Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har 5-6 eggehviter og lurer på hva jeg kan bruke disse til, utenom marengs og kransekake som jeg allerede er klar over.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du kan sikkert lage kokosboller.

Jeg tror jeg har fått kokosboller på hjernen - og det er aline og kokosbollefabrikken sin skyld.

Skrevet

Sølvkake

80 g margarin

1¼ dl sukker

2¼ dl siktet hvetemel

1½ ts bakepulver

25 g skåldede og hakkede mandler

4-5 eggehviter

Rør margarin og sukker hvitt. Tilsett melet, bakepulveret og mandlene.

Stivpisk eggehvitene og vend inn.

Fyll røren i en smurt 1½ l brødform. Stek kaken i ca 45 minutter, til den er gyllenbrun.

Den stekte kaken avkjøles litt før den hvelves ut på rist.

Pavlova

4 eggehviter

220 g sukker

3 dl kremfløte

3 kopper blandet hakket frukt (f.eks. Jordbær, bringebær, stjernefrukt, nektariner, grønt eple)

Stivpisk eggehvitene. Visp gradvis inn sukkeret. Tegn en 20 cm sirkel på bakepapir for fordel marengsen innenfor sirkelen. Stek ved 120 grader i ca 1½ time. Slå av ovnen og la pavlovaen avkjøles i ovnen med døren på gløtt. Fordel pisket fløte og frukt oppå før servering.

Skrevet

Mmm! Tror jeg har lyst til å prøve kokosboller siden jeg ikke gidder å gå på butikken, ellers hadde det nok blitt pavlova. Er det noen som har en god oppskrift på kokosboller? Jeg har bare gelatinpulver, hvor mye pulver tilsvarer en plate?

Skrevet

Kokosboller (24 stk.)

Ingredienser:

4,5 dl sukker

1,5 dl melis

1 eggehvite

1,5 dl kaldt vann

1,5 dl varmt vann

7 pl gelatin

1 ts vaniljesukker

1,5 dl kokos

Garnering:

2 dl kokos

1-2 ts kakao

evt. Sjokolade

Fremgangsmåte:

1. Legg alla ingredienserne i en stor skål.

OBS! gelatinen skal være løst opp i det varme vannet.

2. Visp med el. visp i ca 30 minutter på høyeste hastighet. Røren er tynnflytende i begynnelsen men tykner etterhvert.

3. Når røren er klar helles den i en form ca 20 x 30 cm og strykes flatt utover.

4. Formen settes i fryseren til neste dag. Skjær så kaken i jevne biter på ca 5 x 5 cm.

Stykkene rulles i en blandning av kakao og sukker evt. dyppes i flytende sjokolade og rulles i kokos. Legges i en tett boks med lokk.

---

Jeg har ikke prøvd denne selv.

Ren terror å legge ut denne oppskriften når jeg verken har gelantine eller kan komme meg til kokosbollefabrikken.

Lykke til. ;)

Skrevet

Sikker på at det ikke står på boksen hvor mye pulver vs plater?

Skrevet

Fant dette:

GELATIN

Gelatin er nå mer konsentrert. Pakke av 150 g.

15 g gelatinpulver = 10 plater gelatin.

Her

Skrevet

1 ts gelatinpulver tilsvarer 1 plate gelatin.

Skrevet

Du kan også fryse dem. Tinte eggehviter, kan du bruke akkurat som friske. De kan også piskes stive.

Som et tips til senere, nå er du sikkert halvveis med kokosbollene :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...