AnonymBruker Skrevet 27. august #1 Del Skrevet 27. august Nå blir jeg utdannet lektor (med opprykk) etter i år (engelsk og ett fremmedspråk). Jeg ser jo minstelønn skrevet over alt når jeg ber om å se lønn hos lærere, men jeg ser mer etter svar på om man kan (da med forbehold at mine forhandlingsevner ikke er de sterkeste) forhandle seg opp? Eller er man låst på tariff? Hva er mulighetene for å få ansienitet gjennom for år som ringevikar innen det offentlige både innen skoleverket og utenfor? Så disse første spørsmålene er angående lønn, all informasjon, absolutt alt, er velkomment. Jeg er mest interessert i jobb på vgs (men skjønner at de fleste er det og at denne veien kan ta tid), hvordan er muligheter for å få lønn utenfor tariff her? Etc spørsmål. Med mitt neste spørsmål ser jeg etter innsikt innen hvordan det er å skaffe seg jobb (ikke snakk om Oslo, Bergen eller Trondheim området) med de fagene jeg har (engelsk, fremmedspråk)? Her hvor jeg bor ser jeg ingen søknader på vgs hvor dette trengs, og veldig få på resten av skolene. Siste spørsmål er ikke så viktig for meg akkurat NÅ, men det er noe jeg ønsker å få litt mer greie på. Jeg ønsker å jobbe som lærer ihvertfall så langt livsgleden orker (kanskje for pessimistisk etter for mange Utdanningsnytt leserbrev), men jeg ønsker å få litt kunnskap ang. hvilke muligheter man har som utdannet språklektor med erfaring i fra skolen. Jeg ønsker gjerne å få informasjon om offentlig og private muligheter, både innenfor og utenfor skoleverket. Finnes det noen plass for lektorutdannede innen norsk næringsliv med konkurransedyktig lønn som tilsvarer det lange studieløpet lærere idag faktisk går igjennom? Skjønner at mange sikkert vil finne på å diskutere lønnen til lærere og hvordan den er god nok for jobben gjort, men nå har vi jo ganske klare statistikker på hva en masterstudent tjener i næringsliv vs det offentlige, så da lurer jeg på om det finnes noen som helst muligheter for andre stillinger utenfor skoleverket? I en annen post har jeg sett nevnt systematisk kompetanseutvikling, hvis dette er nøkkelord andre har greie på. Tusen takk for svar på forhånd, håper på en hyggelig inngang inn i skolen som lærer, og ser etter all informasjon tilgjengelig. Anonymkode: 25675...506 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. august #2 Del Skrevet 27. august Jeg kan ikke svare på alt, men kan svare på noe. Jeg ble ferdigutdannet i vår. Jeg begynte i jobb som lektor med opprykk i høst. Lønnen min er 633 600 kr + kontaktlærertillegg. Det er en god startlønn i forhold til mange andre jobber. Det tar riktignok 6 år før jeg får en ny lønnsøkning, og da bare noen tusenlapper. All arbeid etter 18 år skal telles med når ansiennitet regnes. Men her er det viktig at du har en prosjektstilling. 0% kontrakt som ringevikar hjelper ikke. Det er som du skriver ikke lett å få jobb på VGS i storbysområdene er lett. Ikke ungdomsskoler heller nødvendigvis. Jeg bor i et storbysområde og søkte så mange steder. Mange hørte jeg aldri fra. Jeg fikk heldigvis tilslutt jobb på en ungdomsskole. Jeg vil helst på VGS da den aldersgruppen passer bedre, men jeg tror de er uinteressert med mindre du har noen års erfaring, i hvert fall hvis du jakter på en fast jobb. Jeg har forresten også både engelsk og fremmedspråk i fagkretsen min. Derfor skal det nok også mye til for å forhandle seg opp i lønn. Kanskje du kunne klart det noen steder nordover, men der det er mange om beinet kan du nok glemme det med mindre de er helt desperate etter et spesifikt fag du har. Anonymkode: 43237...7b5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. august #3 Del Skrevet 27. august Lønn er som regel tariff. Men du får annsenitet av tidligere jobb, avhengig av prosentstørrelse. (Det gjorde vi ikke før, de fleste på min alder fikk ikke en gang annsenitet for lærerjobber om de var i et annet fylke, så mine helt nyutdanna kollegaer hadde lik annsenitet som meg som hadde jobbet i 12 år som lærer...). I mitt fylke så skrikes det etter fremmedspråklærere, spesielt tysklærere. Det er flest elever som tar spansk, men det finnes også vesentlig flere spansklærere enn tysklærere. Kinesisk er også et språk hvor de ofte lyser ut annonsen flere ganger. Anonymkode: 9ee3b...80d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lisske Skrevet 27. august #4 Del Skrevet 27. august Jobbet som lektor med tillegg i 7 år, fått fast først i år. Vært både i barneskole, ungdomsskole og vgs. Fatt fast i ungdomsskole, ikke samme fag som deg. Tjener 695000 i året og har 14 (10) års ansiennitet med alt jeg har jobbet, hatt mange kontrakter med deltid under studiene. Man kan få godskrevet tilkallingstimer, men krever så og så mange over hvert halvår. Må dokumenteres med tjenestebevis med timefordeling. Har søkt på andre stillinger, feks saksbehandler i nav, ikke fått noe napp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. august #5 Del Skrevet 28. august Har også engelsk og fremmedspråk (master). Jobber i distriktet i nord norge, med flere titalls mil til neste fremmedspråkslærer med godkjent utdanning. Fikk 10 års ansinitet + den ansinitetet jeg hadde jobbet for gjennom studiet. Fikk da startlønn på ca 700k, + kontaktlærertillegg og diverse. Still krav, skolene skriker etter fremmedspråkskompetanse! Man er ikke låst til tariff! Anonymkode: 36e27...16c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. august #6 Del Skrevet 28. august Jeg er lektor med tilleggsutdanning, full ansiennitet. Grunnlønn er 740.000 og så er det kontaktlærertillegg de årene jeg er det. Jeg synes ikke lønna er dårlig. (Jeg har 17 års erfaring fryser tidlige yrke som jeg ikke får uttelling for, men det får man som nyansatt nå). Fremmedspråk er ettertraktet i området hvor jeg bor, men engelsk (og samfunnsfag) har «alle». Utfordringen er nok å få en full stilling av det på vgs. Jeg ville vurdert et stort tredje fag, for eksempel norsk. (Jeg som norsklærer får ofte tilbud fra andre skoler, selv med fast jobb. Det er prekær mangel). Anonymkode: 56dac...41d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå