Lisasn Skrevet 9. september #1 Del Skrevet 9. september 1. VID - bachelor i sosialt arbeid deltid, koster rundt 10.000 i mnd - over tre år. 2. Bachelor i anvendt psykologi med fordypning i traume og katastrofepsykologi, til en pris av 280 000,- Hvilken lønner det seg å ta karrieremessig? Det er jo vesentlig forskjeller når det kommer til pris, men om det går opp i opp med utdanningen og mulighetene for jobb så har det jo ikke så mye å si. Bakgrunnsinformasjon: Jeg har i 9 år jobbet i skolen. Har en bachelor i norsk, og 70sp. innenfor religion som jeg tok når jeg var 19. (Nå 29). Har ikke ped, derfor ikke godkjent lærerutdanning. Har nå funnet ut at jeg kunne tenke meg å jobbe mer med mennesket, enn selve undervisningen - og tenker da på en retning innenfor sosiologi/psykologi, kanskje med fordypning innenfor traumer. Hva er letteste og smarteste veien hit? Har 49,8 i snitt, så kommer ikke inn på UiO uten å ta opp fag, noe som er uaktuelt nå. Om noen har noen andre veier/lønsinger tas tips gjerne imot! :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. september #2 Del Skrevet 9. september Hva har du mest lyst til? Anonymkode: d9e58...66f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. september #3 Del Skrevet 9. september Får du jobb på alternativ 2? Anonymkode: 80ec6...cae Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. september #4 Del Skrevet 10. september Hvorfor ikke ta ppu hvis du trives i skolen? Anonymkode: 0ad29...8d3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lisasn Skrevet 10. september Forfatter #5 Del Skrevet 10. september AnonymBruker skrev (1 time siden): Hvorfor ikke ta ppu hvis du trives i skolen? Anonymkode: 0ad29...8d3 Som jeg nevner over, så brenner jeg mer for mennesket enn selve undervisningen. Samt at man må ha en master for å komme inn på PPU nå, og jeg har ikke lyst til å ta to år til i norsk litteratur for å få master, og deretter begynne på PPU.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. september #6 Del Skrevet 10. september Lisasn skrev (1 time siden): Som jeg nevner over, så brenner jeg mer for mennesket enn selve undervisningen. Samt at man må ha en master for å komme inn på PPU nå, og jeg har ikke lyst til å ta to år til i norsk litteratur for å få master, og deretter begynne på PPU.. Må jo ikke velge litterære masteremner på master i nordisk, eller på masteroppgaven. Kan ta språkemner, eller norsk som andrespråk for eksempel. Nytt i år er jo også muligheten til integrert master/ppu ved noen studiesteder, to år, ikke tre MA+ ppu. Anonymkode: 865c4...f97 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. september #7 Del Skrevet 10. september Med ppu/formell undervisningskompetanse åpner det seg flere muligheter for å jobbe med mennesker enn selve undervisningen som du skriver. Det er ikke bortkastet å ta master i nordisk, tenk på mulighetene enn begrensninger: du kan forske og vinkle masteroppgaven mot det du interesserer deg for. PPU er jo pedagogikk som handler nettopp om mennesker, og læring. Åpner seg muligheter videre om du har PPU, videreutdanning innen feks pedagogikk og spesialpedagogikk - som igjen åpner muligheter for å jobbe som spesialpedagog, i PPT, miljøterapeut osv. Utdanningene du spør om virker veldig dyre.. Nummer 1 er jo sosionomutdanning, mens nummer to er ikke en profesjonsutdanning - hadde aldri sjanset på denne utdanningen uten en ferdig utdanning i boks fra før. Og, må det være på UiO? Kan du ta sosionomutdanning andre steder? Har du vurdert vernepleier? Sykepleier? Spør siden det er korte profesjonsutdanninger, noe du ikke har nå, og heller ikke vil få med alternativ 2. Anonymkode: 865c4...f97 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. september #8 Del Skrevet 10. september Jeg ville nok valgt sosialt arbeid. Da får du en tittel og kan søke jobber med bacheloren. Ser for meg at du med den andre utdanningen blir mer avhengig av å feks ta master. Men jeg kan ta feil 😊 tror også at VID koster rett under 10k i semesteret, + pensum 😊 i hvert fall når jeg sjekket den muligheten for en stund siden. 