Gjest Gjest Skrevet 22. februar 2006 #1 Skrevet 22. februar 2006 Det står ingenting om hvor stor formen skal være til denne kaken. Holder det med 24 cm eller bør jeg bruke en på 26? Sjokoladekake Bunn: - 6 egg - 200 g sukker - Piskes til eggedosis. Sjokoladekake detalj - 125 g kokesjokolade - 3 ss. smør Smeltes i vannbad. - 120 g hvetemel - 1 ss. kakao - 2 ts. bakepulver Sjokoladeblandingen og det tørre vendes i eggedosisen. Kaken stekes i en godt smurt form på 175 ºC i 45 min. Fyll: - 120 g smør - 200 g kokesjokolade Smeltes i vannbad. - 2 egg - 400 g melis vendes i sjokoladeblandingen Pynt: Pyntes etter ønske, kaken på bildet er dekorert med et marsipanbrød som er skåret i passende skiver, gele topper og bursdagslys.
Arkana Skrevet 22. februar 2006 #2 Skrevet 22. februar 2006 Det har sjelden så mye å si, annet enn for steketiden. Var oppskriften ment for en 24 cm og du bruker 26 vil den jo trenge litt kortere steketid siden kaken blir flatere, og omvendt vil den trenge litt lengre steketid. Velg den formen du har/ønsker og sjekk om kaken er ferdig litt før steketiden og så kan du evt la den steke ferdig og om nødvendig litt lenger.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå