AnonymBruker Skrevet 6. september 2024 #1 Del Skrevet 6. september 2024 Jeg fant en boks (produsentens pappboks) med hvetemel i kjøkkenskapet. Den var uåpnet, men har holdbarhetsdato i februar 2021. Er det bare å kaste? Eller er mel tørrvarer som varer "en evighet" uansett? Den er jo ikke åpnet heller. Anonymkode: c7bed...d80 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. september 2024 #2 Del Skrevet 6. september 2024 Personlig hadde jeg kastet det, mel er jo ganske billig. Men vil du teste merker du det på lukten om det er harskt. Dårlig mel får en skikkelig rar lukt som minner om støv. Du vet det når du kjenner det. Anonymkode: 12733...507 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunello Skrevet 6. september 2024 #3 Del Skrevet 6. september 2024 Helt uproblematisk å bruke dersom det er oppbevart tørt. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. september 2024 #4 Del Skrevet 6. september 2024 Som andre skriver her; har det vært oppbevart tørt så er melprodukter noe som holder langt over holdbarhetsdato. https://www.godt.no/aktuelt/i/xgr6RV/oppbevaring-av-toerrvarer-saa-lang-holdbarhet-har-mel-og-sukker Anonymkode: bea80...1d9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. september 2024 #5 Del Skrevet 6. september 2024 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Personlig hadde jeg kastet det, mel er jo ganske billig. Men vil du teste merker du det på lukten om det er harskt. Dårlig mel får en skikkelig rar lukt som minner om støv. Du vet det når du kjenner det. Anonymkode: 12733...507 Og kaste mat som ikke trengs å kastes er en uting uansett om det er billig eller dyrt å kjøpe nytt produkt. Anonymkode: aa56b...891 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. september 2024 #6 Del Skrevet 6. september 2024 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Personlig hadde jeg kastet det, mel er jo ganske billig. Men vil du teste merker du det på lukten om det er harskt. Dårlig mel får en skikkelig rar lukt som minner om støv. Du vet det når du kjenner det. Anonymkode: 12733...507 Hvordan tenker du at mel kan harskne? Det er jo ikke noe fett i mel som kan bli harskt. Et raskt google-søk viser: Sitat Harskning er en uønsket forandring i ulike matvarer som gradvis inntreffer ved kontakt mellom oksygen og fett under lagring Det kan muligens bli enda tørrere enn det allerede er. Eller det kan bli påvirket av lukt eller noe fra andre ting i nærheten. Men min erfaring er at mel fint kan holde seg i årevis, så lenge det oppbevares tørt og mørkt, i tett beholder. Anonymkode: e68c7...e01 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hateridioter Skrevet 6. september 2024 #7 Del Skrevet 6. september 2024 Jeg ser aldri på datoen på mel, så jeg hadde helt klart brukt det. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. september 2024 #8 Del Skrevet 9. september 2024 Takk for alle svar, jeg tenker jeg prøver å bruke det. Det er oppbevart tørt og mørkt i matskapet på kjøkkenet. Og som sagt uåpnet forpakning. ts Anonymkode: c7bed...d80 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå