FrkSolsikke Skrevet 9. juni 2024 #1 Del Skrevet 9. juni 2024 Jeg har lyst til å spise mer torsk til middag, men hva annet enn hvit saus/smeltet smør kan benyttes til? Har ikke lyst på noe tomatbasert, så har noen her noen andre gode tips? 😀😀 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nesly Skrevet 9. juni 2024 #2 Del Skrevet 9. juni 2024 Hollandaisesaus 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2024 #3 Del Skrevet 9. juni 2024 Jeg pleier å ta vare på rekeskall og koke kraft. Så jeg lager gjerne en saus med den som jeg tykner med litt snøfrisk eller rømme. Varierer med urter og litt løk/purre/gressløk. Smaker til med sitron og kanskje en anelse dijonsennep og en klype sukker Har oppi noen reker rett før servering. Synes det blir godt. Fant også en reke/rømmesaus her - https://meny.no/oppskrifter/Fisk/Torsk/Torsk-med-spekeskinke-og-rekesaus/ Anonymkode: 684bc...1ad 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2024 #4 Del Skrevet 9. juni 2024 Jeg synes også denne sausen ser spennende ut om du liker stekt torsk https://idamariesmat.no/oppskrift/torsk-med-soya-og-sitronsaus/ Anonymkode: 684bc...1ad 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2024 #5 Del Skrevet 9. juni 2024 Eggesmør - Veldig enkelt og veldig godt til torsk. Anonymkode: 99ad7...d20 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2024 #6 Del Skrevet 9. juni 2024 Hvis det skal være til hverdags og enkelt vil jeg tipse om brunet smør, som kan varieres på ulike måter. Grunnprinsippene her: https://www.recipetineats.com/lemon-butter-sauce-fish/ Så kan man tilsette enten finhakket sjalottløk, kapers og persille (pluss sitron som oppskriften over sier). Jeg pleier å sile smøret over i en bolle der sjalottløken ligger ferdig hakket, må gjøres forsiktig fordi det varme smøret bruser opp friske salvieblader som stekes i det brunede smøret, smak til med sitron mørk søt soyasaus (type kinesisk, ikke Kikkoman), sesamolje og lime. Jeg har da gulrotpuré med frisk ingefær til torsken, og masse frisk koriander på. Søk på "soyasmør" så finnes det flere variasjoner En annen vei å gå er urtesauser - fint nå om sommeren. Feks chimichurri: https://www.bonappetit.com/recipe/chimichurri-sauce-2, eller italiensk salsa verde: https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/mixed-herb-salsa-verde/ Anonymkode: de075...aba 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Butter Skrevet 9. juni 2024 #7 Del Skrevet 9. juni 2024 Synes Sandefjordsmør (hjemmelaget) er best til trukket torsk. Ellers synes jeg det er godt med torsk, søtpotetmos og soyasmør. Kan også være godt med en torskegryte i curry. Avoacdomos kan også være godt. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2024 #8 Del Skrevet 21. juni 2024 Soyasmør. Uten tvil https://www.nrk.no/mat/soyasmor-1.11681219 Jeg bruker dog ikke ingefær i. Er ikke alltid en har gressløk tilgjengelig heller så da utgår det Anonymkode: 96991...e5b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå