Gå til innhold

Hvordan unngå tørr kylling i airfryer?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Prøvde å lage kylling i airfryer men den ble utrolig tørr. Noen som har råd til å unngå dette? Prøvde å ta litt olje på, men hjalp lite. Hadde vært så fint å slippe oppvask med stekepanne og ildfast form, har brukt å steke i panne først og deretter i ovn, da blir den saftig og god. 

Anonymkode: e8720...55a

AnonymBruker
Skrevet

Mer vann i bunn??

Anonymkode: 3607a...162

Skrevet (endret)

Smør på litt olje eller vann i bunn. Eller så korter du ned steketiden

Endret av Jaytee
AnonymBruker
Skrevet

Har du for høy varme og for lenge? Min kylling (og ribbe) blir alltid veldig saftig. Aldri brukt noe olje eller vann eller noe annet. 

Anonymkode: bbf81...182

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
13 minutter siden, AnonymBruker said:

Prøvde å lage kylling i airfryer men den ble utrolig tørr. Noen som har råd til å unngå dette? Prøvde å ta litt olje på, men hjalp lite. Hadde vært så fint å slippe oppvask med stekepanne og ildfast form, har brukt å steke i panne først og deretter i ovn, da blir den saftig og god. 

Anonymkode: e8720...55a

Men har du forsøkt å justere temperatur eller steketid? Hva skjedde da? Er kjøttet tørt når man spiser det så er det overstekt, enkelt og greit.

Anonymkode: d52c7...c68

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Lavere temperatur.

Anonymkode: 50d2d...86f

AnonymBruker
Skrevet

Pass på at kjernetemperaturen ikke er over 68°C, så vil den være saftig og ikke tørr

Anonymkode: 003b6...ff8

Skrevet

Stek den kortere.. den skal ikke ha like lang tid i airfryer. Er den tørr er den overstekt. 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Steker kyllingfilet på 180 grader i ca 16 minutter. Da er den gjennomstekt og veldig saftig. Hvilken steketid og temperatur bruker du da ts?

Anonymkode: 3450e...b07

AnonymBruker
Skrevet

Jeg ville vurdert å gått ned på steketemperatur og/eller tid. 

Tørr kylling er overstekt kylling. 

Det jeg har stekt av kylling i airfryer har blitt saftig og fint. 
Steker da på kortere tid enn jeg normalt ville hatt den i ovnen. 

Jeg har pleid å steke i ovn med steketermometer tidligere. Da kunne jeg stoppe på riktig kjernetemperatur, og få saftig og fin kylling. 

For ekstra god kylling, har jeg brukt kyllingfilet med skinn, og stekt på 170grader varme til ca 65grader kjernetemperatur, og så fyrt opp grillelementene i ovnen og høy varme de siste minuttene for å få skinnet sprøtt. 
I airfryer ordner dette seg selv mye mer. 
(Å beholde skinn på kyllingen bidrar til mer saftig kyllingkjøtt, for fettet sitter under skinnet. ) 

Anonymkode: 1d416...0e0

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (19 timer siden):

Har du for høy varme og for lenge? Min kylling (og ribbe) blir alltid veldig saftig. Aldri brukt noe olje eller vann eller noe annet. 

Anonymkode: bbf81...182

Så bra, hvor lenge steker du det da? 

Anonymkode: e8720...55a

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (19 timer siden):

Men har du forsøkt å justere temperatur eller steketid? Hva skjedde da? Er kjøttet tørt når man spiser det så er det overstekt, enkelt og greit.

Anonymkode: d52c7...c68

Ja. Husker ikke hvor lenge jeg stekte men tok den ut når den skulle være ferdig, den var da helt rå i midten. Stekte i noen minutter til og da ble den knusktørr gitt. 

Anonymkode: e8720...55a

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...