Gå til innhold

Tapas som kan forberedes dagen før og serveres kald!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Og som gjerne ikke er veldig standard. Kjekt med noe annet enn lefseruller og melon med spekeskinke.

Anonymkode: 559ff...718

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Spansk tortilla kan jo serveres kald, og lages dagen i forveien. Men det er kanskje ganske standard. 

Anonymkode: f7ba3...4d0

Skrevet

Bruschetta :) 

Fat med ost, kjeks og druer.

Pastasalat ?

 

Skrevet
fenikke skrev (7 timer siden):

Bruschetta :) 

Fat med ost, kjeks og druer.

Pastasalat ?

 

Jeg ville ikke laget noen av disse dagen før.

Mitt tips: Diper, feks romesco: https://www.themediterraneandish.com/romesco-sauce-recipe/ Hummus er jo også godt, men da blir det ikke strictly spansk tapas.

Anonymkode: 99f26...84d

  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Og som gjerne ikke er veldig standard. Kjekt med noe annet enn lefseruller og melon med spekeskinke.

Anonymkode: 559ff...718

 

Marinert sopp og asparges

200 g sjampinjong del i passelige store biter
1stor neve ferske aspargesbønner, delt i to

marinade:
1/2 dl olivenolje
1/2 dl soyasaus
ca 1 ts rød chili, finhakket
litt frisk gressløk eller persille, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts sukker
litt kvernpepper  + evt litt salt (smak til)

1. Rens og kutt av nederste delen av stilken på sjampinjongene. Del de i 2 eller 3, ettersom hvor store de er, og ha de i en bolle.

2. Skyll og kutt av stilkendene på aspargesbønnene. Kok de såvidt møre i lettsaltet vann, ca 4 min. Skyll de i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og legg de i bollen sammen med soppen. 

3. Bland sammen marinaden og hell denne over sjampinjong og aspargesbønner, bland godt og sett i kjøleskap. Det smaker bedrer dagen etter.

 

Anonymkode: 401ae...0cd

Skrevet

Deviled eggs liker jeg

Anonymkode: 2e7be...3ed

  • Hjerte 1
Skrevet

Bacondadler

Anonymkode: d12ea...8ed

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Bacondadler

Anonymkode: d12ea...8ed

Lager du dem dagen før og serverer dem kalde dagen etter altså?

Anonymkode: 99f26...84d

  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Bacondadler

Anonymkode: d12ea...8ed

Jeg personlig foretrekker bacondadler ihvertfall litt lunkne, altså ikke helt kalde, men det er jo en smakssak.

Scampi i sweet chilisaus er godt kaldt, og om de får stå over natten så trekker de til seg mer av den gode smaken fra sausen. 

 

  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 13.8.2024 den 8.51):

Lager du dem dagen før og serverer dem kalde dagen etter altså?

Anonymkode: 99f26...84d

Vanligvis ikke, men de er gode kalde også. :) 

Anonymkode: d12ea...8ed

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...