Gå til innhold

16 ukers helvete. Hva synes dere?


evybergen

Anbefalte innlegg

Tabris skrev (24 minutter siden):

"Ned i vekt" var bare èn av tingene jeg skrev og som programmet går gjennom og viser har forbedret seg.

Lettere vekt og aktivitet gjør underverker for det mentale. Det gjør ikke UP-mat som ødelegger mikrobiomet i tarmen. Tarmhelse er sterkt knyttet opp til mental helse. Man kan få det bedre en periode av å spise UP-mat når man trenger mye og går ned i vekt. Men så kommer problemene senere. Man ødelegger ikke tarmen på 16uker. 

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Blåttvann skrev (1 time siden):

Lettere vekt og aktivitet gjør underverker for det mentale. Det gjør ikke UP-mat som ødelegger mikrobiomet i tarmen. Tarmhelse er sterkt knyttet opp til mental helse. Man kan få det bedre en periode av å spise UP-mat når man trenger mye og går ned i vekt. Men så kommer problemene senere. Man ødelegger ikke tarmen på 16uker. 

Mesteparten av kostholdet deres besto av rent kjøtt/fisk og grønnsaker (og proteinshaker). Trenger ikke krisemaksimere fordi om noen har lettmajones på brødskiva. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tabris skrev (10 minutter siden):

Mesteparten av kostholdet deres besto av rent kjøtt/fisk og grønnsaker (og proteinshaker). Trenger ikke krisemaksimere fordi om noen har lettmajones på brødskiva. 

Handler ikke om å krisemaksimere for deltakerne egentlig. Men hva de sier på national TV som folk hører og tar til seg. Det som blir sagt er at man generelt skal velge lettprodukter for å unngå mettet fett. Det er ingenting som tyder på at mettet fett er farlig. Bearbeidet kjøtt med lang holdbarhet er farlig, men rent kjøtt er noe av det sunneste og mest næringsrike vi kan spise.

I tillegg anbefales planteoljer, Vita Hjertego' og lignende drit. Ingen burde kjøpe sånt søppel. Spesielt ikke folk som slanker seg og derfor inntar mindre kalorier. Da burde næringen man spiser være av ekstra god kvalitet for å ikke få mangler eller bli feilernært over tid.

Veldig mange sliter med IBS. Flere og flere med mage og tarm. Ved å bytte til naturlig kosthold blir et utrolig stort antall av disse menneskene friskere eller helt friske.

Legg ut en klatt margarin nær en maurtue og ikke en eneste maur henter næring derfra. Legg så en klatt med smør og den forsvinner fort. Naturen vet hva som er ekte mat, det gjør tydeligvis ikke vi. Det hele er styrt av profitt, ikke helse.

  • Liker 5
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Blåttvann skrev (På 22.11.2024 den 15.40):

Handler ikke om å krisemaksimere for deltakerne egentlig. Men hva de sier på national TV som folk hører og tar til seg. Det som blir sagt er at man generelt skal velge lettprodukter for å unngå mettet fett. Det er ingenting som tyder på at mettet fett er farlig. Bearbeidet kjøtt med lang holdbarhet er farlig, men rent kjøtt er noe av det sunneste og mest næringsrike vi kan spise.

I tillegg anbefales planteoljer, Vita Hjertego' og lignende drit. Ingen burde kjøpe sånt søppel. Spesielt ikke folk som slanker seg og derfor inntar mindre kalorier. Da burde næringen man spiser være av ekstra god kvalitet for å ikke få mangler eller bli feilernært over tid.

Veldig mange sliter med IBS. Flere og flere med mage og tarm. Ved å bytte til naturlig kosthold blir et utrolig stort antall av disse menneskene friskere eller helt friske.

Legg ut en klatt margarin nær en maurtue og ikke en eneste maur henter næring derfra. Legg så en klatt med smør og den forsvinner fort. Naturen vet hva som er ekte mat, det gjør tydeligvis ikke vi. Det hele er styrt av profitt, ikke helse.

Du virker styrt av hysteri

  • Liker 5
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grüner skrev (2 timer siden):

Du virker styrt av hysteri

Ok.

