i Oslo . Det var jo ikke ts som skrev at hun hadde så store utgifter til flybilletter fordi hun ikke ville se på lavpriskalenderen men kjøpe dyreste flybilletter fleks, det var din « hva hvis  « påstand. Så da blir jo svaret at det er fryktelig dumt . I tillegg at hun betaler « husleie « når hun skriver selv at hun har kjøpt leilighet, at hun kanskje ikke vet hvordan hun får vaskehjelp / tt kort / pasientreiser, du dikter jo opp en person. Så svarene blir annerledes her. Jeg skjønner ikke hvorfor du ikke deltar i samme tråd som ts egentlig. Det er deg jeg blir irritert på her, for det er jo du som kommer med oppspinn og påstander. Du virker også veldig uvitende, så jeg tror ikke du vet så mye om boutgifter i nedbetalt bolig og helsetilbud og lavterskeltilbud i Oslo kommune. Så endrer du det til « ja, hun fikk kanskje pasientreise, men hun måtte ta taxi «  ok, da snakker vi jo ikke om penger da snakker vi om hva ts forventer av andre når det egentlig er unødvendig. Og jeg tror, som jeg skrev til ts , at det er der skoen trykker. I denne tråden er jo « ts « en annen. Jeg leser denne og den andre tråden med helt ulike briller. 
jeg skjønner at du har meldt deg ut av debatten her, men du kan jo melde deg på debatten i det opprinnelige innlegget isteden og debattere det ts skriver istedenfor  « hva hvis hun må betale husleie « diskusjon . 

Anonymkode: 2c73c...a7d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...