anon01 Skrevet 3. oktober #21 Del Skrevet 3. oktober De beste ostesmørbrødene steker man jo i panna med masse smør og ost! 😊 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #22 Del Skrevet 3. oktober Svært rart å se alle i tråden her som ikke vet forskjell på toast og ostesmørbrød 🫠 Anonymkode: e1c17...993 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daria Skrevet 3. oktober #23 Del Skrevet 3. oktober Så lenge tenåringen faktisk bruker det jevnlig, synes jeg det er dårlig gjort å hive det ut fordi du vil bli kvitt det som i dine øyne er rot. 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #24 Del Skrevet 3. oktober AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Svært rart å se alle i tråden her som ikke vet forskjell på toast og ostesmørbrød 🫠 Anonymkode: e1c17...993 Hva mener du er forskjellen? For meg er toast ristet brød, men jeg har oppfattet at andre tenker ostesmørbrød. Anonymkode: 4f76e...a39 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #25 Del Skrevet 3. oktober AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Hva mener du er forskjellen? For meg er toast ristet brød, men jeg har oppfattet at andre tenker ostesmørbrød. Anonymkode: 4f76e...a39 Mulig det er forskjeller på hva man synes? Men i min verden er toast to brødskiver klappa sammen med (minimum) ost mellom, mens ostesmørbrød er enkel skive med (minimum) ost oppå. Relativt likt men absolutt ikke samme matretten. Anonymkode: e1c17...993 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #26 Del Skrevet 3. oktober AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Mulig det er forskjeller på hva man synes? Men i min verden er toast to brødskiver klappa sammen med (minimum) ost mellom, mens ostesmørbrød er enkel skive med (minimum) ost oppå. Relativt likt men absolutt ikke samme matretten. Anonymkode: e1c17...993 Ok, men brødet må være ristet for at det skal være toast, men ikke hvis det er ostesmørbrød? Eller er det to skiver som gir toast? Anonymkode: 4f76e...a39 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #27 Del Skrevet 3. oktober AnonymBruker skrev (19 minutter siden): Ok, men brødet må være ristet for at det skal være toast, men ikke hvis det er ostesmørbrød? Eller er det to skiver som gir toast? Anonymkode: 4f76e...a39 Brødet er ikke ristet. Det er stekt i toastjern Anonymkode: 94d05...b56 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #28 Del Skrevet 3. oktober La nå ungdommene ha det toastjernet til de flytter hjemmefra. Anonymkode: 86fb2...b61 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #29 Del Skrevet 3. oktober Hvorfor kaste noe som tenåringen bruker? Bare fordi det irriterer deg? Det er jo litt egoistisk eller..? Du har sikkert en suppeterrin eller raclette-jern eller pastamaskin som du bare innbiller deg at du bruker men aldri gjør, som du heller kan legge i boden. La nå ungen ha toastjernet, så sender du det med dem når de skal ut og studere. Det kommer til å bli hoved-kjøkkenapparatet deres det første studieåret 😂 Det går fint an å lage varianter av ostesmørbrød med alle slags varmekilder, men toastjern-toast er en egen rett omtrent. Vaffeljern er vel det nærmeste man kommer for og så samme resultatat, men det blir jo ikke rett form. Og vaffeljern er laget for røre, ikke for å klemme sammen ting med kraft, så det kan nok fort bli ødelagt. Blir ikke det samme i en panne. Hallo. Om det er like godt eller bedre, det er jeg med på! Men det er faktisk ikke det samme. Brødet skal bli most, og få en ren, glatt, litt svidd overflate. Anonymkode: 95335...f7c 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #30 Del Skrevet 3. oktober AnonymBruker skrev (21 minutter siden): Brødet er ikke ristet. Det er stekt i toastjern Anonymkode: 94d05...b56 Toast er engelsk og beskriver ristet brød, i andre sammenhenger en skål. Anonymkode: ee136...0a5 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #31 Del Skrevet 3. oktober Stekepanne, middels temperatur på panna, lokk og en steg for steg prosess med brød først, dersom de skal brunes. Og ekte meierismør og ekte ost. Litt som arme riddere. Anonymkode: 07c8f...b95 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #32 Del Skrevet 3. oktober AnonymBruker skrev (1 time siden): Stekepanne er best, med smør på skivenes utside også. Lav varme så de ikke blir brent, bare harde og crispy og alt inni smelter. Anonymkode: 22e8a...c6f