10k i måneden hørtes mye ut. når det kommer til å jobbe med traumer, kommer det kanskje an på hva du vil jobbe med - mennesker med traumer, feks i barneverntjenesten eller i psykiatrien. Eller vil du jobbe som behandler av traumer i feks bup/dps? Du kan bygge på med ganske mye spennende som sosionom i hvert fall. Den andre vet jeg ikke hvor fører deg 😊 Anonymkode: 91e05...314 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. september #9 Del Skrevet 10. september Lisasn skrev (20 timer siden): 1. VID - bachelor i sosialt arbeid deltid, koster rundt 10.000 i mnd - over tre år. 2. Bachelor i anvendt psykologi med fordypning i traume og katastrofepsykologi, til en pris av 280 000,- Hvilken lønner det seg å ta karrieremessig? Det er jo vesentlig forskjeller når det kommer til pris, men om det går opp i opp med utdanningen og mulighetene for jobb så har det jo ikke så mye å si. Bakgrunnsinformasjon: Jeg har i 9 år jobbet i skolen. Har en bachelor i norsk, og 70sp. innenfor religion som jeg tok når jeg var 19. (Nå 29). Har ikke ped, derfor ikke godkjent lærerutdanning. Har nå funnet ut at jeg kunne tenke meg å jobbe mer med mennesket, enn selve undervisningen - og tenker da på en retning innenfor sosiologi/psykologi, kanskje med fordypning innenfor traumer. Hva er letteste og smarteste veien hit? Har 49,8 i snitt, så kommer ikke inn på UiO uten å ta opp fag, noe som er uaktuelt nå. Om noen har noen andre veier/lønsinger tas tips gjerne imot! 🙂 Deltid sosialt arbeid ved VID koster under 10 000 i semesteret. Over fire år blir det altså åtte semestere, så i underkant av 80 000 kr. Med denne utdanningen kan du søke jobber som miljøterapeut på institusjon eller ved skolen. For å jobbe i NAV eller barneverntjenesten ønskes det mastergrad, især ved sistnevnte grunnet masterkravet som inntrer om 7 år. Den andre bachelorgraden vil du ikke komme langt med. Du vil ikke kunne praktisere som psykolog, ei heller kunne behandle pasienter og brukere. Kunnskap om traumer er det mange innen helsefeltet som har, blant annet barnevernspedagoger. Om du ønsker å behandle mennesker uten å velge den lange og tunge seksåringen veien via profesjonsstudiet i psykologi (som har skyhøyt snitt), kan du utdanne deg til sosionom, barnevernspedagog eller vernepleier (treårig bachelor), deretter jobbe i feltet minst fem år før du tar en videreutdanning på minst 60 stp, og være i jobb minst 50%. I tillegg motta minst 200 timer veiledning + veilederutdanning+++ for å bli godkjent som klinisk sosionom, bv.ped eller vernepleier. Legg til noen kurs og sertifiseringer så har du en sjanse. Anonymkode: 9df33...0df 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. september #10 Del Skrevet 10. september Den bacheloren i traumer syns jeg høres merkelig ut. Kan ikke helt forstå hva slags jobb den skal gi? Dette er syke og sårbare mennesker som fortjener ordentlig utdannede fagfolk. Hvis du derimot tenker at den er grei å ha i jobben som lærer tenker jeg at den er dyr og langvarig og nok ikke vil gi noen økning i lønn. Hva med bare vanlig sosionom utdannelse på en høyskole? Anonymkode: 6c333...687 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lisasn Skrevet 10. september Forfatter #11 Del Skrevet 10. september Takk for mange gode og fornuftige synspunkter. Kjenner jeg med sikkerhet ikke ønsker alternativet med anvendt psykologi lenger i hvert fall. Det skulle stå ca 10.000 i semesteret og ikke i mnd på VID 🫣 Det er lenge siden jeg studerte på UiO så jeg er litt udatert på hvordan ting fungerer, men mener at mange av de frie emnene er forbeholdt lektorprogrammene (som ikke blir aktuelle for meg med tanke på kravene om 4 i snitt) - og norsk som andrespråk/grammatikk osv tilhører lektorprogrammet. Når jeg var inne å tittet sist var det lite utenom litteratur og norrøn historie som var åpnet for «frie emner». Men - det er godt mulig det er jeg som må sette meg bedre inn i det! Jeg tar gjerne i mot råd her også!! Takk igjen for gode svar :) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. september #12 Del Skrevet 11. september Hm, jeg kikket kjapt på masterprogrammet i nordisk ved UiO. Virker som spesialisering på BA avgjør hvilken type MA man kan ta, selv om BA har flere obligatoriske emner som omfavner både språk, norsk som andrespråk, retorikk osv. Slik er det også ved UiB hvor jeg har studert Nordisk. På BA obligatoriske emner i språk, norsk som andrespråk, litteratur, valgemne (kun 15 stp) og frie studiepoeng. Bacheloroppgaven språk eller litteratur. Eventuelt norsk som andrespråk. MA er ikke spesialisert før opptak. Når man starter velger man første året helt fritt mellom de tilgjengelige språklige- og litterære masteremnene (må ha tre emner), samt prosjektforberedende. Siste året, masteroppgave innenfor hva man måtte ønske innenfor nordiskfaget. Så, stor forskjell på programmene. Men det jeg ville gjort var å maile UiO og spurt om hvilke MA muligheter du har med din BA? Eventuelt høre om hospitering i enkeltemner. Anonymkode: 865c4...f97 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lisasn Skrevet 12. september Forfatter #13 Del Skrevet 12. september Jeg tror at jeg nå har landet på å ta en bachelor i religion og samfunn, og deretter søke meg inn på PPU (siden regjeringen har åpnet for bachelor studenter frem til 2029). I utdanningsløpet har jeg mulighet til å ta 40 gruppe i enten sosiologi eller kriminologi - så synes det høres utrolig spennende ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå