Gå til innhold

Løk er en fantastisk grønnsak 🧄🧅


Perine

Anbefalte innlegg

All løk. Hvitløk, gul løk, rødløk, gressløk, luftløk, purreløk, vårløk.  Jeg ville fått seriøse problemer om jeg måtte slutte å bruke løk.

Jeg steker opp litt løk til å ha på karbonader, fiskekaker  og seibiff. Den står bare stille og rolig og koser seg på svak varme i lang tid, med en klype sukker og salt på.  Det gjør seg nesten helt selv, så det passer også for de travle blant oss, som ikke har tid til å lage mat.

IMG_2613.jpeg

IMG_2614.jpeg

Endret av Perine
  • Liker 9
  • Hjerte 5
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja, enig! Løk hever smaken på mange måltider. :) 

Anonymkode: 77638...a86

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Visste dere at løk er naturlig antibakteriell og man tror at den styrker tennene og dreper bakterier i munnen hvis man spiser rå løk? Jeg spiser løk flere ganger i uken, rå, og har ikke hatt hull etter at jeg begynte med det, men slet en del før :)

Anonymkode: d700f...39c

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klott skrev (Akkurat nå):

Hvordan oppbevarer du den etterpå? Hvor lenge er den holdbar?

Den kan godt fryses i passe porsjoner, men jeg pleier bare å ha det i en boks i kjøleskapet hvis jeg skal bruke det innen en uke. Jeg vet faktisk ikke hvor lenge den tåler å stå der, for den blir alltid borte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvis en rett kan inneholde løk, så inneholder den løk når jeg lager den.
Om en rett ikke kan inneholde løk, så prøver vi med løk likevel.

Om jeg skulle velge en grønnsak for resten av livet, så blir det løk.

  • Liker 5
  • Hjerte 2
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pleier å sylte rødløk,det er digg på knekkebrød og til middager 

Anonymkode: d2839...dd7

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Enig! I tillegg er den billig.

Anonymkode: 0b51a...c07

Den har steget.ganske mye, og koster nå rundt 35 kr kg +/- og det går ikke mange på en kilo. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Perine skrev (15 minutter siden):

All løk. Hvitløk, gul løk, rødløk, gressløk, luftløk, purreløk, vårløk.  Jeg ville fått seriøse problemer om jeg måtte slutte å bruke løk.

Jeg steker opp litt løk til å ha på karbonader, fiskekaker  og seibiff. Den står bare stille og rolig og koser seg på svak varme i lang tid, med en klype sukker og salt på.  Det gjør seg nesten helt selv, så det passer også for de travle blant oss, som ikke har tid til å lage mat.

IMG_2613.jpeg

Har du noe i den panna, olje eller smør i tillegg? Jeg er ikke så god på å steke løk :)

Anonymkode: d700f...39c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis en ikke tåler løk så er det ikke så stas 😅

Anonymkode: 41bd9...1d6

  • Liker 1
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Har du noe i den panna, olje eller smør i tillegg? Jeg er ikke så god på å steke løk :)

Anonymkode: d700f...39c

Ja, det er en klatt med smør der, tilsvarende 2 ss tenker jeg. Jeg satte plata på fullt til smøret smeltet og freste, og så skrudde jeg ned til 3 av 9 og la løken oppi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke så glad i "vanlig løk" men rødløk, gressløk og hvitløk er farlig digg

Anonymkode: 71577...ffc

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Perine skrev (1 minutt siden):

Ja, det er en klatt med smør der, tilsvarende 2 ss tenker jeg. Jeg satte plata på fullt til smøret smeltet og freste, og så skrudde jeg ned til 3 av 9 og la løken oppi.

Takk, det skal jeg prøve :)

Anonymkode: d700f...39c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løk er rett og slett hedersgrønnsak! Spiser det nesten hver dag 

Anonymkode: 4d657...e60

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som løkbonde, er det hyggelig å se at folk liker det jeg dyrker. 🙂

Min favorittoppskrift er langtidsstekt karamellisert løk.

Skrell og skjær ønsket mengde kepaløk i skiver. Jeg pleier å bruke 2-3 store løk. Spiller liten rolle om løken er gul eller rød eller rosa, eller hva du får tak i.
Legg i stekepanne og ha på litt rapsolje el. liknende, litt hvitvinseddik, litt soyasaus og ei spiseskje eller to med brunt sukker. Hvor mye av hver tar jeg litt på skjønn, og om det blir for tørt under steking, har jeg bare på litt mer væske.

La det surre i en time eller mer på svak varme mens du snur litt på det av og til, inntil det er blitt en litt seig og myk konsistens. Snadder til alle kjøttretter, eller bare som snacks.

Endret av aksase
  • Liker 7
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Perine skrev (40 minutter siden):

All løk. Hvitløk, gul løk, rødløk, gressløk, luftløk, purreløk, vårløk.  Jeg ville fått seriøse problemer om jeg måtte slutte å bruke løk.

Jeg steker opp litt løk til å ha på karbonader, fiskekaker  og seibiff. Den står bare stille og rolig og koser seg på svak varme i lang tid, med en klype sukker og salt på.  Det gjør seg nesten helt selv, så det passer også for de travle blant oss, som ikke har tid til å lage mat.

IMG_2613.jpeg

Salt?  har aldri brukt det, men litt pepper på bruker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...