Et veldig tynt lag med majones på utsiden blir enda bedre syns seg 😍 Anonymkode: 14c41...58f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #33 Del Skrevet 3. oktober Har belgisk vaffeljern som kun brukes til toast fordi vi lager ikke belgiske vafler ☺️ Men kan også bruke vanlig vaffeljern. Anonymkode: ba87e...921 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #34 Del Skrevet 3. oktober AnonymBruker skrev (19 minutter siden): Toast er engelsk og beskriver ristet brød, i andre sammenhenger en skål. Anonymkode: ee136...0a5 Den type skiver kan du få av brødrister, stekepanne eller ovn. Men her snakker vi om et veldig spesielt appart, som heter toastjern. Dette er et eksempel på et toastjern, og hvordan toastene ser ut etter å ha vært i dette spesielle jernet. At ordet toast også brukes om ristet brød og en skål, blir litt tullete her. Det er ikke den type toast det snakkes om, når man snakker om toastjern. Vi diskuterer ikke språk her, men et kjøkkenapparat, og akkurat den varianten av ostesmørbrød som det lager. Anonymkode: 95335...f7c 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober #35 Del Skrevet 3. oktober AnonymBruker skrev (4 timer siden): Prøver å bli kvitt litt rot på kjøkkenet og toastjern er et av irritasjonsmomentene mine. Tar mye plass og er i veien og vanskelig å rengjøre. Har helt ærlig aldri laget toast uten jern før da jeg ikke er så glad i toast og det er kun tenåringen som bruker det. Klarer en tenåring å lage toast uten jern eller blir tiltaket for stort? Anonymkode: fc3a3...a4f Hvorfor ikke gå sammen med tenåringen og teste ut de forskjellige måtene å lage toast og smørbrød og la tenåringen vurdere hva som fungerer best? Hvis det er kun tenåringen som bruker jernet da kan du kreve at hen rengjør etter bruk og setter det på plass der det skal stå (i et skap eller evt på egen hylle på soverommet hvis du absolutt vil bli kvitt det og tenåringen vil beholde det. Anonymkode: 07c8f...b95 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Paneera Skrevet 3. oktober #36 Del Skrevet 3. oktober AnonymBruker skrev (8 timer siden): Prøver å bli kvitt litt rot på kjøkkenet og toastjern er et av irritasjonsmomentene mine. Tar mye plass og er i veien og vanskelig å rengjøre. Har helt ærlig aldri laget toast uten jern før da jeg ikke er så glad i toast og det er kun tenåringen som bruker det. Klarer en tenåring å lage toast uten jern eller blir tiltaket for stort? Anonymkode: fc3a3...a4f Ja, enten stekeovn eller microovn. Ostesmørbrød i mikroen er fantastisk godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. oktober #37 Del Skrevet 4. oktober AnonymBruker skrev (14 timer siden): Prøver å bli kvitt litt rot på kjøkkenet og toastjern er et av irritasjonsmomentene mine. Tar mye plass og er i veien og vanskelig å rengjøre. Har helt ærlig aldri laget toast uten jern før da jeg ikke er så glad i toast og det er kun tenåringen som bruker det. Klarer en tenåring å lage toast uten jern eller blir tiltaket for stort? Anonymkode: fc3a3...a4f Steikepanne med lokk på, og på laveste mulig styrke på kokeplata. Vi lagde jo toast før toastjernet ble oppfunnet og kom på billigsalg. Anonymkode: 60160...ddf 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jegerrinne Skrevet 4. oktober #38 Del Skrevet 4. oktober AnonymBruker skrev (13 timer siden): Svært rart å se alle i tråden her som ikke vet forskjell på toast og ostesmørbrød 🫠 Anonymkode: e1c17...993 Men trådstarter har skrevet ostesmørbrød/toast. Og da vil folk og svare blandet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. oktober #39 Del Skrevet 4. oktober AnonymBruker skrev (13 timer siden): Hva mener du er forskjellen? For meg er toast ristet brød, men jeg har oppfattet at andre tenker ostesmørbrød. Anonymkode: 4f76e...a39 Ostesmørbrød = én skive brød med ost og evt annet etter smak, varmebehandlet. Toast i engelskspråklige land = ristet brød. Toast i Norge = to skiver brød med ost og evt annet etter smak, varmebehandlet - oftest i et apparat med samme mekanikk som et vaffeljern, men kan også lages på stekepanne. Kalles grilled cheese sandwich i USA, usikker på om andre engelskspråklige land har andre navn på retten. Anonymkode: a40f9...5b1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. oktober #40 Del Skrevet 4. oktober Vaffeljernet Anonymkode: 62330...322 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå