Gå til innhold

Cappuchinokake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg trenger en oppskrift på Cappuchinokake som står i en kakebok som heter noe med sjokolade... (sorry, men husker ikke mer!)

Den på bildet avlang og firkantet og pyntet med mocca bønner...

Kanskje dårlig forklaring, men mulig en der ute har akkuratt den boka??? :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

oi, det hørtes godt ut!

*følger flittig med for å se om oppskrift dukker opp*

Skrevet

Er det denne?

Cappuccinokake

Ingredienser:

1 ss frystørret kaffe

175 g kokesjokolade

5 egg, skill plomme og hvite

150 g sukker

kaffebønner med sjokoladetrekk til pynt

Fyll:

1 3/4 dl kremfløte

2 ss sukker

225 g smøreost

2 ss Tia Maria kaffelikør

25 g revet melkesjokolade

Smørkrem med kaffe:

4 eggeplommer

4 ss lys sirup

50 g sukker

225 g usaltet smør

2 ss frysetørret kaffe

1-2 ss Tia Maria

Tilberedning:

Sett ovnen på 180 C og dekk en langpanne på ca 37 x 25 cm med bakepapir. Løs opp kaffen i 3 ss varmt vann. Smelt sjokoladen sammen med kaffen i vannbad til alt er smeltet og glatt. Pisk eggeplommene med sukker til eggedosis, tilsett sjokoladeblandingen mens du pisker godt.

Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i sjokoladeblandingen. Hell røren i langpanne og stek 12-15 minutter, til kaken kjennes fast. Hvelv kaken på rist og fjern bakepapiret og la kaken kjølne.

Lag fyllet. Pisk fløte og sukker. Rør sammen smøreost og likør i en egen bolle og bland i den revne sjokoladen. Skjær blandingen inn i kremen og la det stå kaldt til det skal brukes.

Lag smørkremen. Pisk eggeplommene til de tykner. Kok opp sukker og sirup mens du rører hele tiden. Hell blandingen i eggeplommene i en tynn stråle under stadig omrøring. Rør til blandingen kjølner. Tilsett så smør, litt om gangen, og pisk til blandingen er glatt. Løs opp kaffen i 1 - 1 1/2 ss varmt vann og ha i blandingen sammen med likøren.

Del kaken i tre på langs og dekk to av delene med fyllet. Legg stykkene på hverandre og dekk med noe av smørkremen. Pynt med resten av smørkremen og med kaffebønner med sjokoladetrekk.

Skrevet (endret)

Eller denne?

Saftig Cappuccinokake

mandelbunn:

500 g marsipan

250 g smør, helst usaltet

5 egg

40 g melis

80 g mel

3-4 ss kakao

revet skall av 1 sitron

krem:

5 dl fløte

3/4 dl sukker

2-2 1/2 ss nescafe espresso pulver

revet sjokolade til pynt

Varm ovnen til 160 grader. Riv marsipanen og bland inn romtemperert smør. Skill eggene og rør eggeplommene inn i marsipanblandingen. Tilsett kakao, mel og sitronskall og bland godt. Visp eggehviter og melis sammen til myk marengs. Vend marengsen inn i røren og hell det over i en smurt springform, ca 22- 24 cm i diameter. Stek mandelbunnen i ca. 50 minutter og avkjøl. Visp sammen fløte, sukker og kaffepulver. Visp til stiv krem. Bre kremen utover mandelbunnen og pynt med revet sjokolade.

Tips:

Mandelbunnen kan fint lages uten kakao. Kremen kan smakes til med amaretto (mandellikør). Kaken kan også pyntes med moccabønner.

Endret av -Fisken-
Skrevet
Er det denne?

Cappuccinokake

Ingredienser:

1 ss frystørret kaffe

175 g kokesjokolade

5 egg, skill plomme og hvite

150 g sukker

kaffebønner med sjokoladetrekk til pynt

Fyll:

1 3/4 dl kremfløte

2 ss sukker

225 g smøreost

2 ss Tia Maria kaffelikør

25 g revet melkesjokolade

Smørkrem med kaffe:

4 eggeplommer

4 ss lys sirup

50 g sukker

225 g usaltet smør

2 ss frysetørret kaffe

1-2 ss Tia Maria

Tilberedning:

Sett ovnen på 180 C og dekk en langpanne på ca 37 x 25 cm med bakepapir. Løs opp kaffen i 3 ss varmt vann. Smelt sjokoladen sammen med kaffen i vannbad til alt er smeltet og glatt. Pisk eggeplommene med sukker til eggedosis, tilsett sjokoladeblandingen mens du pisker godt.

Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i sjokoladeblandingen. Hell røren i langpanne og stek 12-15 minutter, til kaken kjennes fast. Hvelv kaken på rist og fjern bakepapiret og la kaken kjølne.

Lag fyllet. Pisk fløte og sukker. Rør sammen smøreost og likør i en egen bolle og bland i den revne sjokoladen. Skjær blandingen inn i kremen og la det stå kaldt til det skal brukes.

Lag smørkremen. Pisk eggeplommene til de tykner. Kok opp sukker og sirup mens du rører hele tiden. Hell blandingen i eggeplommene i en tynn stråle under stadig omrøring. Rør til blandingen kjølner. Tilsett så smør, litt om gangen, og pisk til blandingen er glatt. Løs opp kaffen i 1 - 1 1/2 ss varmt vann og ha i blandingen sammen med likøren.

Del kaken i tre på langs og dekk to av delene med fyllet. Legg stykkene på hverandre og dekk med noe av smørkremen. Pynt med resten av smørkremen og med kaffebønner med sjokoladetrekk.

JAAAAAA!!!!! :klem:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...