Gå til innhold

Hvilke forsikringer bør man ha dersom man bor i kollektiv og er student?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Prøver å finne ut av denne forsikringsjungelen, men trenger jeg egentlig noe mer enn innboforsikring, og kanskje reiseforsikring?
Hvor mye betaler dere for sånt i måneden? Jeg er for øyeblikket student og bor i kollektiv.

Anonymkode: 7df50...58f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Reiseforsikringer gjelder jo fra man går ut døren hjemme, og kan komme til nytte om man f.eks blir frastjålet mobilen eller vesken med skole-pc på veien et sted. Men det er også alltid en egenandel knyttet til forsikringssaker, og den bør du sjekke opp. Er egenandelen 3000 og pc-en er verdt 4000, og man i tillegg har betalt for selve årspremien (forsikringens kostnad).... tja, det blir ikke særlig mye man får tilbake på det.

Du bør derfor se på verdiene du har. Er de verdt mer enn egenandelen? Har du en svindyr jakke til 10 000 som kan bli stjålet fra stolryggen din når du er på kafe? Da lønner det seg å ha reiseforsikringen i orden. 

Bortsett fra at det er ganske dyrt å ha, kunne det være lurt med en forsikring for sykdom/uførhet. Det bør man faktisk skaffe tidlig, før sykdommer kommer snikende og forsikring ikke lenger er mulig å få (da blir man avvist av forsikringsselskapet).

Hvor mye verdier har du i innbo? Klærne du har (alt sammen) har også en verdi og ville ofte koste mye å erstatte etter en brann f.eks. Innbo er lurt å ha når man har litt verdier, men kanskje ikke om man har en brukt seng til 500 kr og en kommode bare på hybelen.

Anonymkode: e9174...3ca

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du studentmedlem i en arbeidstakerorganisasjon får du gjerne billig forsikring. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...