AnonymBruker Skrevet 14. september #1 Del Skrevet 14. september Hvordan vet dere hvilket vedtak dere skal fatte, hvordan kan dere forsvare vedtaket og hva er det som gjør at dere er 100%sikre på at det er den beste avgjørelsen for barnet? Hvordan ser vedtaket ut? er det begrunnet i lovparagrafer? ( det vil jeg tro, hehe - men ønsker mer informasjon ) Jeg spør for å lære Anonymkode: b4de4...2af Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september #2 Del Skrevet 14. september Alle vedtak skal hjemles i Lov om barneverntjenester. Enten det er snakk om å avslutte undersøkelser, vedtak om hjelpetiltak, tvangsvedtak, vedtak om økonomisk støtte etc. Hvilke type vedtak man skal fatte vet man utfra "problemstillingen" og hvor man er i prosessen. Nei. 100% sikker kan man aldri være. Det er en ofte en skjønnsmessig vurdering utfra opplysninger (fra foreldre, barnet og andre, som skole, barnehage, fastlege, politi, NAV, helsestasjon, BUP, PPT eller andre som er inne i familien eller i barnets liv), observasjoner, lovgrunnlag, barnets stemme og en vekting av disse forhold opp mot hverandre. Hva vektes tyngst, hva er konsekvensene for barnet og familien, skal eksempelvis barnets behov for beskyttelse vektes tyngre enn foreldrenes motstand for innblanding i familielivet osv. Dette skal begrunnes i vedtaket slik at det kommer tydelig frem hvilke forhold som er belyst, hvem som har bidratt med opplysninger og medvirkning, og hvordan dette vektes og hva er konklusjonen. De fleste vedtak fattes i samråd med familien. Anonymkode: dff53...ce8 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september #3 Del Skrevet 14. september AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Alle vedtak skal hjemles i Lov om barneverntjenester. Enten det er snakk om å avslutte undersøkelser, vedtak om hjelpetiltak, tvangsvedtak, vedtak om økonomisk støtte etc. Hvilke type vedtak man skal fatte vet man utfra "problemstillingen" og hvor man er i prosessen. Nei. 100% sikker kan man aldri være. Det er en ofte en skjønnsmessig vurdering utfra opplysninger (fra foreldre, barnet og andre, som skole, barnehage, fastlege, politi, NAV, helsestasjon, BUP, PPT eller andre som er inne i familien eller i barnets liv), observasjoner, lovgrunnlag, barnets stemme og en vekting av disse forhold opp mot hverandre. Hva vektes tyngst, hva er konsekvensene for barnet og familien, skal eksempelvis barnets behov for beskyttelse vektes tyngre enn foreldrenes motstand for innblanding i familielivet osv. Dette skal begrunnes i vedtaket slik at det kommer tydelig frem hvilke forhold som er belyst, hvem som har bidratt med opplysninger og medvirkning, og hvordan dette vektes og hva er konklusjonen. De fleste vedtak fattes i samråd med familien. Anonymkode: dff53...ce8 Oppklarende, takk for svar⭐ Anonymkode: b4de4...2af Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå