Brunhilde Skrevet 3. oktober 2024 #1 Skrevet 3. oktober 2024 (endret) Jeg skal bake en rund sjokoladekake (22 cm form) til en bursdag. Vanligvis baker jeg kaker som skal fylles med krem, men i dette tilfellet er ønsket en kake med "bare litt glasur". I tillegg skal den dekkes med fondant, dette er også ønsket. Er det noen, kanskje @Arkana, som har en god oppskrift? Vet noen om man kan bruke ganach (tenker fløte og melkesjokolade) som underlag for fondant i stedet for smørkrem? Fondant er ikke det jeg bruker oftest... Setter pris på både oppskrifter, tips og ideer. Endret 3. oktober 2024 av Brunhilde Stavefeil i overskrift
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2024 #2 Skrevet 3. oktober 2024 Denne er fra bakermesterskapet, den er skikkelig saftig og god (alle med rømme/kefir er det). 4,5 dl hvetemel 4 dl sukker 1 liten ss natron 5–6 ss bakekakao 4,5 dl kefir/surmelk 3 gode ss rømme 125 g smør Du kan bruke ganache under fondant ja, men la den bli kald først. Anonymkode: fc7c3...cd9 1 1
Arkana Skrevet 3. oktober 2024 #3 Skrevet 3. oktober 2024 Jeg synes Kvikklunsjkake er saftig og god. Den passer opprinnelig til en liten langpanne, men du kan bruke en 24 cm springform også. Oppskrift på selve kaken (siden du skal ha ganache dropper jeg glasurdelen): 300 g smør 4 egg 270 g sukker 4 ss kakao 300 g hvetemel 3 ts bakepulver 2 dl melk Smelt smøret og avkjøl litt. Bland inn resten av ingrediensene. Hell i en bakepapirkledt liten langpanne og stek på nederste rille ved 180 grader i ca 30-35 minutter. Avkjøl kaken i formen. Du kan fint bruke sjokoladeganache under fondant. Med melkesjokolade bør du bruke tre deler sjokolade til én del fløte når den skal brukes under fondant. 1
blåbærpai Skrevet 3. oktober 2024 #4 Skrevet 3. oktober 2024 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Denne er fra bakermesterskapet, den er skikkelig saftig og god (alle med rømme/kefir er det). 4,5 dl hvetemel 4 dl sukker 1 liten ss natron 5–6 ss bakekakao 4,5 dl kefir/surmelk 3 gode ss rømme 125 g smør Du kan bruke ganache under fondant ja, men la den bli kald først. Anonymkode: fc7c3...cd9 Mulig det er flere enn meg som gjerne vil ha litt mer info enn kun ingrediensene i en oppskrift.. ? Link under: Tonje Johnsen, vinneren av Bakemesterskapet, sin favorittkake: lys sjokoladekake – NRK Mat – Oppskrifter og inspirasjon 4
blåbærpai Skrevet 3. oktober 2024 #5 Skrevet 3. oktober 2024 Ellers synes jeg det er litt pussig at det ikke er egg i oppskriften, men men.
Maskopi Skrevet 3. oktober 2024 #6 Skrevet 3. oktober 2024 Denne er den beste i mine øyne https://www.detsoteliv.no/oppskrift/cafe-stings-sjokoladekake-med-ekstra-mye-sjokoladekrem 1
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2024 #7 Skrevet 3. oktober 2024 blåbærpai skrev (2 minutter siden): Mulig det er flere enn meg som gjerne vil ha litt mer info enn kun ingrediensene i en oppskrift.. ? Link under: Tonje Johnsen, vinneren av Bakemesterskapet, sin favorittkake: lys sjokoladekake – NRK Mat – Oppskrifter og inspirasjon Oj, glemte resten! 🤣 Skulle lime inn mer ja. Men da gjorde du det. Anonymkode: fc7c3...cd9 2
Brunhilde Skrevet 3. oktober 2024 Forfatter #8 Skrevet 3. oktober 2024 Maskopi skrev (1 time siden): Denne er den beste i mine øyne https://www.detsoteliv.no/oppskrift/cafe-stings-sjokoladekake-med-ekstra-mye-sjokoladekrem Takk til dere alle! Dette er den jeg pleier å bake, men når ønsket er en kake "med bare litt glasur" så utgår den. 😉 1
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2024 #9 Skrevet 3. oktober 2024 https://www.detsoteliv.no/oppskrift/sjokoladekake-med-kefir Denne er veldig god. Til 22 cm trenger du en halv porsjon. Lag den dagen før og sett den kaldt over natta, da er den best 😊 Anonymkode: baf75...ce7 1
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2024 #10 Skrevet 3. oktober 2024 Jeg bruker sveitsisk marengssmørkrem som underlag under fondant. Synes denne kaken er nyydelig og bruker den selv: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/drommen Anonymkode: f7c30...e92 1
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2024 #11 Skrevet 3. oktober 2024 Brunhilde skrev (7 minutter siden): Takk til dere alle! Dette er den jeg pleier å bake, men når ønsket er en kake "med bare litt glasur" så utgår den. 😉 Du kan redusere mengde glasur selv Anonymkode: f7c30...e92
Brunhilde Skrevet 3. oktober 2024 Forfatter #12 Skrevet 3. oktober 2024 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Du kan redusere mengde glasur selv Anonymkode: f7c30...e92 Kan jeg? 😉 Jada, jeg vet det, men Café Sting er, som sagt, ikke aktuell denne gangen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå