Gå til innhold

noen tips til mat uten brød på skolen ?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har tvillinger på snart 12 ,så de går i 7 klasse, de er så lei brød nå og de spiser ikke på skolen i hele tatt, vert sånn siden mai,men tenkte det gikk over løpet av sommeren, kan dere hjelpe meg litt? noen fine tips? de er ganske sunne og ikke glad i for mye søtt, trener daglig

Anonymkode: e16ff...651

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Lefseruller, pizza, kjøleskapsgrøt i kjøle-beholder… 

Det samme som de spiser hjemme..?

Anonymkode: 0c3cf...446

  • Liker 1
Skrevet

Grove pizzasnurrer, vafler med grovt mel og banen istedenfor sukker, salat med mye kikerter/bønner, potetlompe med fyll

Anonymkode: 1bf9c...010

  • Liker 1
Skrevet

Pastasalat med egg/skinke/stekt kylling, og pesto f.eks? Middagsrester i mattermos? Matmuffins? Kjøleskapsgrøt (uten for mye søtt). Er det alle brødprodukter, eller kan wraps fungere? Kanskje også grove pitabrød? 😊

  • Liker 1
Skrevet

Omelett, pizzasnurrer, ost og skinke horn, kjøleskapsgrøt, wrap med salat og kylling/kjøttdeig, grove vafler, grove pannekaker, pastasalat eller annen salat... 

Anonymkode: 5a9cf...27b

  • Liker 1
Skrevet

Forskjellige salater (ost / skinke, pasta, kylling).

Lefserull/ wrap

Kjøleskapsgrøt

omelett med salat 

Grove pizzasnurrer / Horn 

Matmuffins 

yoghurt med havregryn , frukt / bær.. 

Forskjellige grønnsaker. 

Anonymkode: 4aa7c...d43

Skrevet

Var i samme situasjon! Vi fekk kjøpt inn ein vannkoker til klassa. Vipps så kunne ein få laga rett i koppen og nudler. Det fungerte kjempebra. Andre ting vi varierer med er uymse variantar av pastasalat og omelett. 

  • Liker 1
Skrevet

Junior liker heller ikke brød, så jeg lager wok med pølsebiter og pasta.

Bruker ferdig wok-blanding fra frysedisken på Rema, deler opp grillpølse i biter og steker sammen med woken. Koker pastaskruer.

Det er nok til to dager og oppbevarer resten i kjøleskapet til neste dag.

Anonymkode: 522ce...c4c

  • Liker 2
Skrevet

Grove pizzasnurrer eller vafler 

middagsrester 

wraps kan varieres i det uendelige, bruk tortilla eller lomper 

«plukktallerken», altså bare fyll matboksen med alt mulig. Grønnsaker- gulrotstaver, tomater etc. ostestaver, egg 

 

Anonymkode: 291c2...ca8

  • Liker 1
Skrevet
Stormur skrev (8 timer siden):

Var i samme situasjon! Vi fekk kjøpt inn ein vannkoker til klassa. Vipps så kunne ein få laga rett i koppen og nudler. Det fungerte kjempebra. Andre ting vi varierer med er uymse variantar av pastasalat og omelett. 

Vannkoker i klasserom er ikke tillat pga brann

Anonymkode: ec3d6...ce4

Skrevet

Ser at du allerede har fått mange gode svar, og jeg tenkte selv wraps/tortilla eller pitabrød. Kjøleskapsgrøt er også et alternativ, det er jo ikke så mange timer det er snakk om, så står det kaldt over natta går det fint å ligge i en sekk fra 8-11. du kan eventuelt legge noen frosne bær nederst og så helle grøten over, da holder det seg garantert kaldt :) 

Ellers; lag ekstra middag og bruk kylling/kjøttdeig/fiskekaker eller hva enn dere har som fyll i pitabrød,eller wraps, mye mindre arbeid!

hva sier barna da, hva ønsker de?

  • Liker 1
Skrevet

Tusen takk for mange fine tips :)

 

Anonymkode: e16ff...651

Skrevet

Gutten min har ofte med seg tortillalefse med kyllingpålegg,salat og dressing,eller pizzasnurrer. Av og til middagsrester hvis det passer,eller pastasalat. Må han ha brød en dag,liker han å ha pålegg med ved siden av,og ta det på selv. Feks en tube skinkeost,eller annet pålegg i en liten boks. 

Anonymkode: 342a8...840

  • Liker 1
Skrevet
Stormur skrev (20 timer siden):

Var i samme situasjon! Vi fekk kjøpt inn ein vannkoker til klassa. Vipps så kunne ein få laga rett i koppen og nudler. Det fungerte kjempebra. Andre ting vi varierer med er uymse variantar av pastasalat og omelett. 

Ikke meningen å være mammapoliti, men den delen av meg våkner når jeg hører om barn som får ha med nudler på skolen. Kun vomfyll.

Anonymkode: 6a125...fb5

  • Liker 3
Skrevet

Pastasalat med sånn skivet ferdigstekt kylling fra butikken. Har oppi en liten "dæsj" rømme.

Anonymkode: 6291d...456

  • Liker 1
Skrevet

Min 3 klassing spiser aldri brødskiver, som ikke har vært i ovn eller toastjern . Han har med seg ostesmørbrød, toast, annen type brødmat som rundstykker, frokostbrød, grove polarbrødpizza, grove pizzasnurrer/ pizzahorn. Eller pastasalat med smårettskinke, agurk, tomat, paprika og ost. Av og til yogurt eller smoothie. Og alltid masse forskjellige frukt, bær og grønnsaker. 

Anonymkode: 63536...64f

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Ikke meningen å være mammapoliti, men den delen av meg våkner når jeg hører om barn som får ha med nudler på skolen. Kun vomfyll.

Anonymkode: 6a125...fb5

Når man sier at noe. «Ikke er meningen» for så å fortsette med å si det så burde man heller ha utøvet selvsensur. 

Tenk for deg gretne gamle gubber som innleder med «ikke for å være kvinnefiendtlig, men..» det kommer, i 100% av tilfellene, noe foraktelig etter «men». Det var meningen din å være mammapoliti. Og du valgte å være manmapoliti.

At det er den helt store ernæringsmessige forskjellen på nudler og den typen kommersielt brød barn flest liker tror jeg dessuten ikke noe på. Det er en kulturell forskjell på de to, ja. Men kultur og ernæring er ikke sammenfallende enheter.

Ts: det viktigste er at du pakker ned noe som holder seg i 3-5 timer i romtemperatur. Eller har rikelig med kjøleelementer. Husk derfor at både ris og pasta utgår. Jeg tenker at å pakke som til oss voksne kan være fint. Ingen over 16 pakker oppskjært brød med pålegg oppå. Vi tar et brød eller en pakke knekkebrød og kjøper en rekke pålegg. Og så lager vi maten ferdig i lunsjen. Soggy brød som har vært påsmurt i 2-4 timer er ufyselig.

Anonymkode: c4f24...02f

  • Liker 5
Skrevet

Jeg vet ikke om det er verdens kuleste matpakke for unger, men jeg har ofte med "overnight oats" på jobb.

Det kan være en god lunsj for den søtsugne.

Det er jo rett og slett kald kald havregrøtsom ikke kokes men bare lager seg selv i kjøleskap over natten.

Bland 1 del havregryn med 1 del melk av ditt valg, pluss kanskje 1 ss chiafrø (de gir ikke mye smak, men det tykner grøten og gjør den mer "puddingaktig", og er også sunt). Jeg liker å tilsette litt søtning, noe sirup, vanilje-essens, sukker eller sukring eller hva du vil, og en klype salt gjør seg alltid. Så kan du blande inn syltetøy, peanøttsmør, proteinpulver etc for mer næring og smak. Eller krydre det til med kanel, eller karderomme eller whatever. 

Sett det i kjøleskapet over natten så lager det seg selv. Kjøp bokser for det på Clas Ohlson hvor du kan ha toppings i et rom på toppen. Der kan du legge granola, nøtter, frø, kakaonibs, blåbær etc på toppen som de kan blande inn. Eller gi med dem en banan, sjokoladesaus, kanel, honning, hva de nå liker.

Anonymkode: 5a6bb...ed2

  • Liker 2
Skrevet
Stormur skrev (23 timer siden):

Var i samme situasjon! Vi fekk kjøpt inn ein vannkoker til klassa. Vipps så kunne ein få laga rett i koppen og nudler. Det fungerte kjempebra. Andre ting vi varierer med er uymse variantar av pastasalat og omelett. 

Nudler er virkelig ikke sunt på noen måte. 🙈

Anonymkode: 723a2...0f7

Skrevet

Wraps

Anonymkode: 59c38...c7a

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...