Gå til innhold
Problemer med registrering ved bruk av windows mail (hotmail, live, outlook) ×

Anbefalte innlegg

Skrevet

Finnes det løvbiff som ikke er frossen i norske butikker, ev hvilke? Ser mange svenske oppskrifter på gryter og lignende der det er med.

Skrevet

All løvbiff er nok dessverre fryst 

Skrevet

Løvbiff i gryte? Det kan ikke være det de mener. Bankekjøtt heller? 

Løvbiff i Norge er malt kjøtt, en tynn hamburger. Koker du det får du kjøttdeig. 

 

Anonymkode: 680c0...a71

  • Liker 5
Skrevet

Joda, er det jeg mener. I svenske butikker (noen) kan du kjøpe fersk løvbiff. Så lurte på om noen har sett det i Norge.

Skrevet

Nei. Jeg har ikke funnet det i Norge hvert fall. 

Anonymkode: a05f5...53f

Skrevet

Kjøp kjøttdeig, egg og maizena så har du løvbiff. Krydder etter smak.

Anonymkode: 1110c...1bf

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Skrevet

Svensk og norsk løvbiff er to helt ulike produkter. Svensk løvbiff er tynne skiver indrefilet av storfe som er banket flat. Det er rent kjøtt og med minimalt med fett, ikke kjøttfarse som norsk løvbiff er.

Strimlet indrefilet av storfe vil fungere fint i de fleste gryter der man bruker det svenskene kaller løvbiff.

  • Liker 7
  • Hjerte 1
  • Nyttig 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

På norsk er løfbiff flatpresset farse.

På svensk er løvbiff tynnskåret storfekjøtt.

https://svensktkott.se/om-kott/styckdetaljer/not/lovbiff/

Anonymkode: 81b43...cd0

Det samme i Norge. Løvbiff består av enten presset, kvernet kjøtt eller et helt stykke kjøtt som er banket flatt. (wikipedia)

Man får nok tak i det hos din lokale slakter.. Det er nok ikke mange av de norske matvarekjedene som har det i sitt sortiment.

Anonymkode: b43cf...87e

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (37 minutter siden):

Kjøp kjøttdeig, egg og maizena så har du løvbiff. Krydder etter smak.

Anonymkode: 1110c...1bf

Dropp egg og maizena, og bruk kun kjøttdeig.

Anonymkode: ea697...938

Skrevet
Taluno skrev (23 minutter siden):

Svensk og norsk løvbiff er to helt ulike produkter. Svensk løvbiff er tynne skiver indrefilet av storfe som er banket flat. Det er rent kjøtt og med minimalt med fett, ikke kjøttfarse som norsk løvbiff er.

Strimlet indrefilet av storfe vil fungere fint i de fleste gryter der man bruker det svenskene kaller løvbiff.

Aha, det forklarte jo litt 🙂

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 12.8.2024 den 21.36):

Det samme i Norge. Løvbiff består av enten presset, kvernet kjøtt eller et helt stykke kjøtt som er banket flatt. (wikipedia)

Man får nok tak i det hos din lokale slakter.. Det er nok ikke mange av de norske matvarekjedene som har det i sitt sortiment.

Anonymkode: b43cf...87e

Uansett, TS skal ikke ha den flatpressede farsen i frysedisken til Rema, men rent oksekjøtt. 

Jeg tipper hun - i likhet med meg - forbinder 'løvbiff' med flatpresset frossen farse. Jeg hadde aldri hørt om at løvbiff kan være noe annet før jeg leste tråden og begynte å lure på om svensker muligens mener noe annet med løvbiff enn meg og dermed tok meg en runde på Google. 

Anonymkode: 81b43...cd0

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet
Taluno skrev (På 12.8.2024 den 21.23):

Svensk og norsk løvbiff er to helt ulike produkter. Svensk løvbiff er tynne skiver indrefilet av storfe som er banket flat. Det er rent kjøtt og med minimalt med fett, ikke kjøttfarse som norsk løvbiff er.

Strimlet indrefilet av storfe vil fungere fint i de fleste gryter der man bruker det svenskene kaller løvbiff.

TAKK da lærte jeg noe nytt i dag!

Og et barndomstraume er løst, haha. Ikke barndomstraume da, men første gang jeg smakte løvbiff var jeg i tenårene og på tur med jevnaldrende. Bestilte løvbiff og ble så skuffa når det ikke var BIFF liksom, jeg så for meg en tynn skive filet. Og alle lo godt av meg som var så dum.

Mamma trøstet meg med at det bare betydde at jeg var vant med bedre mat 😛 Men nå viser det seg jo i tillegg at tanken min ikke var helt blåst. Jeg må ringe alle i klasse 9C med en gang 😆

Anonymkode: 8d1df...f27

  • Hjerte 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...