Gå til innhold

Melk i stedet for fløte


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg fant denne oppskriften og fikk lyst til å prøve den i dag, men jeg har ikke fløte, bare lettmelk. Tror dere at det går bra, eller forandrer konsistensen seg mye hvis jeg bruker melk?

Muglai saag

Indisk vegetarrett med spinat, løk, koriander og fløte.

600 g grovhakket spinat

2 løk i tynne skiver

2 cm revet ingefær

2 hvitløkfedd revet

3 ss soyaolje eller ghee (eller klaret usaltet smør)

1 ts malt spisskummen

1 ts gurkemeie

1 ts malt koriander

1 dl kremfløte

salt

Varm oljen og ha i løk. Stek på middels varme i 3-4 minutter til løken er gylden. Tilsett ingefæren og hvitløken og fres i 1/2 - 1 minutt. Sett opp varmen og tilsett gurkemeie, chilipulver, spisskummen og koriander og stek i ca 1 minutt. Legg i spinaten i to-tre omganger. Etter ca 1/2 minutt vil spinaten falle sammen og neste porsjon kan tilsettes salt (etter smak mye) og rør om. La det koke på middels varme under lokk i 12-13 minutter. Tilsett fløten under omrøring og la det få et oppkok.

Server med naan eller chapati og en yoghurtsaus.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg bruker aldri fløte i noe som helst, og det går i hvertfall bra. Muligens blir smaken litt sterkere, så kanskje du bør kutte litt ned på krydderet, eventuelt legge til mer etterhvert.

Skrevet

Går helt fint, men ville vurdert å bruke litt maisennajevning i lag med melka, fløte tykner sausen litt og med bare melk kan den bli litt tynn.

Skrevet

Takk for hjelpen!

Brukte melk og tok i litt potetmel (hadde ikke maizena). Det ble ganske bra, men jeg brukte til slutt mye mer krydder siden det smakte litt tamt først. Det var godt med basmatiris og naanbrød til.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...