Gå til innhold

Hvordan steke pannekaker perfekt uten teflon stekepanne?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

For å unngå plast/teflon lurer jeg på om dere har tips til hva jeg skal gjøre da for å steke perfekte pannekaker? Får det ikke helt til i jernpanna. 

Anonymkode: 263be...471

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg synes ikke pannekaker laget i jernpanne er noe godt. Man må bruke altfor mye smør eller margarin etter min smak og pannekakene blir tykke og fulle av smør. Men noen liker dem jo slik. Hvorfor vil du unngå non-stick? 

Anonymkode: e46c7...269

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
2 minutter siden, AnonymBruker said:

Bruke en annen panne...?

Anonymkode: fc38f...aba

 

5 minutter siden, AnonymBruker said:

Jeg synes ikke pannekaker laget i jernpanne er noe godt. Man må bruke altfor mye smør eller margarin etter min smak og pannekakene blir tykke og fulle av smør. Men noen liker dem jo slik. Hvorfor vil du unngå non-stick? 

Anonymkode: e46c7...269

Står de har forsket på årsaker til dårlig spermkvalitet hos menn. Noen av de er mikroplast og bruk av teflon. 

TS

Anonymkode: 263be...471

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
3 minutter siden, AnonymBruker said:

Bruke en annen panne...?

Anonymkode: fc38f...aba

Vil unngå teflon. Trenger da tips til hva jeg kan bruke som likevel gir meg deilige pannekaker.

Anonymkode: 263be...471

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Bruker jernpanne.  Lager tynne pannekaker som blir veldig fine. 

Røra er det som gjør det. Den må ikke være for tynn, heller for tynn. 

Jeg bruker mye egg (4 egg på 8-10 pannekaker)

Anonymkode: b81bd...676

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Du kan ta de i ovnen oppå bakepapir 

Eller airfryer

Anonymkode: c8907...1e6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg bruker keramikkpanne. Ellers funker det fint med stålpanne når du bare blir vant med teknikken.

Anonymkode: 154ac...6f3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Meg rett over. 

Jeg bruker ikke veldig høy varme (nr 6 på min steketopp som har 9 som max. 

Jeg bruker svært lite smør mellom hver pannekake.

Rart å unngå teflon og samtidig bruke margarin 

Anonymkode: b81bd...676

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Bruker jernpanne.  Lager tynne pannekaker som blir veldig fine. 

Røra er det som gjør det. Den må ikke være for tynn, heller for tynn. 

Jeg bruker mye egg (4 egg på 8-10 pannekaker)

Anonymkode: b81bd...676

 

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Meg rett over. 

Jeg bruker ikke veldig høy varme (nr 6 på min steketopp som har 9 som max. 

Jeg bruker svært lite smør mellom hver pannekake.

Rart å unngå teflon og samtidig bruke margarin 

Anonymkode: b81bd...676

Sånn 😅

Anonymkode: b81bd...676

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Eller en vanlig stålpanne, må varmes godt opp før man steker og skru ned når man har i røra. Man må selvfølgelig bruke mer smør enn med non-stickpanner

Anonymkode: 36b0f...33e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
5 minutter siden, AnonymBruker said:

Jeg bruker keramikkpanne. Ellers funker det fint med stålpanne når du bare blir vant med teknikken.

Anonymkode: 154ac...6f3

Hvordan er teknikken med stålpanne? Aldri prøvd det.

TS

Anonymkode: 263be...471

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
5 minutter siden, AnonymBruker said:

 

Sånn 😅

Anonymkode: b81bd...676

Hvorfor er det rart å unngå teflon, men bruke margarin? Vi spiser veldig lite smør og fete meieriprodukter ellers. Er vel mest til steking, eller baking.

TS

Anonymkode: 263be...471

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Hvordan er teknikken med stålpanne? Aldri prøvd det.

TS

Anonymkode: 263be...471

Du må få temperaturen høy nok til at vanndråper danser på overflata av panna før du setter temperaturen der du vil. 

Det enkleste er å se film på youtube, der ser du det godt forklart.

Anonymkode: 154ac...6f3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Bruk grillpanne av støpejern. Ikke bruk smør eller annet stekefett i, kun høy varme. Du vil få en helt ny erfaring!

Anonymkode: 800d7...988

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvordan er jernpanna di? Husk at jernpanner ikke skal vaskes med zalo, de skal vaskes med varmt vann. Er den ordentlig innoljet? Hva er det du ikke får til i jernpanna? Blir de svidd eller blir de lørvete og går i stykker? Om det er sistnevnte kan du prøve å ha pannekakene litt lengre i panna på litt lavere varme. Jernpanner holder godt på varmen så du slipper den effekten hvor teflonpanner mister alt av varme. Om du bruker smør (ikke margarin) så kan du også se på melkeproteinene når det er for varmt, er de svarte er det altfor varmt for melkebasert matlaging. Jeg har ikke jernpanne, men stålpanne og jeg har styrken på plata på 4/10. Da får du også god kontroll på når du kan snu pannekaken uten å rive den i stykker ved å forsiktig rote rundt med stekespaden under. Det hjelper også å ta tak i håndtaket og "jokke" pannen frem og tilbake slik at smøret fordeler seg bedre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

 

Står de har forsket på årsaker til dårlig spermkvalitet hos menn. Noen av de er mikroplast og bruk av teflon. 

TS

Anonymkode: 263be...471

Er dette bunnsolid forskning eller svada?

Anonymkode: e46c7...269

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Hvorfor er det rart å unngå teflon, men bruke margarin? Vi spiser veldig lite smør og fete meieriprodukter ellers. Er vel mest til steking, eller baking.

TS

Anonymkode: 263be...471

Teorien er at teflon på medium varme, er bedre enn å bruke ultraprosesert fett.

Problemet med teflon, er for høy varme, problemet med margarin, er at det er et begrep som brukes på alt som ikke er smør, altså også på bremykt og smøreprodukter som ikke er ment til steking.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...