Vi blir bare sykere og sykere, feitere og feitere. Hysteri å være en motstemme. Kan leve godt med det.

Endret av Blåttvann
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blåttvann skrev (På 21.11.2024 den 23.07):

Det tar ikke lenger tid å spise youghurt naturell enn å spise en Skyr.

Det tar ikke lenger tid å spise vanlig ost enn lettost.

Det tar ikke lenger tid å steke biff i smør enn å steke biff i margarin/frøoljer.

 

Når man går ut på National TV i et program som handler om helse burde man ikke kommunisere utdatert informasjon som i det lengste kan gjøre helsa mye verre. De anbefaler ikke sjokolade, men sier at deltakerne kan spise litt. Akkurat det samme burde gjelde for UP-mat, men de anbefaler altså driten.

Dersom man alltid skal være fanatisk, så blir det vanskelig å holde på med dette over tid. 
Noe av det viktigste er at deltagerne får hjelp til noe som fungerer i deres hverdag. 

Og, nei, det tar ikke lenger tid å spise en yoghurt naturell enn en Skyr. Men en Yoghurt naturell har ingen variasjoner i smak du kan få tak i raskt og lett over alt når du er på farten. Det har Skyr. Og det er et bra alternativ til pølse på bensinstasjon. 

De fleste lettere meieriprodukter i Norge (inkludert lettost) er kun fettreduserte varianter av det vanlige produktet. 
Og dermed er det lurt å velge letter varianter når man skal være bevisst på kalorimengdene man spiser. 

Tubeost er veldig kjekt å ha med seg i veska/sekken, på grunn av holdbarhet. For mange er det en god løsning å ha med seg et alternativ som kan brukes når det trengs, så de ikke går på kaloririke løsninger som sjokolade fordi det er det som er lett tilgjengelig. Når de kunne spist knekkebrød med tubeost. 

Her handler det om å få folk ned i vekt og holde dem der. Og da er det viktig å gi tips på hvordan man kan redusere kaloriinnholdet i den maten man spiser. 

Du får det til å fremstå som om det å spise ultraprosessert mat er farligere for folk enn det å være veldig overvektig. Mens sannheten kanskje heller er at det bør være en balanse på begge områder. 
Altså at man bør unngå så mye UP mat som man klarer, samtidig som man bør unngå å bli overvektig.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Susan Sto Helit skrev (2 minutter siden):

Dersom man alltid skal være fanatisk, så blir det vanskelig å holde på med dette over tid. 
Noe av det viktigste er at deltagerne får hjelp til noe som fungerer i deres hverdag. 

Og, nei, det tar ikke lenger tid å spise en yoghurt naturell enn en Skyr. Men en Yoghurt naturell har ingen variasjoner i smak du kan få tak i raskt og lett over alt når du er på farten. Det har Skyr. Og det er et bra alternativ til pølse på bensinstasjon. 

De fleste lettere meieriprodukter i Norge (inkludert lettost) er kun fettreduserte varianter av det vanlige produktet. 
Og dermed er det lurt å velge letter varianter når man skal være bevisst på kalorimengdene man spiser. 

Tubeost er veldig kjekt å ha med seg i veska/sekken, på grunn av holdbarhet. For mange er det en god løsning å ha med seg et alternativ som kan brukes når det trengs, så de ikke går på kaloririke løsninger som sjokolade fordi det er det som er lett tilgjengelig. Når de kunne spist knekkebrød med tubeost. 

Her handler det om å få folk ned i vekt og holde dem der. Og da er det viktig å gi tips på hvordan man kan redusere kaloriinnholdet i den maten man spiser. 

Du får det til å fremstå som om det å spise ultraprosessert mat er farligere for folk enn det å være veldig overvektig. Mens sannheten kanskje heller er at det bør være en balanse på begge områder. 
Altså at man bør unngå så mye UP mat som man klarer, samtidig som man bør unngå å bli overvektig.

