Gå til innhold

Oppskrift på gulrotkake.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har spist en del gulrotkaker men ikke laget selv

enda. Det er en mange oppskrifter å velge imellom.

Så jeg spørr DERE: Beste oppskrift på saftig og

velsmakende gulrotkake, hvordan ser den ut ?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Denne oppskriften bruker jeg, og det blir en utrolig saftig og god kake:

4 egg

4,6 dl sukker

2,3 dl soyaolje

4,6 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

2 ts natron 1 ts kanel 5,9 dl finrevne gulerøtter (4-5 stk)

Fyll:

1 pakke philadelfia

50 gram smør

100-200 gram melis (smakes til)

Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett olje, hvetemel, vaniljesukker, antron, kanel og gulerøtter. Ha røren i smurt springform, 24 eller 26 cm i diameter.

Stekes på 175 grader i 1 time.

Fyllet:

Bland ost, smør og melis til en krem som smøres over kaken når den er blitt kald.

Nam, nam. Tror jeg må lage denne snart igjen.....

Skrevet

Jeg bruker å erstatte noe av væsken med moset jordbær... den bli kjempesaftig av det! Pynter med jordbær! Nam!

Gjest Elfrida
Skrevet (endret)

Min oppskrift ligner en del, men litt andre mengdeforhold:

GULROTKAKE

4 egg

3 dl sukker

- vispes til eggedosis

3 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

- siktes sammen med egg og sukker

1 ½ dl olje (for eksempel solsikkeolje)

4-5 dl revne gulrøtter

- blandes i

I rund form. Stekes I 190ºC i 1 time på nederste rille.

GLASUR

100 gr philadelfia ost

1 ts vaniljesukker

50 gr smør

125 gr melis

Denne kaka blir også saftig og fin hver gang, jeg syns den blir best hvis jeg lager den dagen før jeg skal servere den.

Jeg pleier å lage den i en halv langpanne. Bruker da porsjonen x 1,5

Endret av Elfrida
Skrevet

Hei Elfrida,

Ser at du har en ts salt i din oppskrift.

Salt er jo en smaksforsterker.

Gjest Elfrida
Skrevet

Har du prøvd en ørliten mengde salt i varm kakao for eksempel? Namm.

Skrevet
Ja? Sukker også?

Jo men sukker er standar sammen med egg.

Men salt er litt nytt.

Har ikke salt i kakaoen men litt smør ;)

Skrevet
Har du prøvd en ørliten mengde salt i varm kakao for eksempel? Namm.

Det skal ofte være en knivsodd salt i mørke sjokoladekaker eller -desserter også - salt understreker sjokoladesmaken.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...