Gå til innhold

Hva er dine beste oppskrifter med squash og/ eller blomkål?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har uendelige mengder av begge deler i hagen om dagen, begynner å gå tom for ideer 😅

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Mine favoritter for begge er suppe. En god minestrone er gull. Du lager den i store kvanta, og så har du sunn «fastfood» i kjøleskapet, som bare blir bedre på smak utover uka.

For blomkål er en god suppe (husk å steke dem i ovn først) med ost preferansen. Omtrent tilsvarende oppskrift som brokkoli-suppe.

En god andrekandidat for blomkål er å krydre dem (bruk hva enn du liker, jeg liker urter, hvitløk og chili, men du kan jo foretrekke curry eller tacokrydder noe) og steke i ovnen til de er møre. Husk å steke 1 blomkål per person, 1 stk er bare nok til meg, personlig. Om du steker opp 4-6 blomkål så kan du bruke det du/dere ikke spiser umiddelbart som godteri til suppe neste dag. 

Grillet squash er også godt. Husk at squash er nesten bare vann, så gi dem tid nok. Eller du kan skjære dem i skiver og steke i god olje og så raspe over parmesan før du serverer. Bruker du steke hel kylling i ovn er også begge deler fine å putte i bunnen av brettet du legger kyllingen på. Legg poteter, løk, squash etc utover, sleng kyllingen oppå (husk lårsiden opp) og stek i 2 timer.

Anonymkode: 103af...b50

Skrevet
AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Mine favoritter for begge er suppe. En god minestrone er gull. Du lager den i store kvanta, og så har du sunn «fastfood» i kjøleskapet, som bare blir bedre på smak utover uka.

For blomkål er en god suppe (husk å steke dem i ovn først) med ost preferansen. Omtrent tilsvarende oppskrift som brokkoli-suppe.

En god andrekandidat for blomkål er å krydre dem (bruk hva enn du liker, jeg liker urter, hvitløk og chili, men du kan jo foretrekke curry eller tacokrydder noe) og steke i ovnen til de er møre. Husk å steke 1 blomkål per person, 1 stk er bare nok til meg, personlig. Om du steker opp 4-6 blomkål så kan du bruke det du/dere ikke spiser umiddelbart som godteri til suppe neste dag. 

Grillet squash er også godt. Husk at squash er nesten bare vann, så gi dem tid nok. Eller du kan skjære dem i skiver og steke i god olje og så raspe over parmesan før du serverer. Bruker du steke hel kylling i ovn er også begge deler fine å putte i bunnen av brettet du legger kyllingen på. Legg poteter, løk, squash etc utover, sleng kyllingen oppå (husk lårsiden opp) og stek i 2 timer.

Anonymkode: 103af...b50

Takk!   

AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Skriver du squash i søkefeltet her får du opp mange alternativ: https://godgreskmat.wordpress.com

Anonymkode: 24f15...b69

Er noe med å høre konkrete forslag fra ting folk har prøvd :) Har samme problem hver høst, så jeg burde kanskje være litt mer dreven 😅

Skrevet

Blomkålmos er godt tilbehør både til laks, svinekjøtt og kylling.

Del opp blomkål, kok på svak varme med fløte/melk, salt og pepper. Ikke bruk for mye væske, rør godt når blomkålen er mør.

Skrevet

https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/Blomkal-og-brokkoligrateng/

Synes oppskriften over, med litt sterkt krydret pølse oppi, var helt nydelig! (jeg brukte ndujapølse, men om du har barn eller bare ikke liker sterk mat er nok bacon eller kjøttpølse også godt). 

Om du vil bruke begge deler samtidig vil jeg tro squash kan brukes istedenfor brokkoli.

Hvis ikke er squash digg i mange retter synes jeg, for eksempel kan man steke det i biter sammen med kjøttdeig/løk/mais/krydder og bruke i taco eller lage tacogryte av det. 

Anonymkode: 26501...249

Skrevet

Strimle opp squash til squashgetti. Steke og ha oppi litt creme fraiche og melk og parmesan. Servere med laks eller scampi. 

Skrevet

Denne er også morsom: https://www.donnahay.com.au/recipes/lunch/ricotta-kale-and-oregano-zucchini-rolls

Jeg bruker spinat her også i stedet for grønnkål, og revet sitronskall som smakstilsetning i tillegg til det som står i oppskriften. Lettest hvis man har en mandolin til å skjære squashen i tynne skiver - de må være ganske tynne for å kunne rulles med fyll inni.

Anonymkode: 9106e...3ef

  • Liker 1
Skrevet

Blomkålcurry

2 ss  Olivenolje
En tommelstor bit fersk ingefær
2 ss  Currypaste
1 boks kokosmelk
1 stk  Blomkål
1 boks Kikerter
1 stk  Rød chili
1 stk  Løk

Skjær løken i tynne skiver og stek den i litt olje i en gryte på medium varme til den er blank og myk.

Ha i finhakket eller revet hvitløk og ingefær, og stek i ytterligere ett minutt.

Rør inn currypasten og la den frese i ett minutt 1 før du har i kokosmelken.

Kutt blomkålen i små buketter og stilken skjærer du i grove terninger. Ha den over i gryten og la det koke til blomkålen er mør. 

Skyll og tilsett kikertene. Når de er gjennomvarme er curryen klar til servering.

Squashpannekaker

3 dl hvetemel
1 ss bakepulver
2/3 ts salt
2,5 dl kaldt vann
1/2 squash (= ca 200 g), revet
2 ss olje

1. Visp sammen alle ingrediensene. La røra stå i 5 minutter og svelle
 

jeg spiser de ofte med denne: https://www.delichas.com/blomkalhummus/

Anonymkode: f2df4...d76

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet

Pleier lage omeletter med revet squash til lunsj. Tørker squash og bruker det i stedet for mel. Lager også squashbrød.Og squashspagetti med pesto. 

Lager opp blomkålsuppe for fryser, så har vi enkle hverdagsmiddager gjennom vinteren. Tilsvarende med blomkålpure. 

Blomkål er veldig godt i indiske retter.

Blomkålpizza. 

Anonymkode: ab426...bba

  • Liker 2
Skrevet

Veldig lenge siden jeg har laget, så husker ikke hvilken oppskrift jeg brukte, men tenkte på blomkålvinger 😊

https://gronnmatportal.no/2017/11/buffalo-blomkalvinger/ Denne er litt tradisjonell, mens https://marihult.no/2020/08/02/koreanske-blomkalvinger/ har koreansk krydder. Så også at matprat hadde sin vri, med egg i røren: https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/blomkalvinger/ 😊

Er buffalo-style jeg har laget før selv, og det var utrolig godt 😋

Blomkålgrateng er også veldig godt 😊 

Jeg selv kunne tenkt meg å lage blomkåltaco, som denne her: https://www.godt.no/oppskrifter/taco/9297/proev-taco-med-ny-vri 😊

Squash er godt i muffins istedenfor, eller sammen med gulrot. Tenk litt samme områder som revet gulrot. Jeg har også laget burgere av squash, og du kan sikkert blande blomkål og squash i burgere også. Her er en med kikerter: https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/squash--og-kikertburger/ 

Fylt squash er også rågodt! Jeg bare tar ut midten (ofte har jeg det i fyllet), og har gjerne kjøttdeig med tacokrydder eller annet godt som jeg fyller nedi. Ost på toppen, og gratineres i ovnen. Det er en måte å bli kvitt litt squash, da en må ha litt fylt squash for å bli mett. 

Skrevet

Masse gode forslag her på ting jeg ikke har prøvd før 😍 

Enn grønnkål? Har dere noen forslag der? 

Skrevet
solsolsol skrev (38 minutter siden):

Masse gode forslag her på ting jeg ikke har prøvd før 😍 

Enn grønnkål? Har dere noen forslag der? 

Jeg liker Linda Stuhaug sin grønnkålsuppe, med litt potet og kokosmelk i. Bare googl den.

  • Liker 1
Skrevet

 

solsolsol skrev (6 timer siden):

Masse gode forslag her på ting jeg ikke har prøvd før 😍 

Enn grønnkål? Har dere noen forslag der? 

 

Grønnkålchips er veldig godt som topping på blomkålsuppe

https://detgladekjokken.no/oppskrift/gronnkalchips/#wpzoom-premium-recipe-card

Quinoa og grønnkålpanne

1 dl quinoa
2 dl vann
150 gram grønnkål
1 chilli(kan sløyfes eventuelt redusere mengde man ikke er veldig glad i sterk mat)
1 sjalottløk  
ca 15 svarte oliven
ca 2 ss olivenolje
maldon salt og pepper

Kok 1 dl quinoa og 2 dl vann etter anvisning på pakken.

Kutt løken i ringer og stek den blank i litt olje på medium varme

Ha så grønnkålen sammen 1 dl vann .
Sett lokk på og det kok i ca 5 minutter til grønnkålen er myk.

Bland så inn finhakket chilli og hele oliven  før du til slutt vender inn quinoa .

Smak til med salt, pepper og  olivenolje.

 Denne er også god og toppe med sprøstekte blomkålbuketter. 
 

Grønnkålsaus

3 medium store grønnkålstilker
2-3 ss rå cashewnøtter
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 hvitløksfedd
1 ts salt
Evt vann

Skyll grønnkålen godt, og riv bladene av stilken.

Kjør først grønnkålen til en mos i en matmølle/blenderboks. før du blander inn resten ingrediensene og kjører det til en fin konsistens.

Spe eventuelt med vann, eller mer olje, om den blir litt for tjukk. Smak deg frem med salt og sitronsaft.

Denne er like god kald som varm og er super som en salat dressing eller sammen kokt pasta, cherrytomater og pinjekjerner

Anonymkode: f2df4...d76

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...