Gå til innhold

Saftig sjokoladekake - oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg skal bake en rund sjokoladekake (22 cm form) til en bursdag.

Vanligvis baker jeg kaker som skal fylles med krem, men i dette tilfellet er ønsket en kake med "bare litt glasur". I tillegg skal den dekkes med fondant, dette er også ønsket.

Er det noen, kanskje @Arkana, som har en god oppskrift?

Vet noen om man kan bruke ganach (tenker fløte og melkesjokolade) som underlag for fondant i stedet for smørkrem? Fondant er ikke det jeg bruker oftest...

Setter pris på både oppskrifter, tips og ideer. :)

Endret av Brunhilde
Stavefeil i overskrift
Skrevet

Denne er fra bakermesterskapet, den er skikkelig saftig og god (alle med rømme/kefir er det). 
 

  • 4,5 dl hvetemel
  • 4 dl sukker
  • 1 liten ss natron
  • 5–6 ss bakekakao
  • 4,5 dl kefir/surmelk
  • 3 gode ss rømme
  • 125 g smør

Du kan bruke ganache under fondant ja, men la den bli kald først. 

Anonymkode: fc7c3...cd9

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Skrevet

Jeg synes Kvikklunsjkake er saftig og god. Den passer opprinnelig til en liten langpanne, men du kan bruke en 24 cm springform også. 

 

Oppskrift på selve kaken (siden du skal ha ganache dropper jeg glasurdelen):

300 g smør
4 egg
270 g sukker
4 ss kakao
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 dl melk

Smelt smøret og avkjøl litt. Bland inn resten av ingrediensene. Hell i en bakepapirkledt liten langpanne og stek på nederste rille ved 180 grader i ca 30-35 minutter. Avkjøl kaken i formen.

 

Du kan fint bruke sjokoladeganache under fondant. Med melkesjokolade bør du bruke tre deler sjokolade til én del fløte når den skal brukes under fondant. :) 

  • Hjerte 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Denne er fra bakermesterskapet, den er skikkelig saftig og god (alle med rømme/kefir er det). 
 

 

  • 4,5 dl hvetemel
  • 4 dl sukker
  • 1 liten ss natron
  • 5–6 ss bakekakao
  • 4,5 dl kefir/surmelk
  • 3 gode ss rømme
  • 125 g smør

Du kan bruke ganache under fondant ja, men la den bli kald først. 

Anonymkode: fc7c3...cd9

Mulig det er flere enn meg som gjerne vil ha litt mer info enn kun ingrediensene i en oppskrift.. ? 

Link under:

Tonje Johnsen, vinneren av Bakemesterskapet, sin favorittkake: lys sjokoladekake – NRK Mat – Oppskrifter og inspirasjon

  • Liker 4
Skrevet

Ellers synes jeg det er litt pussig at det ikke er egg i oppskriften, men men. 

Skrevet
Brunhilde skrev (7 minutter siden):

Takk til dere alle! Dette er den jeg pleier å bake, men når ønsket er en kake "med bare litt glasur" så utgår den. 😉

Du kan redusere mengde glasur selv :)

 

Anonymkode: f7c30...e92

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Du kan redusere mengde glasur selv :)

 

Anonymkode: f7c30...e92

Kan jeg? 😉

Jada, jeg vet det, men Café Sting er, som sagt, ikke aktuell denne gangen. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...