Hvem har sagt man alltid skal være fanatisk? Jeg sier at det er helt feil å gå ut i et TV-program å si at folk på generelt grunnlag skal velge lettprodukter, jeg har ikke sagt at man aldri kan velge det. Jeg reagerer på at det blir gitt som en generell regel for alle å følge.

Det er feil at fettreduserte meieriprodukter inneholder det samme.

Heldigvis har flere og flere land nå gått ut med en anbefaling om å unngå UP-mat i så stor grad man klarer.

Som sagt, dersom man går ned i vekt på dårlig mat som inneholder tilsetningsstoffer, fyllstoffer, smaksforsterkere osv som ødelegger tarmen så er det ikke bra for kroppen. Vekt er bare én av mange parametre på hvor sunn man er. Man kan være tynn og rotten på innsiden. Inflammasjoner kan gjøre at folk blir mindre aktive fordi de har vondt i kroppen. Da må de spise enda mindre og det blir en negativ spiral. Da er det vel bedre å spise ordentlig mat, være i bevegelse og ikke få en syk kropp på sikt?

Som sagt, mange med IBS, og antallet som får diagnosen øker kraftig, blir friske når de bytter kosthold. Kostnadene for samfunnet og den det gjelder er enorme. For veldig mange av folk i denne gruppen blir helt friske av å spise ren mat. Vekt er irrelevant når man får en kropp som funker.

Vi vet at mange tilsetningsstoffer, fyllstoffer osv gir kreft. Tarmkreft er en svært dødelig krefttype og vi vet at den er koblet til kosthold. I studier som viser at rødt kjøtt fører til kreft er det ikke skilt mellom farseprodukter og rent kjøtt. Det er jo veldig rart at menneskestammer som lever på spekk og rødt kjøtt har minst forekomst av tarmkreft hvis det var så farlig.

Det siste avsnittet ditt er jeg enig i. Alt handler om balanse. Derfor savner jeg balansen i de nasjonale kostholdsrådene og i 16-uker. Her fokuserer man ene og alene på mettet fett som er basert på utdatert og rotete forskning.

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Susan Sto Helit skrev (På 4.12.2024 den 9.01):

Dersom man alltid skal være fanatisk, så blir det vanskelig å holde på med dette over tid. 
Noe av det viktigste er at deltagerne får hjelp til noe som fungerer i deres hverdag. 

Og, nei, det tar ikke lenger tid å spise en yoghurt naturell enn en Skyr. Men en Yoghurt naturell har ingen variasjoner i smak du kan få tak i raskt og lett over alt når du er på farten. Det har Skyr. Og det er et bra alternativ til pølse på bensinstasjon. 

De fleste lettere meieriprodukter i Norge (inkludert lettost) er kun fettreduserte varianter av det vanlige produktet. 
Og dermed er det lurt å velge letter varianter når man skal være bevisst på kalorimengdene man spiser. 

Tubeost er veldig kjekt å ha med seg i veska/sekken, på grunn av holdbarhet. For mange er det en god løsning å ha med seg et alternativ som kan brukes når det trengs, så de ikke går på kaloririke løsninger som sjokolade fordi det er det som er lett tilgjengelig. Når de kunne spist knekkebrød med tubeost. 

Her handler det om å få folk ned i vekt og holde dem der. Og da er det viktig å gi tips på hvordan man kan redusere kaloriinnholdet i den maten man spiser. 

Du får det til å fremstå som om det å spise ultraprosessert mat er farligere for folk enn det å være veldig overvektig. Mens sannheten kanskje heller er at det bør være en balanse på begge områder. 
Altså at man bør unngå så mye UP mat som man klarer, samtidig som man bør unngå å bli overvektig.

Poenget med å unngå ultraprosessert mat og legge om livsstilen handler vel snarere om å i størst mulig grad unngå mat på farten, og heller sette seg ned og spise fullverdige måltider.

Det er slik de gjør det i nesten alle andre land enn Norge. Og HVIS man nå har en dag hvor det ikke er mulig å sette seg ned for lunsj eller middag, og derfor kanskje heller må spise i bilen, så kan man vel heller planlegge ordentlige måltider man kan ta med, eller å stoppe på steder som har bra mat.
 

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...