Gå til innhold

Hjemmelagde vårruller


Anbefalte innlegg

Skrevet

Dere som lager hjemmelagde vårruller, hva har dere oppi og hvilket krydder bruker dere? 

Jeg lager stort sett lik oppskrift, men hadde vært gøy å prøve noe nytt. 

 

Jeg har:

Kjøttdeig, enten kylling eller svin. 

Råkost (den ferdig mixen man får kjøpt på rema 1000, kiwi osv) 

Mais 

Glassnudler (50% av gangene)

Vegeta krydderblanding 

Spring roll pastry. ( kan man lage disse selv forresten?) 

w320h600 (1).jpg

large.jpg

200400.webp

large (1).jpg

Anonymkode: be2ee...cad

  • Nyttig 1
Skrevet

Vegeta faktisk, det må jeg prøve en gang:) 

Jeg bruker soyasaus og østersaus, kyllingkjøtt i biter, glassnudler, og slike ark til å rulle med. 

Anonymkode: 790f9...57e

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Skrevet

Jeg bruker mye av det samme som deg, men lager saus av fish sauce, soya saus, hvitløk +++ som jeg dynker alt i

Anonymkode: 6ce4c...058

  • Liker 1
Skrevet

Bruker kyllingkjøttdeig, kål, gulrot, hvitløk, ingefær, chili, noen ganger eggerøre, glassnudler og spring roll pastry. Dypper i sweet chilli når vi spiser. 

Anonymkode: c5b37...a3a

  • Liker 1
Skrevet

Pleier å ha scampi, finhakket gulrot, vårløk, squash og kål.

  • Liker 1
Skrevet

Karbonadedeig, strimla kål, revne gulrøtter, glassnudler, hvitløk og så smaker jeg til med soyasaus, østerssaus, sweet chili og litt sesamolje. Springrollpastry er et must. Så pensler jeg med solsikkeolje og steker de i ovnen. 

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet
AuroraB skrev (Akkurat nå):

Karbonadedeig, strimla kål, revne gulrøtter, glassnudler, hvitløk og så smaker jeg til med soyasaus, østerssaus, sweet chili og litt sesamolje. Springrollpastry er et must. Så pensler jeg med solsikkeolje og steker de i ovnen. 

Ja, jeg sprayer de selv med sånn sprayflaske med olje på hver side og tar de i airfryeren, de blir crispy og gode:) 

Anonymkode: be2ee...cad

Skrevet
AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

hva har dere oppi og hvilket krydder bruker dere? 

Bruker som oftest

  • (vegetar)kjøttdeig
  • raspa gulrot
  • mais
  • løk
  • hvitløk
  • nudler
  • kyllingbuljong
  • sukker
  • chili
  • fiskesaus
  • østersaus
  • soyasaus
  • ristet sesamolje
  • spring roll pastry selvsagt

Anonymkode: d7483...b3f

  • Liker 1
Skrevet
AuroraB skrev (1 minutt siden):

Karbonadedeig, strimla kål, revne gulrøtter, glassnudler, hvitløk og så smaker jeg til med soyasaus, østerssaus, sweet chili og litt sesamolje. Springrollpastry er et must. Så pensler jeg med solsikkeolje og steker de i ovnen. 

Hvordan blir det med sesamoljen? Jeg lager en del stekt ris, første gang jeg hadde i sesamolje så glemte jeg å skru ned plata, det både luktet jævlig og smakte beskt, den skal ikke varmes opp fant jeg ut. 

Anonymkode: 790f9...57e

  • Liker 1
Skrevet

Pleier å ha fiskesaus, østerssaus og koriander utover «basisvarene».

Anonymkode: 690e0...8aa

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (26 minutter siden):

Dere som lager hjemmelagde vårruller, hva har dere oppi og hvilket krydder bruker dere? 

Jeg lager stort sett lik oppskrift, men hadde vært gøy å prøve noe nytt. 

 

Jeg har:

Kjøttdeig, enten kylling eller svin. 

Råkost (den ferdig mixen man får kjøpt på rema 1000, kiwi osv) 

Mais 

Glassnudler (50% av gangene)

Vegeta krydderblanding 

Spring roll pastry. ( kan man lage disse selv forresten?) 

w320h600 (1).jpg

large.jpg

200400.webp

large (1).jpg

Anonymkode: be2ee...cad

Oppskrift på hjemmelaget filodeig, som jeg har lyst til å prøve en gang:

https://www.alibabasmat.no/hjemmelaget-filodeig/
 

 

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (48 minutter siden):

Hvordan blir det med sesamoljen? Jeg lager en del stekt ris, første gang jeg hadde i sesamolje så glemte jeg å skru ned plata, det både luktet jævlig og smakte beskt, den skal ikke varmes opp fant jeg ut. 

Anonymkode: 790f9...57e

Den er jo rimelig potent, så jeg har jo bare i noen dråper. Jeg synes det er godt. Jeg bruker lys sesamolje, da. Den tåler godt oppvarming. 

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (58 minutter siden):

Hvordan blir det med sesamoljen? Jeg lager en del stekt ris, første gang jeg hadde i sesamolje så glemte jeg å skru ned plata, det både luktet jævlig og smakte beskt, den skal ikke varmes opp fant jeg ut. 

Anonymkode: 790f9...57e

Bruker ofte sesamolje når jeg lager mat og har aldri opplevd det du beskriver. Selv ikke når den har blitt varma opp. 

Anonymkode: d7483...b3f

  • Liker 2
Skrevet

Kål som finn kuttes

Gulrot som rives opp

Kjøttdeig (det vi har elg,gris,storfe eller rådyr)

Løk

Krydrer med salt og pepper

  • Liker 1
Skrevet

Takk for yips på annen type saus/krydder:) Skal forsøke neste gang:) 

TS. 

Anonymkode: be2ee...cad

Skrevet
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Bruker ofte sesamolje når jeg lager mat og har aldri opplevd det du beskriver. Selv ikke når den har blitt varma opp. 

Anonymkode: d7483...b3f

Har heller aldri opplevd det. Tipper oljen vedkommede brukte allerede var harsk.

Anonymkode: e6b36...b69

  • Liker 2
Skrevet

Innser at jeg er altfor dårlig til å bruke de ferdig oppkutta alternativene! Så mye arbeid det er mulig å spare seg selv for.

jeg bruker MYE sesamolje i matlaging og har aldri hatt negative erfaringer. Men ikke bruk for mye, den er sterk på smak. 

Anonymkode: 1cc5b...3f5

  • Liker 1
Skrevet

Bruker mest soyasaus, rett og slett, i tillegg til kål og gulrot + kjøttdeig.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg bruker som regel 

*finstrimlet svin eller kylling som er brunet lett med ingefær og hvitløk
*løk
*kål
*gulrot
*bønnespirer
*bambusskudd
*soyasaus
*søt soyasaus
*østerssaus
*sesamolje

Kjøper som regel ferdige ark, men det er også godt å lage vårruller med tynne, tynne pannekaker som bare er stekt på en side.

  • Liker 1
Skrevet

Mine vårruller(verdens beste):

Papir på utenlandsbutikken. De samme som ts har bilde av

Sesamolje

Vegetarkylliing i biter

Gladsnudler

Kinakål

Gulrøtter

Svært mye hvitløk, typ 5 hele hvitløk til 30 vårruller. Vi elsker hvitløk

Soyasaus

Teryakisaus

Sweet chili saus

 

Pensler med enten vanlig olje eller sesamolje før de stekes i ovn til de er gode og sprø.

Anonymkode: fce76...5c6

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...