AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #1 Skrevet 5. oktober 2024 Kjøpte lasagne plater, og ser det står ikke på pakka at platene skal kokes, men legges direkte det man skal lage. Men resultatet er knallharde plater. Tips der ute? Anonymkode: f4fda...528
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #2 Skrevet 5. oktober 2024 Mange vanlige merker (f.eks. Barilla) blir "kokt" i sausen når du steker lasagnen, og trenger ikke forkokes. Dette er mer enn nok til at platene blir passe kokt. Hvis de ble knallharde lurer jeg på om du kan ha hatt for lite fuktighet i lasagnen, eller for kort tid i ovnen? Hva slags lasagne lagde du? Anonymkode: 55471...2b6 2
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #3 Skrevet 5. oktober 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Mange vanlige merker (f.eks. Barilla) blir "kokt" i sausen når du steker lasagnen, og trenger ikke forkokes. Dette er mer enn nok til at platene blir passe kokt. Hvis de ble knallharde lurer jeg på om du kan ha hatt for lite fuktighet i lasagnen, eller for kort tid i ovnen? Hva slags lasagne lagde du? Anonymkode: 55471...2b6 coop sin, glutenfri. Så lasagnen skal ikke være alene på toppen, men føye til masse saus på oversiden av topp platene? Anonymkode: f4fda...528
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #4 Skrevet 5. oktober 2024 Det er vel nesten ikke mulig å få harde lasagneplater når de koker i en halv time. Hvis du ikke legger de helt i bunn og på toppen uten saus nederst og øverst da. Anonymkode: 67210...2ef 1
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #5 Skrevet 5. oktober 2024 men å koke i stekeovn? Anonymkode: f4fda...528
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #6 Skrevet 5. oktober 2024 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): men å koke i stekeovn? Anonymkode: f4fda...528 All væske i stekeovn på over 100 grader vil koke til slutt. Anonymkode: 67210...2ef 1 1
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #7 Skrevet 5. oktober 2024 Jeg koker de ikke på forhånd og de har aldri blitt harde. De blir jo kokt i sausen i ovnen. Kanskje du bruker for lite saus? Anonymkode: 9f744...2d4
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #8 Skrevet 5. oktober 2024 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): coop sin, glutenfri. Så lasagnen skal ikke være alene på toppen, men føye til masse saus på oversiden av topp platene? Anonymkode: f4fda...528 Hvit saus og ost. De øverste platene kan bli litt harde i kanten, men resten blir kokt. Har aldri forkokt lasagneplater. Anonymkode: 48853...be3
BobbySocks Skrevet 5. oktober 2024 #9 Skrevet 5. oktober 2024 (endret) Du legger jo alt lagvis i flere lag, typ saus, plate, saus, plate, saus, ost. Da vil platene kokes. Endret 5. oktober 2024 av BobbySocks 3
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #10 Skrevet 5. oktober 2024 Jeg har laget utallige lasagner opp igjennom årene og har aldri opplevd ukokte lasagneplater så lenge de har nok saus rundt seg og står lenge nok i ovnen på høy nok temperatur. Jeg bruker å dekke formen med aluminiumsfolie og steker først i 30 min på 200 gr, så tar jeg av folien, strør på ost og lar gratinere i ca 10 min på 225 gr. Anonymkode: 2a045...c75 2
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #11 Skrevet 5. oktober 2024 hva med øverste lag? skal lasagnen bli dekt med saus? Anonymkode: f4fda...528
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #12 Skrevet 5. oktober 2024 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Jeg har laget utallige lasagner opp igjennom årene og har aldri opplevd ukokte lasagneplater så lenge de har nok saus rundt seg og står lenge nok i ovnen på høy nok temperatur. Jeg bruker å dekke formen med aluminiumsfolie og steker først i 30 min på 200 gr, så tar jeg av folien, strør på ost og lar gratinere i ca 10 min på 225 gr. Anonymkode: 2a045...c75 da er det lokk jeg må ha på ildfastformen? eller aluminimumsfolie? Anonymkode: f4fda...528
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #13 Skrevet 5. oktober 2024 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): hva med øverste lag? skal lasagnen bli dekt med saus? Anonymkode: f4fda...528 Ja, alltid saus under og over platene og ost på toppen. Anonymkode: 2a045...c75 1 2
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #14 Skrevet 5. oktober 2024 bare ost på toppen, ingen saus? fikk iallfall harde plater på toppen... Anonymkode: f4fda...528
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #15 Skrevet 5. oktober 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): da er det lokk jeg må ha på ildfastformen? eller aluminimumsfolie? Anonymkode: f4fda...528 Folie funker Anonymkode: 2a045...c75
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #16 Skrevet 5. oktober 2024 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): bare ost på toppen, ingen saus? fikk iallfall harde plater på toppen... Anonymkode: f4fda...528 Nå har vel flere allerede svart saus. Jeg har svart hvit saus og ost. Det er litt forskjellig hvilken rekkefølge man bruker. Anonymkode: 48853...be3 2 1
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #17 Skrevet 5. oktober 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Ja, alltid saus under og over platene og ost på toppen. Anonymkode: 2a045...c75 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): bare ost på toppen, ingen saus? fikk iallfall harde plater på toppen... Anonymkode: f4fda...528 Må lese hele setningen..... Anonymkode: 2a045...c75 1
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #18 Skrevet 5. oktober 2024 https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pasta-og-ris/lasagne Anonymkode: 09c71...fb8
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2024 #19 Skrevet 5. oktober 2024 Saus - plater - ostesaus - plater - saus - plater - ostesaus - revet ost er min fremgangsmåte. Anonymkode: 13279...e00 1
Million Skrevet 5. oktober 2024 #20 Skrevet 5. oktober 2024 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): hva med øverste lag? skal lasagnen bli dekt med saus? Anonymkode: f4fda...528 Ja. Man begynner og avslutter med et sauslag. Start med ovnsfast form, og legg som første lag et lag saus i bunnen. Så legger du et lag pastaplater oppå det, og så dekke du de med saus. Nytt lag med lasagneplater, ny saus. Siste laget skal være saus, og så ost oppå siste sauselaget. Med nok saus og lagvis plassering, vil lasagneplatene koke i sausen den halvtimen det skal være i ovnen. Jeg pleier å steke lasagne på 180 grader, og som kjent trenger man bare 100 for at noe skal koke. Så ja, de koker i sausen i ovnen. 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå