AnonymBruker Skrevet 7. juli 2024 #1 Del Skrevet 7. juli 2024 Jeg har følgende undervisningsfag: Helse- og sosialfag, samfunnsfag og historie. Jeg har kun universitets- og høgskolepedagogikk 15 studiepoeng, men har i tillegg mastergrad i pedagogikk med fire år pedagogikk i og en årsenhet med spesialpedagogikk. Jeg tenker å ta norsk årsenhet i tillegg. Men er dette nok til å få undervise på barneskole, mellomtrinn, ungdomsskole eller videregående? Jeg har undervisningserfaring i fem år fra høgere utdanning (lærerutdanning), men er altså ikke lærer. Hva må jeg plusse på med? Anonymkode: a56de...19c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kålrota Skrevet 7. juli 2024 #2 Del Skrevet 7. juli 2024 På vgs må du ha 60 studiepoeng i hvert fag du underviser i. Pedagogikken er det vel krav om 60 der også, så der er du innenfor. I ungdomsskole må du ha 30 stp i faget du underviser egentlig, men det er mange som blir puttet rundt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2024 #3 Del Skrevet 7. juli 2024 Du må ha PPU- eller PPUY i tillegg for å kunne undervise. I tillegg til 30-60 studiepoeng i fagene du skal undervise i. Anonymkode: 7ca6d...050 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2024 #4 Del Skrevet 7. juli 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Du må ha PPU- eller PPUY i tillegg for å kunne undervise. I tillegg til 30-60 studiepoeng i fagene du skal undervise i. Anonymkode: 7ca6d...050 Dette. Anonymkode: d1836...7d2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2024 #5 Del Skrevet 7. juli 2024 Krav for å undervise på de ulike nivåene i grunnopplæringen: Barneskole (1.-7. trinn): Generell lærerutdanning: Det kreves normalt en grunnskolelærerutdanning eller en tilsvarende pedagogisk utdanning med minst 60 studiepoeng i relevante fag for å undervise på barnetrinnet. Norsk, matte eller engelsk i fagkretsen anbefales. Ungdomsskole (8.-10. trinn): -For å undervise på ungdomsskolen kreves det normalt en relevant lærerutdanning eller tilsvarende utdanning med fordypning (30 studiepoeng) i de fagene du skal undervise i. -En årsenhet i norsk vil gi deg nok faglig fordypning i norsk, og du har allerede relevant fagbakgrunn i helse- og sosialfag, samfunnsfag og historie. Videregående skole: Krav om mastergrad: For å undervise i videregående skole kreves det ofte en mastergrad i fagene du skal undervise i. Din mastergrad i pedagogikk, kombinert med undervisningserfaring og årsenheten i spesialpedagogikk, dekker mye, men du trenger også faglig fordypning i de fagene du skal undervise i (minst 60 studiepoeng, ofte mer). - En årsenhet i norsk vil være tilstrekkelig for å undervise i norsk på videregående nivå på YF og vg1, kombinert med din pedagogiske bakgrunn. Der jeg har jobbet har alle hatt hovedfag/master i fag på vg2 og vg3-nivå. Anbefaling: Fullfør årsenhet i norsk for å styrke din faglige fordypning i dette faget. Anonymkode: 99d6a...179 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2024 #6 Del Skrevet 7. juli 2024 Min sønn var ferdig i militæret til jul, og har studiespes fra vgs før det. Han meldte seg som vikar på barneskole fra jul til sommerferien. Pga mye fravær og sykmeldte lærere jobbet han hver eneste dag, og var fast på 7.trinn (oftest alene) fra påske til sommeren. Da underviste han i alle fag, og måtte håndtere det som dukket opp. Dette var som sagt helt uten utdanning. Slik tilstandene er i skolen nå vil jeg tro du er mer enn kvalifisert nok som det er... Anonymkode: 6e72c...51f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2024 #7 Del Skrevet 8. juli 2024 AnonymBruker skrev (12 timer siden): Min sønn var ferdig i militæret til jul, og har studiespes fra vgs før det. Han meldte seg som vikar på barneskole fra jul til sommerferien. Pga mye fravær og sykmeldte lærere jobbet han hver eneste dag, og var fast på 7.trinn (oftest alene) fra påske til sommeren. Da underviste han i alle fag, og måtte håndtere det som dukket opp. Dette var som sagt helt uten utdanning. Slik tilstandene er i skolen nå vil jeg tro du er mer enn kvalifisert nok som det er... Anonymkode: 6e72c...51f Antar TS er på jakt etter fast jobb i skolen, ikke være tilkallingsvikar. Når det er sagt har vi veldig flinke 19-/20-åringer som vikarer på vår skole og hadde ikke klart oss uten. Anonymkode: 0031c...176 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2024 #8 Del Skrevet 8. juli 2024 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Antar TS er på jakt etter fast jobb i skolen, ikke være tilkallingsvikar. Når det er sagt har vi veldig flinke 19-/20-åringer som vikarer på vår skole og hadde ikke klart oss uten. Anonymkode: 0031c...176 Jeg regnet også med at ts ønsket fast jobb. Min sønn er også en ansvarlig og meget oppegående ung mann, men han har jo ikke utdanning enda. Jeg ble egentlig ganske overrasket over den store jobben han fikk kastet i fanget, og at han fikk jobbe fullt fra dag én. Det er greit at man bør ha både ditt og datt, men fakta er at når det ikke er folk å få tak i, så ansettes det alt mulig. Det gjelder både på kort og lang sikt. Min sønn ble veldig engasjert og jobbet svært mye, men han har avskrevet lærerutdanning etter dette halvåret. Anonymkode: 6e72c...51f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2024 #9 Del Skrevet 8. juli 2024 Mitt inntrykk er at de fleste får jobb som lærer uavhengig av bakgrunn. Far til et av barnas venner er kontaktlærer på ungdomsskole og jeg er usikker på om han i det hele tatt har fullført videregående selv… Anonymkode: b5a33...c2d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2024 #10 Del Skrevet 8. juli 2024 AnonymBruker skrev (48 minutter siden): Mitt inntrykk er at de fleste får jobb som lærer uavhengig av bakgrunn. Far til et av barnas venner er kontaktlærer på ungdomsskole og jeg er usikker på om han i det hele tatt har fullført videregående selv… Anonymkode: b5a33...c2d Det kommer veldig an på hvor du bor. Her er det lærerutdanning i byen, og det er vanskelig å få fast jobb for folk med lærerutdanning. Anonymkode: 91361...0fd 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2024 #11 Del Skrevet 8. juli 2024 I kommunen jeg jobber må man enten ha lærerutdanning eller PPU for å få fast jobb. Vikarer forblir vikarer så lenge de ikke har dette. Uansett om de har aldri så mye pedagogikk i utdanningen sin. Hvilke fag man har spiller også en rolle for hvor stor sjansen er for å få fast jobb. Anonymkode: 3b824...87a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2024 #12 Del Skrevet 8. juli 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): I kommunen jeg jobber må man enten ha lærerutdanning eller PPU for å få fast jobb. Vikarer forblir vikarer så lenge de ikke har dette. Uansett om de har aldri så mye pedagogikk i utdanningen sin. Hvilke fag man har spiller også en rolle for hvor stor sjansen er for å få fast jobb. Anonymkode: 3b824...87a Her også, og slik burde det også være. Pedagogikk kan være utrolig ullent og vagt, og lite relevant for jobben som lærer i praksis. Det samme gjelder universitetspedagogikk - det har jeg selv, og det er ingen ting der (utenom common sense) som gjør meg forberedt til å jobbe som lærer. Anonymkode: 91361...0fd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2024 #13 Del Skrevet 8. juli 2024 Udir sin oversikt over krav til fast ansettelse i skolen, på ulike nivåer; https://www.udir.no/regelverk-og-tilsyn/skole-og-opplaring/saksbehandling/larerkompetanse/#a99591 Anonymkode: 0031c...176 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SPOCA Skrevet 9. juli 2024 #14 Del Skrevet 9. juli 2024 AnonymBruker skrev (23 timer siden): Mitt inntrykk er at de fleste får jobb som lærer uavhengig av bakgrunn. Far til et av barnas venner er kontaktlærer på ungdomsskole og jeg er usikker på om han i det hele tatt har fullført videregående selv… Anonymkode: b5a33...c2d Det kommer veldig an på hvor du bor altså. I Oslo er det stor rift om plassene. Jeg begynner i ny lærerjobb i august, og til min stilling alene var det 714 søkere.(...) Det kommer selvfølgelig an på skolen også. Jeg ville aldri fått jobben uten mine utdanninger og erfaring, både som lærer og i det private næringsliv. Siden det er en 1.-10. skole kan jeg jobbe på alle trinn, i nesten alle undervisningsfag. Og selv om man knapt har fullført videregående og er lærer, er det synd at man skal utradere yrket på den måten. Jeg personlig synes det er hårreisende at man ansetter noen i lærerstillinger uten utdanning. Man merker stort sett veldig godt de som har en lærerutdanning og ikke. Ikke fordi de ikke er flinke, for veldig mange har et naturlig talent som lærer, men det er jo en grunn til at mange av oss bruker mye tid på utdanning og kompetanseheving. Ts: jeg kan undervise på alle trinn fra 1. trinn til universitetet. Jeg anbefaler deg å ta noen fag i tillegg, samt PPU. Problemet er at samfunnsfag og historie ofte går for det samme, spesielt i ungdomsskolen (og barneskolen). Mannen min fikk av den grunn problemer med å få lærerjobb, selv på videregående, siden han har master i historie og i tillegg samfunnsfag. Han valgte derfor å gå til en annen bransje (arkiv), i stedet for å fortsette som lærer. På barneskolen ønsker de gjerne lærere med undervisningskompetanse i flest mulig fag, mange foretrekker den gamle allmennlærerne som gjerne har flere fag enn dagens nyutdannede lærere. Rett og slett fordi de har større muligheter til å bruke deg på tvers av fag. Jeg er en av dem, jeg har både allmennlærerutdanning, mastergrad og annen tilleggsutdanning. På ungdomsskole og videregående er det mer fokus på faglærere, og man må naturligvis også ha større fordypning. På videregående er det mastergrad som gjelder, stort sett. Men, du har en veldig stor fordel, og det er spes.ped. Det er mangel på spes.ped rundt om, som igjen kan gi deg mange muligheter. Kanskje det er noe å satse på? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hengebuksvinet Skrevet 11. juli 2024 #15 Del Skrevet 11. juli 2024 Kålrota skrev (På 7.7.2024 den 19.04): På vgs må du ha 60 studiepoeng i hvert fag du underviser i. Pedagogikken er det vel krav om 60 der også, så der er du innenfor. I ungdomsskole må du ha 30 stp i faget du underviser egentlig, men det er mange som blir puttet rundt. 60 stp I basisfagene på ungdomsskolen også. Som jobbsøker blir fagkretsen din litt smal i ungdomsskole/ barneskole. Tror jeg hadde siktet meg inn mot vgs, med tanke på helse og sosialfag. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå